2024.05.26.

Budapestre látogat az SBTC

Vasárnap a szintén újonc REAC-nál vendégeskednek az NB III-as salgótarjániak. 

Három veretlen bajnoki és egy szép siker után vasárnap a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjának tizennegyedik körének keretein belül folytathatja jó szériáját az SBTC. Tizenhárom órás kezdéssel a jelenleg a tabella tizenkettedik helyén álló, a Nógrád vármegyei gárdát egy ponttal megelőző REAC otthonában lépnek pályára a fekete-fehérek. Weboldalunk Salgótarján Megyei Jogú Város szponzorálásának köszönhetően élőben közvetíti az összecsapást. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett gárdák mestereit. A rákospalotai társulatot felkészítő Farkas József mellett a Stécét irányító Sebestyén Szilárd is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 14. forduló, 2023. november 5. (vasárnap), 13.00:

Rákospalotai EAC-Salgótarjáni BTC

Budapest, Budai II László Stadion. Vezeti: Kakuk Szabolcs (Aczél Tibor, Vargha Tamás)

Farkas József, a Rákospalotai EAC vezetőedzője:A negyedik forduló után vettem át a csapatot. Mostanában hullámvölgybe kerültünk. Kikaptunk az utolsó három mérkőzésen. Ezt mindenféleképpen ki szeretnénk javítani. Mivel most kerültünk fel az NB III-ba, egyértelműen a bennmaradás a célunk. Ezt el kell érnünk, ezt határozták meg a vezetők. Jelen pillanatban olyan helyen vagyunk, ami ezt biztosítja, de még kell gyűjtenünk a pontokat, hogy picit feljebb zárkózzunk. A Salgótarján annyival van jobb pozícióban, mint mi, hogy megnyerték az utolsó meccsüket az Újpest II ellen, előtte pedig Hatvanban döntetlent játszottak. Tehát ők most egy jó sorozatban vannak, nekünk pedig egy rossz szériát kell megszakítanunk. Tulajdonképpen most jönnek vissza a sérültjeink. A szombati edzésen fogjuk megnézni, milyen állapotban vannak. 

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Az elmúlt hétvégén sikerült megszerezni az első győzelmünket hazai pályán. Ennek köszönhetőn jó hangulatban készült a csapat a REAC elleni bajnokira. A pozitív dolgokat próbáljuk tovább görgetni magunk előtt, azokra építeni! Egy közvetlen rivális lesz az ellenfél, amely szintén osztályozón vívta ki a szereplés jogát. Rendelkeznek néhány jó képességű játékossal, akikre igyekszünk majd odafigyelni! Nagyon fontos mérkőzés lesz, mi ennek megfelelően a szokásos elszántsággal, akarattal vágunk bele a találkozóba. Helyzetünk nem könnyű, hiszen az állandó hiányzókon kívül vannak betegek és kisebb sérüléssel bajlódók. Bakos mellett Bajor, illetve Csáki biztosan nem lép pályára, de Sulyok és Klajban sem biztos, hogy tudja vállalni a játékot.