2024.06.18.

Hajrágól okozta az SBTC vesztét Egerben

Egygólos bajnokin maradtak alul az NB III-as salgótarjániak. 

Múlt szombaton Egerben lépett pályára a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. Az összecsapást Salgótarján Megyei Jogú Város szponzorálásának köszönhetően élőben közvetítettük. A vendégek indították aktívabban a hetedik fordulóban megrendezett meccset, meddő fölényük némi lehetőséggel párosult. Ahogy telt-múlt az idő, egyre inkább felbátorodtak a házigazdák is, de ők sem tudtak betalálni a felejthető első félidőben.

A második etapban sem változott a mérkőzés képe a nagy melegben. Közelebb voltak a vezetéshez a fekete-fehérek, de a gól nem érkezett meg. Az utolsó percekben a csereként beszálló Jónyer vágott be a bal alsóba egy szabadrúgást. A hátralévő időben már nem tudtak válaszolni a salgótarjániak, akik ráadásul Kálmán sérülése miatt tíz emberrel fejezték be a szemszögükből egy nullás vereséggel záruló összecsapást.

NB III Észak-Keleti-csoport, 7. forduló:

Eger SE-Salgótarjáni BTC 1-0 (0-0)

Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Nyekita B. (Ancsin Z., László I.)

Eger SE: Bukrán – Révész (Németh, 68.), Juhász, Hegedűs, Dulló – Farkas (Géringer, 60.), Kispál, Balázs P. (Jónyer, 76.), Nagy Á. – Kovács D. (Gíber, 76.), Nagy-Kolozsvári (Debreczeni, 68.). Vezetőedző: Lázok János.

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Petrecsko, Csuka, Kálmán R., Molnár M. – Tarlósi P. (Bajor, 69.)  Nagy X., Horváth M., Klajban (Palkovics, 82.), Bogdán (Boros, 62.) – Tarlósi M. (Csifó, 69.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Juhász, ill. Petrecsko, Kálmán R.

Gól: Jónyer (86.)

Lázok János:Először is, gratulálok a csapatomnak, de most egy kicsit sajnálom a nézőket, mert ez egy olyan meccs volt, ami miatt ezt kell mondanom… Úgy érzem, perpillanat támadásban még nem jön ki az, amit az edzéseken a játékosok hoznak. Pedig van bennük minőség. Ez az igazi edzői feladat, hogy ezt kihozzuk belőlük, amit az edzésen megcsinálnak, mert őszinte leszek, a mérkőzésen olyan, mintha nem is tudnánk nagyon futni… Lehet, hogy közrejátszott az idő is, de hála istennek, volt egy kis szerencsénk, és visszakaptunk most valamit a jóistentől a Tiszaújváros elleni mérkőzéssel kapcsolatban. Most lesz egy kupameccsünk, ahol a Debrecennel találkozunk. Ott mi igazából tét nélkül fogunk pályára lépni. Két hetünk van a következő bajnokinkig, hogy javítsunk, valamint a támadójátékunk imponálóbb legyen. Ezen leszünk. Gratulálok a Salgótarjánnak, megyünk tovább és csináljuk!

Sebestyén Szilárd:A mai mérkőzésen egyáltalán nem érdemeltünk vereséget. Ha jól számolom, ez a harmadik-negyedik olyan vereség, amikor tálcán kínáljuk fel az ellenfélnek a gólszerzést. Általában élnek is vele. Nekünk ilyen szerencsénk nincs. Amíg ezeket az egyéni hibákat nem tudjuk kiküszöbölni, addig sajnos ez lesz a sorsunk. 

A bajnokság aktuális állása: