Ez történt az NB III Keleti-csoportjának huszadik fordulójában

Gabi

Vereséggel hangolt a BSE következő ellenfele, győzelemmel melegített az SBTC soros vetélytársa.

A mögöttünk hagyott hétvége vasárnap a huszadik fordulót rendezték meg a harmadosztály Keleti-csoportjában. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a BSE bevette Putnokot, míg az SBTC kikapott a BVSC-nél. Ahogy már az előző évad során is megszokhatták olvasóink, a mostani pontvadászatban is valamennyi találkozóról beszámolunk majd a soros körből, edzői nyilatkozatokkal karöltve.

A nógrádi társulatok soros ellenfelei közül az év utolsó körében Balassagyarmatra hivatalos Tállya alulmaradt a Tiszakécskével szemben, míg a hamarosan Salgótarjánba látogató Sényő legyűrte a Tiszafüredet. A további mérkőzéseken a Jászberény felülkerekedett a Tiszaújvároson, a Füzesgyarmat két vállra fektette a Kisvárda kettőt, az Eger a szünet után birkózta le a Mezőkövesd fakót, a tartalékcsapatok meccsén a debreceni fiatalok elbántak a diósgyőriekkel, a Hatvan simán helybenhagyta a Ceglédet, a Gyöngyös pedig megküzdött a pontokért a Sajóbábonnyal szemben. Nézzük meg a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 20. forduló:

Tállya KSE-Tiszakécskei LC 0-1 (0-1)

Tállya, Községi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Jakab Á. (Benkő R., Volentics E.)

Tállya KSE: Tarr – Bocsi, Tóth Sz., Rubish (Minczér, 70.), Nyitrai – Motkó (Huszti, 79.), Bihari, Szegedi, Kelemen G. – Lavrik (Fazekas, 63.), Jano (Ondó, 63.). Vezetőedző: Lasztóczi Péter.

Tiszakécskei LC: Molnár – Oláh M., Kiprich, Horváth Ad., Farkas – Zvara, Horváth Att., Pongrácz, Pál A. – Simon M. (Galacs, 46.), Máté J.(Káli, 79.). Vezetőedző: Nagy Sándor.

Sárga lap: Rubish, ill. Simon M., Kiprich, Pongrácz, Zvara, Horváth A.

Piros lap: Nyitai (93., Tállya KSE)

Gól: Pál A. (33.)

Lasztóczi Péter: – Gratulálok az ellenfélnek és gratulálok a csapatomnak is. A mérkőzésen hatvan-hetven percen keresztül eltüntettük a két csapat közötti osztálykülönbséget! Erre lehet és erre fogunk is építeni a jövőben!

Nagy Sándor: – Egy jól sikerült első félidő után, egy gyengébb második félidővel, de annál nagyobb küzdőszellemmel, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Sényő-Carnifex FC-Tiszafüredi VSE 4-2 (3-1)

Sényő, Kastélykerti Pálya, zárt kapuk mögött. Vezette. Kátai G. (Balla L., Tóth Á.)

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Klepács, Hadházi, Fenyőfalvi (Lakatos, 69.), Szokol – Boros, Farkas – Schmidt (Molnár, 69.), Páll Zs. (Barcsay, 74.), Kapacina V. (Bodó, 88.) – Orosz. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Tiszafüredi VSE: Sándor B. – Tóth N., Mészáros., Kalóz, Háda – Szövetes, Szanku, Csiki, Szántó (Barzsó, 46.) – Gajda (Csikós, 64.), Kalmár. Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Sárga lap: Klepács, Kapacina V., Schmidt, Orosz

Gól: Klepács (3.), Páll Zs. (31.), Boros (32.), Molnár (90.), ill. Szanku (36.), Szanku (75.)

Fiumei Viktor: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Egy remek első félidő után úgy érzem, rosszkor jött a szünet. Sajnos a második félidőben visszahoztuk ellenfelünket a mérkőzésbe. Így nehézzé tettük magunknak a végét, de mégis nyertünk. Viszont azért azt hozzáteszem, hogy a mezőny legjobbja a tiszafüredi kapus volt.

Dorcsák Zoltán: Négy kapott gólunkból három pontrúgás után született, ami egyértelműen koncentráció hiányát mutatja. Pozitívum, hogy három-null után fölálltunk és följöttünk három-kettőre. Ekkor volt két óriási helyzetünk, amiből az egyik kapufa lett, és mondhatom, hogy levegőben volt az egyenlítőgólunk. Ennek ellenére sajnos megkaptuk a negyediket, és így összességében azt gondolom, hogy megérdemelt a Sényő, amihez gratulálok.

Jászberényi FC-Termálfürdő FC Tiszaújváros 2-0 (0-0)

Jászberény, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Katona B. (Vrbovszki P., Baráth J.)

Jászberényi FC: Bonica – Szemere, Torkos, Aranyos, Süttő – Lőrincz A. – Fekete O. (László K., 77.)), Albert Á. (Hodgyai, 85.), Gergely (Szanyi, 77.), Fekete M. – Pálinkás. Vezetőedző: Németh Gyula

Termálfürdő FC Tiszaújváros:  Tóth Cs. – Vincze, Pap, Tóth M., Tóth S. (Kulcsár, 76.) – Csernák (Vitelki, 59.), Lőrincz P., Márton – Gelsi, Kristófi (Benke, 69.), Bene (Kundrák, 76.).Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Szemere, Torkos, ill. Kristfófi, Pap

Gól: Szemere (47.), Fekete M. (60.)

Németh Gyula: – Gratulálok a csapatomnak! Feltettük a koronát a fejünkre féléves szereplésünk miatt. Sok sikert az ellenfélnek!

Gerliczki Máté: – Az első félidőben abszolút a Jászberény kiváló színvonalán játszottunk. A második félidő elején nem tudtuk tartani ezt a nívót, ebben a periódusban 2 gólt is kaptunk, így megérdemelt a hazai siker. Agilis, sokra hivatott csapatunk van és ez bizakodásra ad okot.

Füzesgyarmati SK-Kisvárda-Master Good II 2-1 (1-1)

Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Darók A. (Hovanecz M., Rozsnaki G.)

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Raducu, Szabó R., Achim Á. – Shadi, Ramos (Sundas, 89.) – Cigan (Árvai, 77.), Kis Sz. (Tóth O., 90.), Vajda (Balogh G., 46.) – Popescu. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Kisvárda Master Good II: Odincov – Himics, Karasjuk, Vass, Sikorszki (Luscsik, 77.) – Szőr, Czérna (Bokor, 77.) – Atamas, Mihalik, Baranyai – Jelena (Szentes, 64.). Vezetőedző: Kocsis János.

Sárga lap: Árvai

Gól: Kis Sz. (22.), Balogh G. (49.), ill. Szőr (15.)

Boros Tibor:A mérkőzés elején a kisvárdaiak kihasználták egy hibánkat, de folyamatosan jöttünk vissza a meccsbe, és az első félidőben már tudtunk egyenlíteni. A második félidőben számos ziccerünk volt, amik közül az elsőt értékesítettük. A későbbiekben már csak a kapusuk tartotta őket mérkőzésben.

Kocsis János: – Ahogy elkezdtük a mérkőzést, az megfelelt a terveinknek. Egy-nullnál és döntetlen állásnál is volt lehetőségünk újabb gólt szerezni, de azután már beigazolódott, amitől tartottunk, a hazaiak kihasználták a fizikai fölényüket. Szünet után további fiatalokat küldtünk a pályára, ők azonban már nem tudták felvenni a versenyt a ‘Gyarmattal, így összességében megérdemelt a hazaiak győzelme.

Mezőkövesd Zsóry FC II-Eger SE 1-2 (1-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Erdélyi B. (Szabó F., Géhl B.)

