2024.04.18.

Sima vereséget szenvedett az SBTC

Négy góllal maradtak alul Tiszaújvárosban az NB III-as salgótarjániak.

Vasárnap a hatodik helyen álló Tiszaújváros otthonába látogatott az SBTC a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjának kilencedik fordulójának keretein belül. Az összecsapást Salgótarján Megyei Jogú Város szponzorálásának köszönhetően élőben közvetítettük. Rögtön a meccs legelejétől fogva a hazaiak akarata érvényesült a játéktéren, akik azonban egy darabig csak mezőnyfölényig jutottak, aztán már jöttek a helyzetek is. Nem sokkal a szünet előtt egy lesgyanús góllal előnybe kerültek a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyeiek, egy szöglet után ott maradt a labda a vendégek tizenhatosánál, a beívelést követő fejes kijött a kapufáról, Valkay pedig közelről nem hibázott.

A második felvonás elején hamar nőtt a különbség. Oláh értékesített egy fölöslegesen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt. Próbálkoztak ugyan a fekete-fehérek, enerváltan, átütőerő nélkül. Sajnos csak az volt a kérdés, még hányszor lesz eredményes az ellenfél. Az utolsó negyedórához érve Bussy és Tóth Simon is beköszönt, így végül könnyed, négy nullás győzelmet arattak a házigazdák.

NB III Észak-Keleti-csoport, 9. forduló:

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Salgótarjáni BTC 4-0 (1-0)

Tiszaújváros, Sportcentrum, 150 néző. Vezette: Muhari G. (Flinta Z., Ancsin Z.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg – Varjas, Papp (Lehóczki, 78.), Ivánka, Lőrincz – Erős (Bussy, 61.) – Géringer (Kollár, 78.), Valkay, Vitelki B. (Tóth S., 76.), Oláh B. – Tóth B. (Garda, 76.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Petrecsko, Csuka, Kálmán R., Molnár M. – Tarlósi P. (Bajor, 70.), Nagy X., Klajban (Csáki, 70.), Bogdán (Palkovics, 78.) – Csifó (Sulyok, 46.), Tarlósi M. (Horváth M., 78). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Petrecsko, Kálmán R.

Gól: Valkay (43.), Oláh B. (53.), Bussy (76.), Tóth S. (84.)

Vitelki Zoltán: – Már a mérkőzés elejétől kezdve éreztem a játékosokon a magabiztosságot. Jól tudtunk rákészülni erre a mérkőzésre. Két viszonylag jó meccsből jöttünk bele ebbe a harmadikba bele. Lehetett látni azt, hogy stabilan, kompakt módon védekezik a csapat. Le tudtuk hozni nullára a találkozót, és külön öröm számomra, hogy nagyon sok helyzetet tudtunk kialakítani, és abból be tudtunk találni négyszer.

Sebestyén Szilárd: – A hazai csapat győzelme teljes mértékben megérdemelt. Nem azokból a helyzetekből lettek a gólok, amiket százszázalékosan kidolgoztak, hanem a mi egyéni hibáinkat könyörtelenül kihasználták. Az eddig szokásostól eltérően, a mai mérkőzésen kishitűség, dekoncentráltság érződött a csapatomon. Meg kell fejtenünk, hogy ennek mi az oka. Megpróbáljuk ezeket kiküszöbölni, és a következő fordulóban kijavítani ezt a csúnya vereséget.

A bajnokság aktuális állása: