2024.07.27.

Nem tudott meglepetést szerezni a Bánk-Dalnoki Akadémia

Igazolta a papírformát a bajnoki címre hajtó Iváncsa.

Vasárnap Egerben fogadta az Iváncsát a Bánk-Dalnoki Akadémia a harmadik vonal Közép-csoportjának huszonharmadik körében. Bátran indította a meccset a pályaválasztó társulat, de nem sikerült kihasználni az adódó lehetőségeket. Ezt a másik oldal köszönte szépen, az első negyedórát átlépve megszerezte a vezetést a Fejér vármegyei gárda. A szünetig, sőt jó darabig a második játékrészben sem esett újabb gól. Sokáig mérkőzésben voltak a házigazdák, a hajrához érve viszont mindent eldőlt. Bányai dupláig jutott, az iváncsaiak három nullás sikerét jelentő végeredményt pedig a csereként beszálló Barta állította be nem sokkal a vége előtt.

NB III Közép-csoport, 23. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Iváncsa KSE 0-3 (0-1)

Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 70 néző. Vezette: Sándor Cs. (Benkő R., László I. S.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Molnár M., Hajdu (Seres, 61.), Frey, Petrezselyem – Török (Rosta, 61.), Darabont G. (Sápi, 46.) – Fellegi (Haronisz, 46.), Kócsa, Király – Kiss K. (Szentpéteri, 79.). Vezetőedző: Tábori Ákos.

Iváncsa KSE: Varga Á. – Madarász, Aradi, Nyúl, Jova (Fekecs, 84.) – Horváth B. (Nagy-Kolozsvári, 60.), Kercsó, Vallejos (Sili, 46.), Kovács S. – Suszter (Barta, 76.), Bányai. Vezetőedző: Tóth András.

Sárga lap: Kócsa, ill. Jova

Gól: Bányai (18., 80.), Barta (89.)

Tábori Ákos: – A mai mérkőzésen bátran szerettünk volna futballozni, és bemutatni önmagunknak a játékosok, hogy igazából mire is képesek. Azt gondolom, hogy egy nagyon szép és nagyon jó futballt láthattunk hetven percig. Az Iváncsát tartom az egyik legjobb csapatnak a bajnokságunkban, és jól néztünk ki ellenük. Ziccereink megvoltak az elején, ha abból bemegy, akkor meg merem kockáztatni, hogy ez a meccs sokkal keményebbé és harciasabbá vált volna. De így is próbáltunk egyébként egy kezdeményező, szép játékot mutatni. Bosszantó az előző hét, ha akkor ezt a játékot játsszuk és ezt az arcunkat mutatjuk, akkor az valószínűleg sikerrel zárult volna számunkra, viszont kiindulásnak ez nagyon jó volt. Ezen dolgoztunk idáig, és ha ezt tudjuk tartani, akkor azt gondolom, a bennmaradási célunkat is el tudjuk érni. 

Tóth András: – Kicsit nehezen indult a mérkőzés, nem nagyon találtuk a ritmust. Birkóztunk a pályával, saját magunkkal. Kicsit lassú volt az egész. A játék egyáltalán nem volt gördülékeny. Eltelt körülbelül tizenöt perc, mire belejöttünk a meccsbe. Nyilván ez a része nem tetszett. Az eredménnyel elégedett vagyok, egyértelmű, az nem volt kérdés. A második félidőben viszont rengeteg lehetőségünk volt, amiket nem váltottunk gólra, azon nyilván kell javítgatni. Összességében a második félidő nem volt rossz, tetszett, az első azonban a gólon kívül hagy kívánnivalót maga után. 

A bajnokság aktuális állása: