2024.05.18.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból az Építők KC-Szendehely FC, a Mátraterenye SE-Vizslási SE, az Ecseg SE-Nógrádmegyer BSE, a Patak FC-Rétság FC,  illetve a Romhány KSE-Nőtincs SE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 12. forduló, 2023. november 4. (szombat), 13.30:

Építők KC-Szendehely FC

Csatlós Tamás, az Építők KC vezetőedzője: – Ha a múltat nézzük, akkor a csapat minden szezonban feljebb lép a tabellán! A játékban szeretnénk kiegyensúlyozottabbak lenni! Vannak nagyon jó meccseink és vannak gyengék is. Ez betudható annak, hogy a keretünk kilencven százaléka húsz év alatti. Szeretnénk minél előbb végezni! A hétvégi mérkőzés nagyon fontos volt nekünk, így nem tudott ellépni a Pásztó. Az első három helyezés sorsa eldőlni látszik. Több csapat is odaérhet a negyedik helyre, mi is közöttük vagyunk. Ez mindenképp biztató. A Szendehely egy jó csapat, jó edzővel! Jó találkozóra számítok. Szombaton szeretnénk megismételni azt a játékot, amit az elmúlt héten. Sok futásra lesz szükség, hogy nyerni tudjunk. Bízok a srácokban, hogy ugyanolyan elánnal álnak bele a mérkőzésbe! Remélem, ismét sok szurkoló látogat ki a meccsre! Több sérültünk is van, akik közül két meghatározó játékosunk biztosan nem lesz. Annak kell megnyerni az összecsapást, akit felküldünk a pályára. Összedugjuk a fejünket a két kollégámmal, Torják István és Palotai Misivel, akiknek itt is szeretném megköszönni a segítséget! Remélhetőleg ezúttal is kitaláljuk a nyerő csapatot és taktikát! Jó lesz ismét látni Kovács Imre barátunkat!

Kovács Imre, a Szendehely FC vezetőedzője: – Eddig a bajnokság alapszakaszának a fele telt el és kezdődnek a visszavágók. A sorsolás szeszélye folytán szereplésünket két részre osztanám. Az első hat fordulóban – egy kivétellel – élcsapatokkal játszottunk, szereztünk is négy pontot…! A maradék öt fordulóban elfogytunk és már mentálisan sem voltunk a toppon, mégis négy meccset is sikerrel vettünk, így most a közvetlen középmezőnyben vagyunk. Az „odavágók” közül hétszer hazai és négyszer idegenbeli környezetben játszottunk idáig, szóval most jön majd a bajnokságnak az a szakasza, amikor majd hét alkalommal vendégként kellene pontot, pontokat gyűjtenünk. Az Építők ellen mindig jó, amolyan „ki-ki” meccseket vívunk, az első fordulóban egy abszolút döntetlenszagú meccsen ők örülhettek. Bárhogy álljunk is ki szombaton, szeretnénk a „kölcsönpontokat” visszakapni és visszavágni a vereségért. Nem lesz könnyű menet, újra jó formába lendültek „Csatiék”, de nem feltartott kézzel és legalább a pontszerzés reményében megyünk a Forgách Arénába! Nem hogy összeállításról, de a sok kérdőjel miatt még a keretről sem tudok hitelesen beszámolni, ezért erről majd a meccs előtt döntök a rendelkezésre álló tizenkét-tizenhárom hadra fogható játékosunkból…

Vármegyei II. osztály, 12. forduló, 2023. november 4. (szombat), 10.30:

Mátraterenye SE-Vizslási SE

Dancsok Roland, a Mátraterenye SE edzőpárosának tagja: Ahogy vártuk, a csapatok elég egyben vannak az elején, még bármi lehet. Az eddigi eredményekkel elégedettek vagyunk Alival, kivéve a múlt heti botlásunkat! Jó lenne a következő két mérkőzésünkön jól szerepelni, aztán a tavaszra erősíteni. Aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Az ellenfélnek elég jó játékosállománya van, tanult futballisták alkotják a keretüket, egy jó edzővel. Egy sportszerű, az osztály átlagát meghaladó meccsre számítunk. Nem lesz egyszerű, de szeretnénk pontot, pontokat itthon tartani. Sajnos csak aznap dől el, kire tudunk számítani.

Bujtár Tamás, a Vizslási SE vezetőedzője: Izgatottan várom a találkozót, jó érzés lesz kicsit visszatérni volt egyesületemhez, ahol sok szép évet töltöttem el. Jó formában van a csapat, ezt mutatják az eredményeink is. Egy vereségünk van a bajnokságban, ami fájó, és nem azért, mert kikaptunk, hanem ahogy sikerült elveszíteni a BSE elleni mérkőzést. Azóta viszont nagyon jó sorozaton vagyunk túl, bátor támadófocit játszunk, és ennek köszönhetően sok gólt szerzünk a meccseken. Hétvégi ellenfelünk erős csapatnak számít a bajnokságban, masszívak és otthon bárki ellen képesek nyerni. Veszélyes támadóik vannak, akikre majd oda kell figyelnünk. Egy igazán kemény összecsapásra számítok. Ahogy eddig is, én most is nagyon bízom a srácokban, jó a hangulat az öltözőben, és a pályán is igazi csapatként működünk. A saját játékunkat szeretnénk játszani, és mi szeretnénk irányítani a találkozót. Külföldi munkavállalás miatt Czutor Vítóra nem számíthatok, és mellette van egy-két játékos, aki sérüléssel bajlódik. Remélhetőleg rendben lesznek és tudják vállalni a játékot. Rajtuk kívül Fülöp Adrián sem lesz hadra fogható.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 12. forduló, 2023. november 5. (vasárnap), 13.30:

Ecseg SE-Nógrádmegyer BSE

Moravcsik Ferenc, az Ecseg SE vezetőedzője: Szerintem, ha mindenki jelen lesz egészségesen, úgy fogunk nekimenni a meccsnek, hogy győzni szeretnénk. Ez nem kérdés. Tudom azonban, hogy a Nógrádmegyer is elég jó játékosokból áll, ráadásul kitartók, nem adják fel egykönnyen. A hazai pálya előnye viszont fog annyit jelenteni, hogy be fogjuk majd tudni húzni ezt a mérkőzést. Ebben az esetben le is szakítanánk magunkról mostani ellenfelünket, aztán majd jöhet a Somos elleni derbi. Az az összecsapás lesz a vízválasztó. Vegyes érzelmeim vannak, mert nem tudom, hogy akik megsérültek, mennyire lesznek hadra foghatók, és azért ők kulcsfigurák. Akár Mihalik Szebasztián, akár Moravcsik Dániel vagy Baltacanovic Ádám. Vasárnap fog kiderülni, hogy tudják-e vállalni a játékot. 

Ökrös István, a Nógrádmegyer BSE játékos-edzője: – Az előző hetek felemásan sikerültek, játékban sokat fejlődtünk, de az utolsó passzok és a helyzetek kihasználása nem sikerült valami fényesen. Ezen próbálunk javítani, mert ez egy kulcsfontosságú dolog lesz, mint a hétvégi meccsen, mint a továbbiakban. Az Ecseg nagyon jó csapat, több olyan játékosok is van, akik el tudjak dönteni a mérkőzéseket. A győzelemért megyünk, de biztos nehéz dolgunk lesz pontot szerezni tőlük.
A helyzeteivel jobban gazdálkodó csapat fog nyerni. Ökrös Patrik hiányozni fog a középpályáról, fontos eleme a csapatnak. Más hiányzóról egyelőre nem tudok.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 12. forduló, 2023. november 5. (vasárnap), 13.30:

Patak FC-Rétság FC

Bella Sándor, a Patak FC vezetőedzője: – Az egész őszi teljesítményünkre ráteszi a bélyegét, hogy egy hihetetlen sérüléshullám megy végig a csapaton, ez sajnos minden téren erősen kiütközik. Amatőrök vagyunk, nem profik, nem vagyunk mindenre felkészülve, így erre a mostani helyzetünkre sem. Sajnos az előjelek a hátralévő mérkőzéseinkre sem jobbak, de valahogy túléljük ezt az őszt. Havay Zoli barátom csapatánál sem sokkal jobb a helyzet, őket látjuk vendégül, nagy jóstehetség kell ahhoz, hogy bárki megjósolja, mi lesz az eredmény! Jelen állás szerint még az sem biztos, hogy tizenegy főt ki tudok állítani, de az tuti, hogy úgy is a győzelemért játszunk majd. Könnyebb lenne azokat felsorolni, akikre számíthatok vasárnap, mint a nem bevethető embereket. Jelenleg tizenöt hiányzónk van!

Havay Zoltán, a Rétság FC vezetőedzője:Nagyon nehéz bármit is mondani, az elmúlt időszakról. A Patak egy nagyon jó csapat, jó mérkőzést szoktunk játszani egymással. Most is jó meccsre számítok. Természetesen győzelmet várok a csapattól. Sajnos a sérülések végigkísérnek bennünket a bajnokságban, ez mellett még a korai kezdések is megnehezítik sok csapat dolgát, és a miénket egyaránt. De megyünk tovább! Hajrá, Rétság!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 12. forduló, 2023. november 5. (vasárnap), 13.30:

Romhány KSE-Nőtincs SE

Bencsik Emil, a Romhány KSE játékos-edzője: – Bízok benne, hogy hazai pályán eredményesek leszünk és meg tudjuk verni a Nőtincset. Mindenképpen fontos lenne nekünk, ahogy a bajnokságnak is, hogy győzzünk, mert így továbbra is éles maradna a küzdelem, nem lépnének le hat ponttal. Két-három ember meghatározó a vendégeknél. Elől a két csatáruk és egy középpályásuk. Ha őket képesek leszünk kiiktatni, meg tudjuk nyerni a meccset. Szerintem ezen fog múlni. Két fontos hiányzónk biztosan lesz. 

Matyóka Ferenc, a Nőtincs SE vezetőedzője: – Három forduló van hátra az őszi idényből. Csapatunk egyharmada kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódik. Ennek ellenére rendesen fel tudunk állni a Romhány ellen és a győzelem megszerzése lesz a cél. Háromesélyes a mérkőzés. Az aznapi állapot fogja meghatározni az eredményünket, hogy ki mit tud hozzátenni a játékhoz, a cserék, hogy tudnak majd beszállni, vagy az, hogy a csatárok milyen arányban lesznek képesek kihasználni a helyzeteiket. Az ellenfél mostanában hozta minden mérkőzését. Tiszteletben tartjuk a hazaiakat, ismerjük az állományukat, jó képességű játékosokból áll a keretük. Ők is a győzelemért fognak küzdeni. Nagy pályájuk van, ami nekünk is tetszik, mert szeretjük a nagy teret, a támadóink is fürgék. Kiss Dániel a Kétbodony elleni találkozó óta sérüléssel bajlódik, fél évet kell kihagynia.