2024.07.27.

Fontos meccset húzott be a Mátraterenye

A korábbi éllovas Mohora ellen nyert rangadót Bujtár Tamás csapata.

Múlt szombaton Mátraterenyén rendezték meg a vármegyei élvonal tizenhetedik körének rangadóját, a korábbi éllovas Mohora látogatott a településre. Az első félidőben nem láthattunk gólt, küzdöttek a csapatok, váltakozó sikerrel. A második felvonás derekáig szintén jobbára a mezőnyben harcoltak a felek, mígnem Oroszinak köszönhetően meglett a vezetés a hazaiaknak, akik ráadásul hamarosan Percze révén is betaláltak. Nem adták föl a vendégek, Szita büntetőjével a hosszabbításban szépítettek is, másra viszont már nem volt alkalmuk. Kettő egyre nyert a fontos diadalt elkönyvelő ‘terenyei alakulat.

Videós összefoglaló:

Megyei I. osztály, 17. forduló:

Mátraterenye SE-Unicum FC Mohora 2-1 (0-0)

Mátraterenye, 150 néző, vezette: Lucián J. (Májer K., Gergely M.)

Mátraterenye SE: Csák – Ajtai, Lakatos B., Földi, Kerényi – Stark (Kotroczó, 70.), Miklós M., Percze, Domán (Rácz M., 89.) – Bata (Oroszi, 54.), Kovács E. (Znamecz, 89.). Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Unicum FC Mohora: Földi – Pécsi, Széles B., Rácz D., Lavkó – Pistyúr Zs. (Telek, 60.), Káposzta, Széles G. (Strihó, 55.), Bartal – Klinger, Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Sárga lap: Bata, Földi

Gól: Oroszi (64.), Percze (87.), ill. Szita (92.)

Jók: az egész csapat, ill. Bartal, Szita, Pécsi

Bujtár Tamás: – Először is, gratulálok a srácoknak, mert nagyon nagyot küzdöttek, és nagyon kellett ez a győzelem nekünk. Igazából itthon próbálunk minden mérkőzést megnyerni, idegenben pedig minél több pontot gyűjtögetni. A Mohora ellen nem túl jó az egymás elleni mérlegünk, még egyszer sem sikerült őket megverni, mióta a megye egyben vagyunk. Most megszakadt ez a rossz sorozat, úgyhogy ennek nagyon örülök mindenképpen. Pozitívum, hogy itthon újra nem kaptunk ki, és hogy ilyen jól játszottak a fiúk. Úgy gondolom, az első félidőben nem nagyon forgott veszélyben egyik kapu sem, inkább a mezőnyben folyt a játék vagy a harc. Rengeteg párharc volt. A második félidőre jobban jöttünk ki a pályára, mint a vendégcsapat, és sikerült egy szép támadás végén betalálni. Utána még volt lehetőségünk növelni is az előnyünket. Szerintem megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. A Mohorának további sok sikert kívánok a folytatásban! Baranyi Tibi kollégámnak pedig nagyon szépen köszönök a meccs előtti ajándékot, igazán jólesett! Folytatjuk tovább a menetelést, reméljük, hogy minél tovább!

Baranyi Tibor:Először is, szeretnék mindkét csapatnak gratulálni, hogy megküzdöttek ezekkel az irdatlan körülményekkel. Az időjárásra, a pálya talajára értem ezt az egészet. Úgy gondolom, az első félidőben egy általam jogos tizenegyest nem kaptunk meg, ami szerintem döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Azt mondom, hogy megérdemelten nyert a ‘Terenye, mert csak tudtak két gólt rúgni, mi pedig csak egyet, de szerintem így le lehet jönni vesztesen a pályáról, mert a fiúk küzdöttek-hajtottak, megtettek mindent a győzelemért. Nem tudok senkinek szemrehányást tenni, csináljuk tovább a dolgunkat, megyünk tovább, még egyszer gratulálok az ellenfélnek!

Fotógalériánk:

A bajnokság aktuális állása: