2024.04.22.

Fontos győzelmet aratott az SBTC

Nem termett babér az Egernek Salgótarjánban.

Vasárnap az Egert fogadta az SBTC az NB III Észak-Keleti-csoportjának huszonkettedik fordulójában. Jóval nagyobb elánnal kezdtek a hazaiak, fölényük pedig fél óra elteltével egy találatban is megmutatkozott. Filkor ért el bombagólt. Nem sokkal később némiképp váratlanul egalizáltak a tavaszi idény korábbi részében veretlen vendégek, így fej fej mellett fordultak a felek.

Rögtön a második felvonás elején ismét megszerezték a vezetést a fekete-fehérek, Csuka fejjel volt eredményes. Ezt követően próbálkoztak a Heves vármegyeiek is, de nem jártak sikerrel, a hosszabbításan utolsó pillanataiban pedig Horváth egy büntetővel végleg lezárta a párbajt. Három egyes sikert arattak a házigazdák. Nagyon fontos győzelme tett zsebre Sebestyén Szilárd alakulata.

NB III Észak-Keleti-csoport, 22. forduló:

Salgótarjáni BTC-Eger SE 3-1 (1-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 370 néző. Vezette: Altorjay Á. G. (Bencze A., Burján I.)

Salgótarjáni BTC: Szalay – Molnár M., Sulyok (Kálmán R., 69.), Csuka, Klajban (Palkovics, 60.) – Tarlósi P. (Jacsó, 69.), Nagy X. (Petrecsko, 80.), Benkő, Filkor, Boros – Csifó (Horváth, 46.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Eger SE: Bukrán – Debreczeni, Juhász G. (Barta, 88.), Hegedűs, Nagy Á. – Farkas, Géringer (Juhász Á., 88.), Zvara, Sós, Balázs P. (Gíber, 53.) – Koczka (Almomani, 53.). Vezetőedző: Lázok János.

Sárga lap: Boros, Sulyok, Tarlósi P., ill. Koczka, Hegedűs

Gól: Filkor (30.), Csuka (48.), Horváth M. (96.), ill. Tarlósi P. (öngól, 36.)

Sebestyén Szilárd:Égető szükség volt a mai győzelemre, mert tudtuk, hogy az ellenfeleink vagy döntetlent játszottak vagy begyűjtötték a három pontot. Úgy is álltunk neki a mérkőzésnek. Azt gondolom, hogy az első félidőben, ha kicsit jobban figyelünk, akkor eldönthettük volna a meccset. A másodikban kettő egynél izgulnunk kellett, de a végén egy büntetővel lerendeztük a találkozó sorsát. Gratulálok a fiúknak!

Lázok János: Sajnos a mai meccsen nincs sok okunk az örömre, mert kikaptunk. Ugyancsak egy olyan csapattól, aki a kiesés ellen küzd. Ez már nem véletlen, hogy olyan csapatokat nem tudunk megverni vagy esetleg leikszelni velük, akik a kiesés ellen harcolnak. Talán most kicsit a szakmába is belemegyek. Edzéseken maximálisan, nagyon jó minőségben csinálnak meg mindent a játékosok. Amit én kérek, hogy az elől lévő játékosok akkor tudnak majd elkezdeni jó minőségben játszani, hogyha a középpályán és hátul, gyorsan, jó minőségben területeket fogsz nyerni, azzal, hogy gyorsan járatod a labdát. Ezáltal fenn a csatárainknak lesznek nagyobb területei. Ezeket a területeket, jó minőségben, megfelelő sémákkal, amiket legyakorlunk, tudják majd alkalmazni. Az edzés és a meccs viszont két külön dolog, és sajnos a játékosoknál előjön az a meccsdrukk, ami sajnos mind önbizalmilag, mind minőségben, nem ugyanolyan jól csinálják meg. Most a tavaszról beszélünk. Például, amit látunk tőlük edzésen. Ilyenkor van az edzőnek egy nagyon nehéz dolga, hogy értesse meg azt a játékosokkal, hogy ugyanazt csinálják, mint edzésen. Mint, amikor a labda a földön van vagy a párharcba bele kell menni, mert még egyszer mondom, edzésen maximálisan, magas színvonalon megcsinálják. Eddig viszont a tavaszi mérkőzéseken nem nagyon jön ki. Bízom benne, hogy a játékosnak piszkálni fogja a csőrét, hogy megint kikaptunk, egy olyan csapattóól, aki a kiesés ellen küzd, és a következő meccsre, egy más arcukat fogják mutatni. Semmit nem fogunk másként csinálni. Nem kell ilyenkor kapkodni, ugyanezt kell tenni, mint eddig. Abban bízunk, hogy visszajön az önbizalom, a labdaminőség, és akkor majd jönni fognak a győzelmek. 

A bajnokság állása: