2024.05.27.

Vasárnap hazai pályán vív újabb bajnokit az SBTC

A DVSC második számú csapatát fogadják az NB III-as salgótarjániak. 

Két hét szünet után vasárnap tizenhat órás kezdéssel házigazdaként folytatja a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjának 2023/2024-es küzdelmeit az SBTC. A nyolcadik fordulóban a jelenleg tizenhárom pontot birtokolva ötödik helyezett Debreceni VSE második számú alakulatát fogadják a fekete-fehérek a Szojka Ferenc Stadionban. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett gárdák mestereit. A salgótarjániak mestere, Sebestyén Szilárd mellet a cívisvárosi fiatalokat felkészítő Máté Péter is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 8. forduló, 2023. szeptember 24. (vasárnap), 16.00:

Salgótarjáni BTC-Debreceni VSC II

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Molnár Réka (Kulcsár Dániel, Vargha Tamás)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője:Az eddig nyújtott teljesítményünk, ha pontokban mérem, lehetne három-néggyel több! Azt, hogy ezek hiányoznak, egyéni hibáknak, figyelmetlenségeknek az eredménye. Ha ki tudjuk küszöbölni, jobban odafigyelve játszunk, további bajnoki egységeket szerezhetünk. Az elmúlt két hét messze nem úgy alakult, ahogy el lett tervezve. Teljes csapattal egyszer sem tudtunk edzeni, sőt az ötven százalékot alig értük el! Ennek több oka van, mint az iskola, a munkahely, a betegség vagy a sérülés. Ezek alapján az előjelek nem túl rózsásak, viszont aki egészséges, az mindent meg fog tenni a pályán a jó eredmény eléréséért! Az ellenfelünk fiatal, sokat futó csapat, fegyelmezetten, szervezetten játszanak. Az eddig teljesítményük több, mint biztató! A vasárnapi mérkőzésen szeretnénk megtörni a lendületüket, a sokat futó, agresszív játékunkkal. Sajnos eddig sem bő keretünkből Bakos sérülés, Horváth és Bajor betegség miatt hagyja ki a találkozót.

Máté Péter, a Debreceni VSC II vezetőedzője: Összességében, ha kompletten nézem az elmúlt fordulókat, akkor azt gondolom, pontszámok tekintetében eddig jól szerepeltünk, ha pedig a teljesítményt nézem, akkor talán az elején nem volt annyira meggyőző a játékunk, de akkor is benne voltak a pontszerzések. Azonban mint második számú csapat és egy akadémia legfelsőbb korosztálya, nekünk a játékosok fejlődését kell legfőképp szem előtt tartanunk. Úgy vélem, mint cél, a felnőtt fociba való beintegrálódás, annak a jó útján vagyunk. Az, hogy végül hányadik helyen zárunk, nem is igazán foglalkoztat, a biztos bennmaradásra törekszünk. Az első fordulóban a DEAC ellen személyesen tudtam megtekinteni az ellenfelet. Akkor egy nagyon jó benyomást tettek rám a hazaiak. Egy fizikális gárda, amely abszolút tud védekezni, nagyon zártan képesek erre. Emellett az ellenfél kapujára is veszélyesek. Szóval kellemetlen riválissal fogunk találkozni vasárnap, viszont csakúgy, ahogy eddig is, ezúttal is mindent meg fogunk tenni a mi céljainkért. Szinte mindenki bevethető a keretben.