2024.05.26.

Hazai sikerrel javított a Mátraterenye

Tüzes meccsen maradt alul a Karancslapujtő II.

Szombaton a Karancslapujtő tartalék csapatát fogadta a Mátraterenye a vármegyei másodosztály hatodik körében. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a felek, mindkét gárda előtt adódott lehetőség, de gól nem érkezett. A második felvonás elején előnybe kerültek a hazaiak, de hamarosan jött az egyenlítés. Akár a vezetést is megszerezhették volna a látogatók, de elrontották a ziccert. Az utolsó negyedórához érve ismét beköszöntek a házigazdák, akik ezt követően további két alkalommal mattolták ellenfelüket. Végül négy egyes sikerre tettek szert a jól hajrázó ‘terenyeiek.

Vármegyei II. osztály, 6. forduló:

Mátraterenye SE-Karancslapujtő KSE 4-1 (0-0)

Vezette: Menczel J. (Reviczki J., Sáfrány Sz. T.)

Mátraterenye SE: Suha – Kun, Pintér (Bakos, 60.), Nagy Norbert, Nagy Sz. (Nagy Noel, 85.) – Rácz M., Kobolák (Berki A., 76.), Zsákai, Budai K. – Puporka (Tőzsér, 82.), Budai L. (Bocsó, 84.). Edzők: Berki Aladár, Dancsok Roland.

Karancslapujtő KSE II: Gordos M. (Szőrös, 21.) – Gordos T., Cseh, Tóth P., Bari – Fenes, Oláh K., Sánta, Várbogyai – Gyurkó (Orsós, 37.), Oláh H. (Lavaj, 63.). Játékos-edző: Szőrös Krisztián.

Sárga lap: Kobolák

Gól: Budai L. (48.), Rácz M. (75., 87.), Budai K. (89.), ill. Fenes (55.)

Jók: Zsákai (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. az egész csapat

Berki Aladár: – Először is, azzal kezdenénk, hogy a vendégek két sérült játékosának mielőbbi gyógyulást kívánunk! A mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk. Egy egyes állásnál kellett a kapusunknak egy nagy bravúrt bemutatnia, ez után már teljes mértékben mi uraltuk a meccset és szép lassan magabiztos győzelmet arattunk. Reméljük, ez a győzelem összeráz minket és minél több pontot begyűjtünk a hátralévő szakaszban. 

Szőrös Krisztián: – Másfél héttel ezelőtt felhívtuk a hazaiak elnökét, hogy szeretnénk egy időpontmódosítást kérni tíz órára, mivel szüreti mulatság lesz a községünkben, és rendszeressé vált, hogy a csapatból többen eljárnak erre az eseményre. Azt a választ kaptuk, hogy egyetemisták miatt nem tudnak tíz órakor játszani, csak egykor… Úgy gondoltam, nekünk azért van egy ificsapatunk, illetve nem azért futballozunk, mert kapunk érte bármilyen juttatást, így a foci szeretete miatt, öt ifistával tudtuk vállalni ezt a meccset. Az első félidőben különféle sérülések miatt kettőt kellett cserélni, ami rányomta a bélyegét a további mérkőzésre. Az egyik eset vissza is fogott bennünket, mert nagyon súlyos volt és szerintem nem sportpályára való. A másik egy adott meccsszituációban következett be, ami benne van. Gól nélkül fordultunk, majd átbeszéltük a srácokkal, mit kellene csinálni. A második félidőre kimentünk, majd megint beleléptünk a saját kis gödrünkbe és egyből kaptunk egyet. Pár perc múlva tudtunk egyenlíteni, majd végig mérkőzésben voltunk, de olyan gólokat kaptunk, amit nem sok csapat tudja utánunk csinálni. Azt nem mondanám, hogy irányítottak a hazaiak, de gólokat értek el a második félidő második felében, így nyertek. Gratulálok nekik hozzá és további sok sikert kívánok! Külön szeretném kiemelni Budai Lajost és Zsákai Máriót, akik meccs közben és utána is mondták, hogy nagyon sajnálják a sérült emberünket, egyúttal azt is, hogy ezt nem így kellett volna csinálni és jobbulást kívántak neki. Minden tiszteletem az övék! Ez igazi sportemberhez méltó megnyilvánulás volt tőlük. 

A bajnokság aktuális állása: