2024.05.27.

Döntetlent ért el otthonában az SBTC

Pontosztozkodással ért véget az NB III-as salgótarjániak DVSC II elleni bajnokija.

Vasárnap az élbolyhoz tartozó, a forduló előtt ötödik, most már negyedik helyezett Debreceni VSE második számú együttesét fogadta az SBTC. A vendégek indították jobban az NB III Észak-Keleti-csoportjának nyolcadik körére kiírt bajnokit. Aztán fokozatosan feljavultak a házigazdák az eső áztatta csörtén, kiegyenlítetté vált az összecsapás. Felválta próbálkoztak a felek, mígnem a 33. percben meg tudták szerezni a vezetést a hazaiak. Egy szabadrúgás után Tarlósi Milán löketét még védte a portás, de Csuka lövésénél már tehetetlennek bizonyult.

A szünetig inkább a fekete-fehérek voltak aktívabbak, ahogy a második felvonás elején is, de csak kapufáig jutottak. Aztán az ütközet kétharmadánál egalizált a „kis Loki”, Cibla szépen tekerte be a labdát a jobb felsőbe egy szabadrúgásból. A hátralévő időben mindkét oldal megnyerhette volna a meccset, de igazából inkább továbbra is a küzdelem dominált a nehéz talajon, újabb gól nem esett. Egy egyes döntetlennel zárult a mérkőzés.

NB III Észak-Keleti-csoport, 8. forduló:

Salgótarjáni BTC-Debreceni VSC II 1-1 (1-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 200 néző. Vezette: Molnár R. (Kulcsár D. Vargha T.)

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Petrecsko, Csuka, Kálmán R., Molnár M. – Bogdán (Palkovics, 86.), Klajban, Nagy X., Tarlósi P. (Boros, 63.) – Tarlósi M., Csifó (Csáki, 78.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Debreceni VSC II: Erdélyi – Nagy R., Cibala (Kozma, 81.), Batai, Tuboly (Horváth Z., 66.) – Farkas, Kócs-Washburn (Kohut, 90.), Gellén, Baranyi – Fábián (Romanchuk, 66.), Nwachukwu. Vezetőedző: Máté Péter.

Sárga lap: Klajban, Csifó, Csuka, Petrecsko, ill. Nwachukwu

Gól: Csuka (33.), ill. Cibla (59.)

Sebestyén Szilárd:Nehéz mit mondani a mérkőzésről. Inkább a küzdelem dominált, nehéz volt a talaj. Mindkét csapat sokat rontott. Azt gondolom, hogy kicsit közelebb álltunk a győzelemhez, de örülünk az egy pontnak is. Jó csapat ellen játszottunk. Értékes döntetlent értünk el.

Máté Péter:Értékes pontot szereztünk Salgótarjánban, mert nem volt egyszerű a körülmény és ugye egy jó ellenféllel találkoztunk, de már a kezdősípszó után ziccerünk volt, illetve azt gondolom, nagyjából az első félidő feléig fölényben játszottunk. Ekkor egy-két góllal kellett volna vezetnünk. Így mondhatom azt, hogy saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Elkerülhetetlen, hogy az ellenfél ne kerüljön gólhelyzetbe és ők ezt egyből ki is használták. Utána mentünk az eredmény után. Szerintem egy jó meccsen, összességében egy góllal jobbak voltunk, de nincs a futballban „de” és „ha”…

A bajnokság aktuális állása: