2024.04.19.

Kétszer harminc perces meccs jutott a Varsánynak és a Karancsaljának

Az alaposan megcsonkított játékidejű bajnoki ráadásában egyenlítettek a vendégek.

Vasárnap a Karancsalját fogadta a Varsány a vármegyei másodosztály negyedik fordulójában. Alapesetben egy mezei bajnokira volt kilátás, bár már előzetesen szemet szúrhatott az érdeklődőknek, hogy ugyanaz a játékvezetői hármas fog részt venni ezen a meccsen, mint a tizenhat órási kezdéssel esedékes Karancsberény-Karancslapujtő II találkozón… Aztán jött az igazi fekete leves, a vendégek otthon hagyták a játékengedélyeiket, így fél óra csúszással indult útjára a labda. Normális szituációban, ez nem okozhatott volna gondot, sajnos azonban az említett dupla érdekeltség miatt a sípmester úgy határozott, kétszer harminc perces lesz a csörte.

Negyedóra elteltével megszerezték a vezetést a házigazdák, majd akár le is zárhatták volna az összecsapást, ha nem rontják el helyzeteiket. Ezt köszönték szépen a látogatók, akik az igen csak megcsonkított ütközet ráadásának harmadik minutumában Bolyós Gergő révén egalizáltak, kialakítva az egy egyes eredményt. Ezt követően le is zárult a szokványosnak nem éppen nevezhető párbaj. Ismét egy nem mindennapi történettel bővült szűkebb környezetünk már amúgyis nagyon sokat látott labdarúgása…

Vármegyei I. osztály, 4. forduló:

Varsány SE-Karancsaljai MSE 1-1 (1-0)-2×30 perces mérkőzésen

Vezette: Zsélyi Cs. (Nyerges K., Homoki G.)

Varsány SE: Baráth – Takács R. (Havasi, 41.), Takács G., Mlinkó (Rigó B., 56.), Csizmadia (Király Sz., 56.) – Unyi, Rigó R., Friskó, Báránkó – Kiss Á. (Király T., 46.), Sámuel (Lehoczki, 57.). Játékos-edző: Báránkó Gábor.

Karancsaljai SE: Ivanics – Lantos (Keviczki, 36.), Bolyós G., Dienes, Henglár – Sásdi, Bolyós B., Fekete (Hegedűs, 31.), Gordos (Tanka, 43.), Lendvai – Máté B. Játékos-edzők: Lantos Zsolt, Csicsman Tamás.

Sárga lap: Bolyós G.

Gól: Csizmadia (15.), ill. Bolyós G. (63.)

Jók: senki, ill. Bolyós G. (a csapat legjobbja), az egész csapat

Báránkó Gábor: – Ezt a mérkőzést két részre bontanám! Maga a meccs és a jellemtelen játékidő. Megkértem a csapatot, hogy korábban jelenjenek meg az öltözőben, mert van mit átbeszélni. Magával a játékkal nem volt gond az első harminc perces félidőben nyújtott teljesítménnyel. Nagy részben mi birtokoltuk a labdát, de ismét csak egy gólt tudtunk szerezni a sok kialakított helyzetekből. A második harminc percben sem adtuk lejjebb az elánból, de be vagyunk oltva gól ellen. A játék sokkal jobb volt, mint az elmúlt hetekben, de ezt gólra játsszák, nem labdabirtoklására és nem helyzetre! A mérkőzés végén kaptunk egy gólt, ami nekünk felért egy vereséggel, hisz az ellenfél talán háromszor, ha eljutott a kapunkig a hatvan perc alatt. Az elmúlt hetek után jól szerepelt a csapat és jó volt mindenki, de ha általánosan veszem, akkor sajnos senki, mert ezen a meccsen körülbelül hat egyre kellett volna minimum nyerni! Sok sikert a sportszerű Karancsalja csapatának! Aztán a játékidő! Az ellenfél otthon felejtette az igazolást, ezért csúszott az egész meccskezdés. Ezzel abszolút semmi probléma nincs, bárkivel megeshet, bármikor. De! Hogy lehet az, hogy ez miatt kétszer harminc percet játsszon a két csapat, mert a következő mérkőzésre nem érnek oda a játékvezetők?! Erre hivatkozva! Ez kit érdekel? Ki az a … ember, aki ilyen küldést mer csinálni!? Focizott ő valaha?? Hogy gondolta ezt? Tizennégy órakor volt nálunk a mérkőzés, Karancsberényben tizenhat órakor. A versenykiírás nem kétszer negyvenöt perc? Bődületes, amit meg mernek néha csinálni a csapatokkal ezek az emberek! Aztán a jegyzőkönyv… Nem valós dolgok voltak benne mérkőzés után az adatbankon! 71. illetve 72. percben cserék… Nem is tartott addig a mérkőzés! Vagy talán tisztára akarta mosni magát Zsély sporttárs is?! Valamikor vasárnap este tizenegy órakor módosítva lett minden a valós történtekhez! Nyilván a nagy kommentháború meghozta gyümölcsét, hogy ajaj, itt baj van, tegyünk rendet gyorsan! Nyilván tudjuk előre a mérkőzéseket, mikor kezdődnek, és ez alapján rakják össze bírókat, ki mikor és hova menjen. Aki ezt csinálja, gyorsan menjen vissza általános iskolában és nézze át a számokat, vegye újból elő az óratanulást is, mert hatalmas problémák vannak vele! Teljesen olyan szaga van az egésznek így utólag, hogy két gyenge teljesítményt nyújtó csapat, jó ez így nekik (elnézést, ha megsértem ezzel a Karancsalját, de a tabella ezt mutatja)! Ezzel ellentétben korrekt módon elnézést kért az ellenfél a mérkőzés végén is, hogy otthon maradtak az igazolások. Ebből tanulva, készüljön fel bármelyik csapat, ha lát ilyen bíróküldést, erre számíthat. Vagy esetleg olyat is átélhet még, hogy negyvenöt perc és vége a meccsnek! Kíváncsi vagyok, a ‘berényi mérkőzés mikor kezdődött, de majd olvassuk!

Lantos Zsolt: – Először is, szeretnék elnézést kérni minden érintettől még egyszer, amiért az igazolásainkat otthon felejtettem és emiatt harminc percet késett a kezdés, de nem csak emiatt volt rövidített mérkőzés, mert az elmondottak szerint egyébként is kétszer harmincöt perc lett volna, mivel a játékvezetőknek Karancsberényben volt a következő feladat tizenhat órától. A találkozóról annyit, hogy nekünk minden megszerzett pont hatalmas bravúr a jelenlegi helyzetünkben, így ennek is nagyon örülünk, főleg, hogy ezen a pályán két hete a tőlünk előrébb tartó ‘Gerge vereséget szenvedett. Gratulálok a fiúknak, büszke vagyok rájuk, hogy már másodszor mentünk pontot az utolsó percekben, ami azt mutatja, hogy meccsben tudunk maradni és van tartásunk! Külön elismerés a Bolyós-fivéreknek, akiknek a fejjátéka lassan olyan rettegett lesz, mint hajdan az édesapjuké volt. További sok sikert a varsányi sportbarátainknak!

A bajnokság aktuális állása: