2024.06.23.

Bebiztosította bajnoki címét a Silver Tüzép-Karancslapujtő

A Bánk-Dalnoki elleni siker hozta meg az aranyérmet Szabó Gábor csapatának.

Vármegyei I. osztály, rájátszás, 5. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Silver Tüzép-Karancslapujtő 1-2 (1-1)

Érsekvadkert, 100 néző. Vezette: Dévényi B. (Elischer M., Kovács II T.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Borsi – Szentpéteri (Királyházi, 77.), Hajdu, Frey, Sándor M. (Bravo, 67.) – Kovács P. (Rieger, 67.), Kozma – Gyebnár, Haronisz (Nagy Zs., 77.), Kiss K. – Járvás (Bozzai, 54.). Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.

Silver Tüzép-Karancslapujtő: Vida – Romhányi, Jeney, Sándor A., Sulcz – Szeles, Bonivárt, Híves (Zsély, 77.), Tóth O. – Horváth T. (Kovács B., 82.), Putnoki. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Sárga lap: Haronisz, Kovács P., Gyebnár, Bozzai, ill. Tóth O., Sulcz, Romhányi

Gól: Járvás (3.), ill. Sándor A. (42.), Tóth O. (52.)

Kárpáti Zoltán: Először is, szeretnék gratulálni a Karancslapujtőnek a bajnoki címéhez! Megérdemelten lettek elsők. A mai mérkőzésen mindent megpróbáltunk. Szerettük volna megnyerni a meccset, és a hatpontos hátrányunkat háromra csökkenteni, hogy az utolsó fordulónak is legyen még tétje. Az első félidőben nagyon jól kezdtünk. Sebességben és a középpályás labdabirtoklás minőségében is az ellenfél fölé nőttünk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Legalább három-négy százszázalékos helyzetünk volt, amiket sajnos nem tudtunk kihasználni. Ilyenkor a futball megbüntetni. Ma is ez történt, hiszen a Karancslapujtő kapott egy büntetőt, illetve a második félidőben szintén egy rögzített játékhelyzetből a győztes gólt is megszerezte. A második játékrészben már nem igazán tudtunk föléjük nőni. Mezőnyjáték folyt. Megtettünk mindent, próbáltam cserékkel frissíteni, mögéjük kerülni, de nagyon zártan védekeztek. Nyilván ölték is az időt, de ilyenkor egy előnyben lévő csapatnak, a bajnoki címért ez a feladata. Nem volt már meg bennünk az átütőerő. Nem éreztem azt, hogy meg tudnánk fordítani a meccset. Talán az iksz reálisabb lett volna, de a labdarúgásban nincsen „talán” és „ha”. Megnyerték a meccset és a bajnoki címet is elhódították, amihez még egyszer szeretnék gratulálni!

Szabó Gábor: Nehéz ilyenkor mit mondani. Szerintem az egész mérkőzés rettentő jó iramú volt. Mindkét csapat próbált futballozni. Mi is nyílt játékot játszottunk. Megbeszéltük, hogy kit érdekel a meccs tétje, megyünk és csináljuk, letámadunk. Szerettük volna, hogy ne birtokolják a labdát és ne tudják felépíteni a játékot. Ez működött is. A kapott gól benne van, ilyen a foci. A csapat erejét mindenképpen tükrözi, hogy idegenben, egy ilyen jól passzoló, jó állapotban és jó formában lévő csapattól el tudtuk hozni a három pontot, aminek külön örülök. Ez nekünk iszonyatosan fontos volt. Bajnokok vagyunk! A többi már csak történelem. Nagyon szépen köszönöm a játékosoknak, a klubnak, a támogatóknak, a családjainknak, akik ennyi mindent lenyelnek azért, hogy mindig ott tudjunk lenni és csinálni a dolgunkat! Sokat nem vagyunk otthon, rengeteg a munka. Emberfeletti, ami bele van téve ebbe a szezonba. Hatalmas az öröm! Ezért csináltuk ezt az egészet, és most megvan! Hétvégén már csak szieszta jön, nagyon nagy buli lesz! Nagyon gratulálok egyébként a Bánknak, mert nagyon jó csapat, amely jól futballozik! Látszik rajtuk, hogy náluk is kőkeményen bele van téve a meló. További sok sikert kívánok nekik! Nekünk pedig ez egy fantasztikusan nagy nap, a jó istennek is köszönöm!

Fotó: Nogradex.

Az aktuális állás: