2024.04.16.

Fontos rangadón nyert a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Nagy pofonba szaladt bele a Diósjenő.

Szombaton Érsekvadkerten fogadta a Bánk-Dalnoki Akadémia a Silver Tüzép-Karancslapujtőt a vármegyei élvonal tizenkilencedik körében. Valamelyest jobban kezdtek a házigazdák, de fokozatosan feljöttek a látogatók, a szünethez közeledve pedig Pál Gergő révén meglett az előny. A második felvonásban nem tudták egy újabb góllal eldönteni a meccset a vendégek, de mivel a házigazdák részéről sem érkezett találat, végül egy nullás sikert aratott az éllovas. Fontos sikert tett zsebre Szabó Gábor legénysége.

Vármegyei I. osztály, 19. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE 0-1 (0-1)

Érsekvadkert, 100 néző. Vezette: Kis Zs. (Molnár L., Pál A.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Borsi – Török (Szieber, 75.), Hajdu, Frey, Sándor M. (Tőkés, 46..) – Szentpéteri, Kozma, Kovács P. (Rieger, 75.) – Gyebnár (Bozzai, 67.), Kiss K., Járvás (Tadeo, 87.). Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.

Silver Tüzép-Karancslapujtő: Vida – Romhányi (Jeney, 95.), Híves, Sándor A., Tóth O. – Horváth T. (Zsély, 77.), Kovács B., Bonivárt, Sulcz, Szeles – Pál G. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Sárga lap: Járvás, Frey, Hajdu, ill. Sándor A., Pál G., Tóth O.

Gól: Pál G. (38.)

Jók: Borsi, ill. az egész csapat

Kárpáti Zoltán:Az első félidőben volt egy tervünk, szerettük volna nagyon gyorsan átjátszani a középpályát, és a második labdákat felszedve, a ‘lapujtői védelem mögé kerülni. Úgy gondolom, az első húsz percben megvalósult, viszont utána nem igaztán tudtunk mit kezdeni a tizenhatoson belül kialakult szituációkkal. Vagy, amikor ziccerbe kerültünk, azt nem tudtuk értékesíteni. Utána a ‘Lapujtő kijött ebből a nyomásból és kifejezetten veszélyes kontrákat vezetett. Már a gól előtt is volt egy nagyon veszélyes ilyen akciójuk, azt még le tudtuk védekezni. A gólt viszont nem. Ott nagyon szépen kijöttek, gyorsan átjátszották a középpályát, mesteri volt a bepassz. Ez levédekezhetetlen volt és megérdemlten szereztek vezetést. Próbáltunk váltani. Onnantól kezdve, igyekeztünk a földön játszva nyomást helyezni rájuk. Folyamatosan forgatva a széleket. Mögéjük kerülni. Ez is megvalósult, de ma nagyon hiányzott a minőség a csapatunk játékából a támadóharmadban. A második félidőben frissíteni szerettem volna cserékkel, illetve váltottunk is játékrendszert, de úgy vélem, ma akkor sem rúgtunk volna gólt, ha holnap reggelig játszunk. Van ilyen egy csapat életében. Megtettek a srácok mindent, nem tudok szemrehányást tenni nekik, de nagyon hiányzott a minőség a csapatunkból ma. Így pedig abszolút megérdemelt nyert az ellenfél. Gratulálok nekik! Úgy gondolom, ezzel a bajnoki címért folytatott versenyfutásból kiszálltunk, viszont a hátralévő fordulókban, az alapszakasz mérkőzésein, minden el fogunk követni azért, hogy a második helyet megszerezzük. Illetve ott van még a rájátszás is, úgyhogy van még feladatunk a szezon hátralévő részére. Még egyszer gratulálok a vendégeknek, megérdemelten győztek!

Szabó Gábor: Amit a múlt héten is nyilatkoztam, hazai pályán nem annyira megy a dolog, hazai pályán viszont annál jobban. Ennek a győzelemnek iszonyatosan nagy értéke van, nagyon sok minden miatt. Amilyen stádiumban érkeztünk erre a mérkőzésre, és amik az utóbbi időben történtek, amilyen élethelyzeteket, szituációkat meg kell oldanunk napról napra, hétről hétre… Ez a csapat ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül van az első helyen. Bárhogy is alakul ez a ‘lapujtői történet, ezeket a győzelmeket, és azt, amit a játékosok letettek az asztalra már az elmúlt időszakban is, senki nem fogja elvenni tőlünk, tőlük. Úgyhogy nagyon büszke vagyok rájuk! Ha csak a felét tudná bárki, tényleg milyen szituációkban vagyunk… Ennek a győzelemnek most hatalmas értéke van! Kialakult játékról nem igazán lehet beszélni, szerintem egyik csapat részéről sem. Egy nagyon küzdelmes, sok párharccal tarkított meccs volt. Egy gólt mi tudtunk szerezni, és volt még egy óriási ziccerünk, amit kapussal szemben kihagytunk. Ennek a sikernek az értékét abból is lehet látni, ahogy az ellenfél szurkolói vagy nem is tudom, kicsodái, megnyilvánultak felénk. Természetesen ők is nagyon nyerni szerettek volna. Így még nagyobb érték ez az egész a részünkről! Pont ezekért a dolgokért vagyunk első helyen, és ezek a játékosok minden tiszteletet megérdemelnek. Kevesen is vagyunk, de tényleg hozzuk, próbáljuk csinálni. Aztán majd meglátjuk, hogy ebből mi jön ki, de így most teljesen más. Szerintem ez most fog még erőt adni nekünk nagyon sok mindenre. Viszont bárhogy alakulnak a dolgok, ezeket már senki nem fogja tőlünk elvenni! Le a kalappal a játékosok előtt! Nagyon sok sikert kívánok egyébként az ellenfélnek, mert fiatal, ügyes futballistáik vannak, a jövő mindenképpen az övék, le a kalappal! Mi meg megyünk tovább és élvezzük most ezt a sikert, de nagyon!

A bajnokság állása: