2024.06.23.

Vereséggel búcsúzott az NB III-tól az SBTC

A hajrában hiába támadtak fel a fekete-fehérek, a bronzéremig jutó Kisvárda II-é volt az utolsó szó.

Múlt vasárnap a Kisvárda II otthonában intett búcsút a 2023/2024-es idénynek az NB III Észak-Keleti-csoportjában az SBTC. Jobban kezdtek a hazaiak, Bíró révén pedig már a nyitónegyedórában beköszöntek. A szünetig az előnyben lévő oldal volt aktívabb, de már nem változott az állás. A második etap elején gyorsan tovább nőtt a különbség, végleg viszont nem tudták lezárni a meccset a házigazdák. A hajrához érve megtáltosodtak a vendégek, Tarlósi Milán szépített, majd Csuka egyenlített. Sajnos az utolsó szó a tartalékcsapaté volt, így hiába küzdöttek minden idegszálukkal, három kettes vereséget szenvedtek a harmadosztálytól búcsúzó salgótarjániak.

NB III Észak-Keleti-csoport, 30. forduló:

Kisvárda Master Good II-Salgótarjáni BTC 3-2 (1-0)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 100 néző. Vezette: Tóth T. (Vilmányi S., Tóth Á.)

Kisvárda Master Good II: Márton Á.-  Kozacsuk, Králik, Rubus, Szirota – Bíró, Babják (Benko, 83.) – Szikszai (Klinfinszkij, 73.), Scsadej (Bliznjuk, 78.), Ésik (Pongó-Dankai, 83.) – Kristófi. Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Salgótarjáni BTC: Szalay – Bakos (Tarlósi M., 69.), Csuka, Kálmán, Petrecsko (Benkő P., a szünetben) – Boros, Nagy X., Horváth M., Filkor B. (Csáki, 75.), Klajban (Tarlósi P., 46.) – Csifó (Palkovics, 69.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Králik, Babják, Klinfinszkij, Pongó-Dankai, Gerliczki, ill. Bakos, Tarlósi P.

Gól: Bíró (13.), Szikszai (50.), Pongó-Dankai (90.), ill. Tarlósi M. (83.), Csuka (89.)

Gerliczki Máté: Ez a mai meccs sokkal simább lehetett volna, mint amilyen lett a vége. Kettő null előtt és után is volt rengeteg olyan helyzetünk, amivel nagyon el lehetett volna már dönteni a mérkőzést. Nem tettük meg. Így az ellenfél visszajött, de a slusszpoén azért a miénk volt. Sajnálom az ellenfelet. Tudom, hogy ezzel az eredménnyel búcsúznak az osztálytól, de a sport ilyen. A sportszerűség ezt diktálta, illetve ugye a bronzéremért harcoltunk, ezért mindent megtettünk a győzelemért ma. Ez összejött, és ennek nagyon örülünk!

Sebestyén Szilárd: Tudtuk, hogy mire számíthatunk az ellenfelektől, ezért próbáltunk mindent megtenni a siker érdekében. A kapott gólokat figyelmetlenségek, egyéni hibák előzték meg. Nem adtuk fel, a végéig küzdött a csapat! A hetvenedik perc után az ellenfelünk fölé kerekedtünk, kiegyenlítettünk, de továbblépni nem sikerült, mert egy helyezkedési hiba megpecsételte sorsunkat. A szurkolók előtt le a kalappal, akik elkísérték és buzdították a csapatot!

A bajnokság végeredménye: