2024.05.27.

Újabb parádés skalpot gyűjtött a Rimóc

Elszenvedte első bajnoki vereségét a BSE.

Szombaton a BSE-t fogadta a Rimóc a vármegyei másodosztály hatodik fordulójában. Támadólag léptek fel a vendégek, irányítottak, de hiába a fölény, csak meddő dominanciáig és lehetőségekig jutottak el. A házigazdák roppant elszántan tették a dolgukat és kontrákra rendezkedtek be. Egy szórványos ellenakciójukat góllal tudták befejezni a második felvonás elején a hazaiak, Balázs Lajos vette be a kaput. Volt még hátra jócskán, nem is adták fel a balassagyarmatiak, de már képtelenek voltak válaszolni. Az apait-anyait beleadó rimóciak megőrizték vékonyka lépésfórjukat, így végül egy nullra diadalmaskodtak. Így először kaptak ki ebben a bajnokságban a látogatók. Ezzel párhuzamosan, újabb parádés skalpot tett zsebre Fábián Róbert továbbra is veretlen legénysége.

Vármegyei II. osztály, 6. forduló:

Rimóc SE-Balassagyarmati VSE 1-0 (0-0)

Vezette: Varga P. B. (Mércse L., Pálinkás S.)

Rimóc SE: Janusek – Veres (Baranyi S., 76.), Fábián, Tiszttartó, Rácz Sz. (Bangó R., 87.) – Bangó B., Kiska, Rácz I., Kiss P. – Rácz A., Balázs L. (Krivánszky, 87.). Játékos-edző: Fábián Róbert.

Balassagyarmati VSE: Juhász – Bukta, Molnár, Berki, Filip – Csillik, Zachar, Boda (Gerliczki, 88.), Varga Cs. – Sallói, Géczy. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Rácz A., Rácz I., Bangó B., Rácz Sz., Janusek, Tiszttartó, ill. Bukta, Géczy, Gerliczki, Csillik

Piros lap: Molnár K. (92., Balassagyarmati VSE)

Gól: Balázs L. (48.)

Jók: az egész csapat, ill. Filip, Molnár, Berki Bukta, Zachar

Fábián Róbert: – Jól előkészített pályán, sok szurkoló előtt játszottunk egy jó mérkőzést. A meccsen a BSE dominált, de nem találtak rajtunk fogást. Egy kontrának köszönhetően a második játékrész elején megszereztük a vezetést, ami egyben a győztes találatot jelentette! Ezzel értékes három pontot tettünk zsebre! Gratulálok mind két csapatnak, remekül játszottak, igaz, különböző taktikával. Köszönöm a szurkolóknak a biztatást! A BSE-nek a továbbiakban sok sikert kívánok!

Mátyás Zsolt: – Ez egy olyan mérkőzés volt, ahol, ha reggelig játszunk, akkor sem szerzünk gólt. Hiába volt megfelelő a labdabirtoklásunk, a futómennyiségünk, az akaratunk, gyakorlatilag kuka az egész, nem szereztünk pontot. A támadóharmadban pontatlan, ötlettelen volt a játékunk. Helyzetbehozó passzaink rendre elakadtak vagy a hazai védők kőkemény belépői tördelték játékunkat, amit a játékvezető elég szépen tolerált. A második félidőben szinte végig az ellenfél térfelén folyt a játék, de nem tudtuk feltörni a lelkes rimóciak védekezését, ők pedig két-három lehetőségből kihasználták egy rövidzárlatunkat és megnyerték a meccset, amihez gratulálok nekik! Úgy gondolom, hogy minimum az egy pontra rászolgáltunk volna. Ilyen a futball. 

A bajnokság aktuális állása: