2024.07.27.

Négy pontot szereztek férfi futsal csapataink

A Salgó FC sokgólos bajnokin ikszelt, míg a Talent győzni tudott.

Újabb találkozókon vettek részt régiónk NB III-ban szereplő férfi felnőtt futsal együttesei. A Salgó FC hazai környezetben játszott sokgólos döntetlent a Gyöngyöshalásszal, míg a Talent 2019 SE szintén találatokban bővelkedő meccsen múlta felül a Cageball gárdáját. Lássuk a mérkőzések részleteit!

Heves vármegyei szervezésű Férfi Futsal NB III, Északi-csoport, 5. forduló:

Salgó FC-Gyöngyöshalász SE 5-5 (1-2)

Salgótarján, Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Lucián J., Lovas N. (Kocsis J.)

Salgó FC: Sirkó – Jedlicska, Kobolák, Szokács, Czigler. Cserék: Horváth B., Kurcsik, Bazsányi, Katona, Bettes, Lehoczki, Puporka. Játékos-edző: Bazsányi Péter.

Gyöngyöshalász SE: Botos – Tari, Fejes, Petrányi, Ecsegi. Cserék: Váradi, Fajkó, Rédei, Seres. Edző: Kis Gábor Viktor.

Gól: Jedlicska (10., 23., 30., 40.), Bazsányi (37.), ill. Váradi (6., 18.), Petrányi (22.), Fajkó (29.), Fejes (40.)

Bazsányi Péter: Örülök az első pontunk megszerzésének az NB III-as bajnokságban. A kilátogató nézők láthatták, hogy küzdünk, hajtunk, tanuljuk ezt a sportágat. Rengeteg olyan játékosunk van, akinek ez az első szezonja a futsal szakosztályban. Különös játékszabályok vannak, a nagy- és a kispályás futballhoz képest. Rengeteg dolgot meg kell tanulnunk, el kell sajátítanunk, mint a szabályokban, mind a taktikában. A mérkőzés képében ismét sokkal több volt, mint az egy pont, akár a győzelmet is megszerezhettük volna. Örülök a rengeteg kidolgozott helyzetnek, annak kevésbé, hogy ezeket rendre kihagytuk. Az ellenfél nagyon jól felkészült és nagyon jó taktikai fegyelemmel hajtotta végre az edzői kéréseket. Folyamatosan futottunk az eredmény után, állandóan hátrányba kerültünk, de mindig sikerült kiegyenlítenünk, így a végén is. Úgyhogy most megelégszünk az egy ponttal. Jövő hét csütörtökön utazunk Egerbe. Ott is a győzelem lesz a cél. A meccs végén meglátjuk, hogy ki kerül ki győztesként. 

Kis Gábor Viktor: A mérkőzésre több fiatal játékossal érkeztünk, akik eddig még a felnőtt futsalban kevesebb szerepet kaptak. A két sor a győzelemhez kevésnek bizonyult. Voltak kisebb hibáink, főleg a rúgott góljaink után, kétszer is rögtön gólt kaptunk. Ez teljes mértékben a nem megfelelő koncentrációra vezethető vissza. A hazai csapat a lehetőségeihez mérten teljesen kihasználta a helyzeteit, és kihozta, ami tőlük megkívánható. 

Heves vármegyei szervezésű Férfi Futsal NB III, Északi-csoport, 8. forduló:

Talent 2019 SE-Cageball KTSK 6-3 (3-1)

Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Derda J., Kocsis J. (Forgó Zs.)

Talent 2019 SE: Tóth R. – Pistyúr Zs., Pistyúr D., Dávid M., Klinger. Cserék: Molnár, Berki, Nyírjei, Mindszenty, Hugyecz, Brezovszki. Edző: Naszály Aladár.

Cageball KTSK: György-Ambrus – Paár, Csomor, Kiss P., Paksi. Cserék: Guzy, Juhász, Cseh, Bocskai. Játékos-edző: Guzy Péter.

Gól: Pistyúr D. (8.), Mindszenty (8.), Pistyúr Zs. (24.), Klinger (26.), Dávid M. (29.), Csomor (32., öngól), ill. Csomor (10.), Cseh (29.), Kiss P. (40.)

Naszály Aladár: Egy nagyon szimpatikus, jól futsalozó ellenféllel találkoztunk. Egy kiváló kapusteljesítménnyel a kapujukban. A mi teljesítményünkről felemásan tudok nyilatkozni. Nagyon sok jó dolgot láttunk. Általában inkább a felállt védelem elleni játékunkban látjuk vissza a hétről hétre végzett munkánkat. Viszont sokszor kapkodóvá válik a játékunk. Ezen van mit dolgoznunk, javítanunk. Jövő héten jön a Csömör. Fontos, hogy pontot, pontokat szerezzünk, ha ott akarunk maradni az élmezőnyben. Azután pihenünk, majd jön a kupameccsünk, érkezik a Gyöngyös. Úgyhogy van min dolgozni és továbblépni. 

Guzy Péter: Nagyon dinamikus, gyors, ügyes játékosok ellen játszottunk. Sajnos technikailag még kicsit el vagyunk ilyen téren maradva. A bíró sporttársakkal néha volt egy kisebb összetűzésünk, de ettől függetlenül teljes mértékben meg voltunk elégedve a Nógrád megyei játékvezetőkkel is. Kicsit oda billent a hazai pálya miatt a fújás, de ennek ellenére nem volt gond, korrekt volt amúgy a fújás és normális volt a mérkőzés lemenetele, nem voltak problémák. Sajnos nem szereztünk pontot…

A bajnokság aktuális állása: