2024.05.22.

Nem termett babér Rákospalotán az SBTC-nek

Csak a szépítésig tudta eljutni az idegenben pont nélkül maradó salgótarjániak.

Vasárnap a REAC-nál volt jelenése az SBTC-nek a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjának tizennegyedik fordulójában. Az összecsapást Salgótarján Megyei Jogú Város szponzorálásának köszönhetően élőben közvetítettük. A kezdés után inkább a küzdelem jellemezte az eső áztatta bajnokit, mély talajon birkóztak a felek. Aztán az első negyedóra után a totojázó védők előtt eszmélő, szemfüles Skripek révén betaláltak a körülményekhez jobban alkalmazkodó házigazdák. Ezt követően a szünetig nem változott az állás. Bár egyre inkább megélénkültek a vendégek, csak meddő fölényig jutottak.

A második felvonás elején gyorsan növelték a különbséget a rákospalotaiak, Tóth Márk volt eredményes. Hamarosan Palkovics szépített. Nagyon sok idő volt még hátra, mentek is előre nagy elánnal a fekete-fehérek, de csak kisebb-nagyobb lehetőségekig jutottak el, az utolsó percekben a szépet védő Dulka eszén már nem tudtak túljárni. Végül meg tudták őrizni vékonyka előnyüket a hazaiak, akik komoly csatában, kettő egyre nyertek.

NB III Észak-Keleti-csoport, 14. forduló:

Rákospalotai EAC-Salgótarjáni BTC 2-1 (1-0)

Budapest, Budai II László Stadion, 150 néző. Vezette: Kakuk Sz. (Aczél T., Vargha T.)

Rákospalotai EAC: Dulka – Mészáros, Kárász, Ujvári, Markos – Bedő (Nagy G., 91.), Tóth M. (Horváth K., 77.), Lustyik, Lakatos Cs. – Skripek (Tóth Gy., 71.), Lakatos Z. (Soós, 71.). Vezetőedző: Farkas József.

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Molnár M., Csuka, Kálmán R., Palkovics – Tarlósi P. (Boros, 46.), Nagy X., Petrecsko (Klajban, 63.), Horváth M., Bogdán (Csifó, 63.) – Tarlósi M. (Sulyok, 89.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Mészáros, Skripek, Ujvári, Tóth Gy., Soós, Lakatos Cs., ill. Petrecsko, Horváth M., Csuka

Gól: Skripek (17.), Tóth M. (47.), ill. Palkovics (51.)

Farkas József: – Kiegyenlített volt a játék. Az, hogy kettő egyre nyertünk, az akaratunknak a diadala. Bizonyította a Salgótarján, hogy az utóbbi időben nagyszerűen játszik, és eredményesen is. Megmondom őszintén, nagyon megnehezítették a dolgunkat, de elégedett vagyok a csapatnak a teljesítményével. 

Sebestyén Szilárd: – Nagyon nehéz erről a mérkőzésről bármit is mondani. Elsősorban azt lehet, hogy az első tizenöt-húsz percünk megint katasztrofális volt. Kaptunk is gólt. Úgy gondolom, aztán kicsit rendeztük a sorainkat, az első félidő végére visszajöttünk kicsit a meccsbe. A másodikra úgy jöttünk ki, hogy szeretnénk egyenlíteni vagy fordítani. Sajnos megint egy buta gólt kaptunk, mindjárt a játékrész második percében. Utána nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, ez a szépítésre volt elég. Sajnos nyerni nem sikerült ma sem.

A bajnokság aktuális állása: