2024.04.18.

Simán győzött a Karancsberény

Otthon maradt hoppon a Mátraverebély.

Szombaton Mátraverebélyben járt a Karancsberény a vármegyei második vonal tizenkettedik körében. Egy darabig nem találtak egymáson fogást a résztvevők, mígnem a mérkőzés harmadánál meglett a vezetés a lendületesebb vendégeknek. Próbálkoztak ugyan a házigazdák is, nem túl sok sikerrel. Még negyedóra sem telt el a második etapból, amikor megduplázták a különbséget a látogatók, majd Ispán Alex tudott újra eredményes lenni. Kisvártatva még egyszer beköszöntek a ‘berényiek, akik így végül sima, négy nullás győzelmet könyvelhettek el.

Vármegyei II. osztály, 12. forduló:

Mátraverebély-Szentkút SE-Karancsberényi VSFC 0-4 (0-1)

Vezette: Menczel J. (Elischer M.)

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Dorozsin, Kovács Zs. (Buri, 46.), Somoskői, Sáfrány (Jakubovics, 37.) – Csohány, Kelemen, Molnár, Varga Zs. – Sipkó, Kovács J. Vezetőedző: Verebélyi László.

Karancsberényi VSFC: Illefalvi – Vilk (Pilinyi, 78.), Fodor M. (Lavaj, 66.), Szabó R. (Godó, 82.), Szlatincsán – Mezei, Szilágyi (Hulitka Sz., 82.), Kovács T. (Hulitka D., 46.), Ispán A. – Illés, Ispán V. Játékos-edző: Berki Krisztián.

Sárga lap: Sáfrány, Dorozsin

Gól: Ispán V. (31.), Ispán A. (57., 72.), Illés (74.)

Jók: senki, ill. Ispán A., Ispán V., Szabó R., Szilágyi, Mezei, Szlatincsán

Verebélyi László: – Minden héten nagy reményekkel készülünk a mérkőzésekre, mint a séf, aki valami különlegesre készül a konyhában, aztán a főzés előtt, mint egy amatőr szakács, azzal szembesülünk, hogy minőségi alapanyagok nem állnak rendelkezésre, így kezdődhet a spontánfőzés. A jelenlévőket nem érheti kritika, hiszen ők kiteszik a pályára a tudásuknak és edzettségi állapotuknak megfelelő teljesítményt. A hiányzókat szintén nem lehet elmarasztalni, mivel a munkahelyi elfoglaltság kellő indok ezen a szinten a távolmaradásra, viszont így hétről hétre szűkös meccskerettel vagyunk kénytelenek szembesülni. A mai mérkőzésen is alacsony volt a létszám, ráadásul a kezdőbe is bekerültek olyanok, akik sérülten, illetve betegen vállalták a játékot, ezért nekik külön köszönet. Amennyiben mindez nem lett volna elég, akkor nem sokáig váratott magára az újabb fordulat, és a második félidőre már kettőt kellett cserélni sérülések végett. A meccset a vendégek megérdemelten nyerték meg, ebben az összeállításban ennyire vagyunk képesek, viszont ami számomra fájó, az a gólkülönbség, mivel null egyes állásnál a tizenhatosunknál két feleslegesen elkövetett szabálytalanság tette nagyarányúvá az addig szoros találkozót,  mivel mindkét pontrúgást gólra tudták váltani. „Suminak” és csapatának sok sikert kívánok a jövőben, látszik rajtuk, hogy van velük foglalkozva, és ami még ennél is fontosabb, hogy élvezik a játékot. A magunk részéről pedig reménykedünk, hogy előbb-utóbb nem csak kő kerül abba a bizonyos levesbe, mert ha minden alapanyag rendelkezésre áll, akkor abból éttermi minőségű fogás lesz!

Berki Krisztián: – Első félidei játékunkban nehezen ment a helyzetkihasználásunk, több lehetőségünk is volt, de csak egyet értékesítettünk. Illefalvi megint bizonyította, ha egy dolga van, akkor azt lehozza, ami lélektanilag nagyon sokat jelent a csapatnak! A második játékrészben már jobban sikerült a gólszerzés, Ispán Alex nagyszerű góljaival végig kézben tartva nyertük meg a mérkőzést! Gratulálok a csapatunknak, még egy meccsünk van, amit ugyanilyen jó hangulatban és fegyelmezetten le kell hoznunk! A Mátraverebélynek kitartást és sok sikert kívánok a jövőben!

A bajnokság aktuális állása: