2024.04.18.

Az ősz diadalát aratta a Balassagyarmati SC

A korábban veretlen Rimóc otthonában szerzett komoly meglepetést Babcsán Tibor csapata.

Szombaton a Rimócot fogadta a Balassagyarmati SC a vármegyei második vonal tizenkettedik körében. Toronymagas favoritként tekinthettünk a forduló előtt veretlen mérleggel büszkélkedő házigazdákra, ehhez képest teljes mértékben méltó vetélytársnak bizonyult az apait-anyait beleadó másik oldal. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a felek, ugyan többet támadtak a hazaiak, mindhiába. A második felvonás derekán Csábi Gábor révén megszerezték a vezetést a vendégek. Bár hamarosan egy piros lap miatt tíz főre olvadt a favorit, sikerült egyenlíteni. Kisvártatva azonban jött a fekete leves, Csábi Bence jóvoltából ismét beköszöntek a látogatók, akik képesek is voltak megőrizni előnyüket, így végül kettő egyre győztek. Az ősz diadalát tette zsebre Babcsán Tibor nagy skalpot begyűjtő alakulata.

Vármegyei II. osztály, 12. forduló:

Rimóc SE-Balassagyarmati SC 1-2 (0-0)

Vezette: Reviczki J. (Horváth B.)

Rimóc SE: Janusek – Bangó B., Tiszttartó (Rácz Sz., 61.), Fábián, Baranyi S. – Rácz I., Kiss P., Kiska, Bangó Renátó – Bangó Rómeó, Balázs L. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Balassagyarmati SC: Csordás Á. – Beniczky, Csordás K., Lukács, Horváth B. – Csábi G., Pifka, Csókási, Major – Csábi B., Tóth Á. (Buzás, 28.). Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Sárga lap: Bangó Rómeó, ill. Tóth Á., Lukács, Buzás

Piros lap: Rácz I. (76., Rimóc)

Gól: Kiss P. (80.), ill. Csábi G. (65.), Csábi B. (85.)

Jók: Kiss P., Bangó Renátó, Bangó Rómeó, ill. az egész csapat

Fábián Róbert: – Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után! Megszakadt egy jó sorozat, de ez van! Ellenfelünk akaratban jobb volt, és ez elég lett nekik a győzelemhez, amihez gratulálok!

Babcsán Tibor: – A játékvezető nagyon jól vezette a mérkőzést és a helyzet magaslatán volt. Ebben nagyszerűen segítette a fiatal és tehetséges asszisztense is. A hazai csapat nem véletlenül volt veretlen ez idáig, egy nagyszerű gárda, fantasztikus közönségével és dobosával. Nagyon sok barátom van Rimócon, a csapaton belül és kívül is, akik nagyrészt cigánygyerekek, akiket tisztelek és becsülök, szorgalmasak és dolgosak, ha focipályára lépnek, akkor meg szívüket is kiteszik a pályára. További sok sikert a hazaiaknak! A mieink fantasztikusan futballoztak, köszönöm, srácok, hogy amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt,  azt csodálatosan végre is hajtottátok! Ez a meccs a szív diadala volt, köszönöm! Pifka Gergőnek nem véletlenül gratulált az édesapja, büszke lehet rá! A harmadik félidő a szécsényi Bársony Étteremben folytatódott. Elnökünk, Csábi Szilárd támogatásával. Ezt is köszönjük!

A bajnokság aktuális állása: