2024.04.13.

Ismét otthon érne el meglepetést az SBTC

Szombaton a DEAC teszi tiszteletét az NB III-as salgótarjániak vendégeként.

A Kisvárda II elleni remek siker után szombaton vár újabb erőpróba az NB III Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC-re. A tizenhatodik fordulóban a táblázat hetedik helyén álló DEAC-ot fogadják a fekete-fehérek a Szojka Ferenc Stadionban. A tizenhárom órás kezdéssel esedékes bajnokit élőben közvetítjük majd weboldalunkon. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett gárdák edzőit. A salgótarjániak mestere, Sebestyén Szilárd mellett a vendégek szakvezetője, Urbin Péter is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk az előzeteseket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 16. forduló, 2023. november 18. (szombat), 13.00:

Salgótarjáni BTC-Debreceni EAC

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Sándor Csaba (Kulcsár Dániel, Vargha Tamás)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Az őszi szezon utolsó harmada jól sikerült, ennek köszönhetően viszonylag jó pozícióból várhatjuk s folytatást. Az előző hétvégén dobogós ellenfelet sikerült meggyőző játékkal legyőzni, több jó egyéni teljesítménnyel. Most kezdődik a tavasz, hiszen kettő mérkőzés előre lett hozva. A DEAC az előző évekhez képest hullámzó teljesítményt nyújt, viszont a játékoskeretük most is kimondottan erős. A mi helyzetünk továbbra sem a legideálisabb, hiszen ismét lesznek hiányzóink. Ennek ellenére, mint mindig, akik pályára lépnek, odateszik magukat és próbálják kihozni a meccsből a maximumot! Bakos, Bajor és Sulyok sérülés miatt nem lép pályára.

Urbin Péter, a Debreceni EAC vezetőedzője: – Felemás érzéseim vannak az eddigi szezon kapcsán. Azt gondolom, hogy nagyon sok mindent jól csináltunk, ahogy szerettük volna, viszont a bajnokság első szakaszának felénél kicsit elvesztettük a fonalat, olyan szempontból, hogy a helyzetkihasználásunk nagyon leromlott. Emiatt pedig becsúsztak olyan eredmények és vereségek, amik nem voltak reálisak a játék képét nézve. Evégett az elmúlt hetekben kissé az önbizalmunk is alább hagyott. Most ebből próbálunk kijönni. Úgy vélem, olyan öt-hat ponttal többnek kellene lennie a nevünk mellett, az volna a reális pontszámunk. Nem lesz könnyű mérkőzésünk szombaton, az biztos. Két dolog miatt. A ‘tarjáni csapat már az első fordulóban is azt bizonyította, hogy próbál stabilan védekezni, amit nagyrészt ellenünk jól is csinált. Bár így is megvolt rá az esélyünk, hogy nyerjünk. Ezt várom a mostani találkozótól is. Plusz azzal megspékelve, hogy ők most azért jobb szériában vannak. Két győzelmet követően. A pálya, körülmények sem lesznek feltétlenül adottak ahhoz, hogy csak játékkal, futballal tudjunk nyerni. Viszont megpróbálunk alkalmazkodni mindenhez, az ellenfélhez, illetve a körülményekhez is, és szeretnénk sikerrel venni ezt az összecsapást. Vannak hiányzóink, azért most már év vége van. Ilyenkor már akadnak játékosok, akik sérültek, illetve betegséggel is bajlódnak. Úgyhogy van négy-öt nem bevethető ember, aki akár a kezdőbe is beférhetne, de nyilván azért csináltunk ilyen keretet a nyáron, hogy erre semmit ne kelljen fognunk. Tehát, aki pályára lép, az lesz a legjobb csapatunk perpillanat.