Mezőkövesd Zsóry FC II: Fedinisinec – Sike, Meskhi, Nesterov, Jagodics (Baranyi, 75.) – Barczi, Tóth D. (Lekli, 88.), Bencze, Kovács D.  – Laczkó (Gíber, 46.), Horváth B. Vezetőedző: Elek Norbert.

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Valkay, Vaskó, Nemes – Hegedűs D., Kis G. (Géringer, 65.) – Vajda (Antal Zs., 53.), Gresó, Deli (Farkas, 92.) – Boros (Olasz, 53.). Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Sárga lap: Barczi, ill. Gresó, Vaskó

Gól: Bencze (38.), ill. Deli (66.), Hegedűs (86.)

Elek Norbert: – Az eredmény miatt szomorúak vagyunk, de a játékkal elégedett lehetek. Gratulálok az Egernek!

Sütő Szilárd: – Nagyon jó héten vagyunk túl, nagyon jól edzett a csapat. Viszont ebből az első félidőben nem sok minden köszönt vissza. Ennek nem lehet az az oka, hogy a hivatalosan leadott mezőkövesdi kezdőcsapat nagyrészt megváltozott, mire kiértünk a játékoskijáróba. Ez nem zavarhatta meg ennyire a csapatot, még ha furcsa is volt. A második félidőben a rúgott gólunk előtt, illetve után sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, és két szép gólnak köszönhetően nagyon fontos három pontot szereztünk.

Debreceni VSC II-Diósgyőri VTK II 3-0 (2-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Takács Á. (Szilágyi Zs., Takács Á.)

Debreceni VSC II: Zöldesi – Lakatos, Kovács R., Gellén, Fűzfői (Girdán, 86.) – Bene (Jankelic, 68.), Szabó Á. – Sárosi, Maruscsák (Mezei, 90.), Juhász (Tordai, 68.) – Sármány (Pelles, 86.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Diósgyőri VTK II: Furik – Orosz D., Ivánka, Mrva, Kalandadze (Lehóczki, 75.) – Schildkraut, Kispál (Bartha, 70.) Karika (Nagy Z., 70.), Zsemlye, Zsiga (Csávás, 56.) – Omarashvili (Cortes, 56.). Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.

Sárga lap: Juhász, ill. Schildkraut, Kispál

Gól: Sármány (26., 35., 53.)

Szatmári Csaba: – A mai mérkőzésen jól futballoztunk, végig kézben tartottuk a meccset. Megérdemelten nyertünk.

Zsivóczky Gyula: – Negyedik mérkőzésünkön maradtunk gólképtelenek. Gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Szakmailag kiegyenlített játék folyt, de a párharcokat a középpályán elveszítettük, és a Debrecen könyörtelenül kihasználta a gólhelyzeteit, mi pedig elrontottuk azokat. A jövőben arra fogunk törekedni, hogy amit felépítünk egy fél év alatt, azt ne romboljuk le. Az utolsó mérkőzésünkön az önbecsülésünkért is fogunk játszani.

FC Hatvan-Ceglédi VSE 4-1 (2-0)

Hatvan, Népkert Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Mezei M. (László I., Ancsin Z.)

FC Hatvan: Bajkán – Virág, Bárkányi, Katona, Gál (Sárközi, 79.) – Szabó R. (Fellner, 79.), Karácsony – Czibolya (Bartók, 85.), Purzsa, Lukács Zs. (Kitl, 67.) – Simon M. Vezetőedző: Gulyás Gábor.

Ceglédi VSE: Haála – Bagó, Tóth D., Juhász Gy., Polyák – Kuti, G. Bíró (Takács, 46.) – Markó, Papp (Kelemen L., 72.), Bartos – Laczkó (Kovács L., 81.). Vezetőedző: Makrai László.

Sárga lap: Czibolya, Gál, Purzsa, ill. G. Bíró

Gól: Czibolya (5., 84.), Szabó R. (44.), Kitl (89.), ill. Kelemen L. (88.)

Gulyás Gábor: – Nagyszerű mérkőzésen vagyunk túl, ahol a csapat maradéktalanul megvalósította az előre elképzelteket, mind védekezésben, mind támadásban. Úgy érzem, hogy teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. A hátralévő két meccsen is megpróbáljuk kihozni a maximumot.

Makrai László: Amit az előző fordulókban felépítettünk, azt most leromboltuk! A gyorsan bekapott gól után próbáltunk egyenlíteni, de a nehéz pályán nem volt egyszerű futballozni. A második félidőben jobban kinyíltunk, voltak komoly lehetőségeink, de kimaradtak, és ahogy lenni szokott, ez megbosszulta magát. A hétvégén hazai pályán javítanunk kell!

Gyöngyösi AK-Mátra-Beton-Sajóbábonyi VSE 4-2 (3-1)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Valu T. (Sztányi T., Novák L.)

Gyöngyösi AK-Mátra-Beton: Szalay – Tarnai, Rédei, Gohér, Bódi (Molnár, 46.)(Botos, 78.) – Pölöskei, Márkus (Csillik, 68.) – Gaal (Borbély, 88.), Eichenvalder, Földi -Bartusz. Vezetőedző: Nagy-György Gábor.

Sajóbábonyi VSE: Bánhegyi – Pataki, Tóth I., Balogh D. Mezőssy – Titkó, Turcsik, Molnár M., Patócs – Faggyas, Sebők (Borai, 46.). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Sárga lap: Bódi, ill. Faggyas, Titkó, Patócs, Molnár, Turcsik

Piros lap: Eichenvalder (46., Gyöngyösi AK-Mátra-Beton), ill. Balogh (94., Sajóbábonyi VSE)

Gól: Bartusz (6.), Pölöskei (10., 59.), Eichenvalder (28.), ill. Mezőssy (42.), Faggyas (70.)

Nagy-György Gábor: – Megpróbáltuk a négyvédős rendszert, két szűrővel a fal előtt. Arra készültünk, hogy majd fölrugdossa a labdát az ellenfél, tudtuk, hogy mit játszanak a vendégek. Itt tudtuk megnyerni a mérkőzést, illetve az is kellett, hogy nagyon betartották a fiúk a megbeszélteket.

Dávid Zoltán:Ameddig ilyen hibákat vétünk védekezésben, addig nem lehet más az eredmény. Megvoltak a lehetőségeink, amiket sajnos nem tudtuk gólra váltani, így megérdemelten nyert a hazai csapat.

A BSE és az SBTC mérkőzéséről már korábban beszámoltunk:

BVSC-Zugló–Salgótarjáni BTC 5-1 (0-0)

Budapest, BVSC Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Juhász D. (Nagy A., Bőhm Á.)

BVSC-Zugló: Horváth G. – Kovács G. (Balázs B., 73.), Balogh M., Balogh B. (Ladányi, 46.), Pintér (Simon K., 46.) – Tóth K., Fisli – Májer, Schrammel (Bartos, 85.), Kelemen P. – Murai (Hrepka, 73.). Vezetőedző: Céró Bálint.

Salgótarjáni BTC: Puporka – Boros (Bakos, 46.), Simó A., Szeles, Bocsi (Fésűs, 85.)– Fülöp A. (Gazdag, 64.), Szabó T., Sárközi, Hegedűs, Bata (Simó L., 81.) – Tarlósi M. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Szeles, Bocsi, Hegedűs

Gól: Murai (50., 72.), Kelemen P. (51.), Hrepka (76.), Balázs B. (86.), ill. Gazdag (84.)

Céró Bálint: – Egy fizikálisan nagyon kemény heten vagyunk túl. Három mérkőzés nyolc nap alatt, nehéz talajú pályákon. Úgy gondolom, hogy megálltuk a helyünket, hiszen kilenc pontot sikerült begyűjteni. A mai mérkőzésen az első félidő nem úgy alakult, ahogy terveztük. Kicsit kevésbé voltunk agresszívak, illetve a párharcokból nem úgy jöttünk ki, ahogy szerettünk volna, egyben a kapu előtt is egy picit indiszponáltak voltunk. A második félidőben jól tudtunk kijönni, az első öt percben rúgtunk két gólt. Innentől kezdve volt területünk, helyünk, és ezzel maximálisan élni tudtunk. A kapott gól miatt picit dühös vagyok, de készülünk az utolsó, Mezőkövesd kettő elleni találkozónkra.

Rubint Richárd:Érdekes meccsen vagyunk túl. Az első félidő nagyjából rendben volt. Nulla-nullás eredménnyel mentünk a szünetre. Volt egy-két veszélye szituáció a kapunk előtt, de ezeket csak saját hibáinkból csináltuk, az ellenfél nem tudott kialakítani valami nagy helyzetet. Hála istennek, az első félidőben még nem tudta kihasználni az ellenfél ezeket a lehetőségeket. Ami a második félidőben történt, szerintem a játékosoknak kell értékelni, mert ilyen hibákat, és annyit… Rögtön a 48. percben ilyen tizenegyest összehozni… Öt gólból négyet megint óriási hibából kaptunk, ami szerintem már nem normális. Erre nem tudok mit mondani. Tényleg meg kell kérdezni a játékosoktól, hogy mit gondoltak, mert tudtuk, mit akarunk és a taktikai terv is megvolt, ez alapján mentünk. Szerintem nagyjából működött is. Aztán a szünetben valamit megbeszélünk, majd rögtön az első szituációnál hibázunk. Sajnos ez van. Mi már abban a szituációban vagyunk, ahol nagyon várjuk a szezon végét. Aztán meglátjuk, hogyan tovább. 

Putnok FC-Balassagyarmati VSE 0-2 (0-2)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Mencsik L. (Dobos D., Pálinkás D.)

Putnok FC: Pápai – Mertse (Kismarton, 54.), Mahalek, Gubacsi, Budaházi (Madarász, 43.) – Horváth Cs. (Zimányi, 54.), Magyar (Galambosi 76.) – Csirszki, Ádám F., Lakatos – Pataki (Sramkó, 43.). Vezetőedző: Fehér Balázs.

Balassagyarmai VSE: Megyeri – Király Á., Molnár, Benkő-Bíró, Fejes – Pallagi, Kovács K. (Erdélyi, 82.) – Kamarás (Pécsi, 86.), Nagy T., Szita – Hamar (Király O., 76.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Gubacsi, Mahalek, Horváth Cs., Budaházi, ill. Nagy T., Molnár

Gól: Hamar (4.), Pallagi (6.)

Fehér Balázs: – Sajnos gyorsan lerendeztük ezt a mai mérkőzést. Szokásos hibáinkból megkaptuk a gólt. Pedig készültünk erre, tudtuk, hogy veszélyes pontrúgásai vannak a ‘gyarmatiaknak. Ki voltak osztva az emberek, ennek ellenére sorozatosan lemaradtunk. Tisztán fejeltek, a kipattanóra sem tudtunk odaérni és blokkolni sem. Úgyhogy gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk. Onnantól kezdve mezőnyben nagyjából nagyjából kiegyenlített volt a játék, nagy különbségek nem voltak, de hát nyilván már nyugodtan játszhattak a vendégek. Nekünk sokkal többet kellett volna előrefelé mutatni, futni, vállalkozni, és kezdeményezni hazai pályán. Hátrányban akár több kockázatot is vállalni. Ez sajnos elmaradt Folyamatosan hétről-hétre ebbe a hibába esünk. Nem nagyon tudunk tudunk kilábalni ebből a rossz szériából, de hát még van egy mérkőzésünk, amin össze kell szedni magunkat, és igyekezni még még legalább azt a három pontot valahogy összegyűjteni.

Nagy Tibor:Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, pillanatok alatt kettő-nullás előnyre tettünk szert. Úgy gondolom, hogy végig uraltuk a játékot. Ami fontos volt, hogy a megadott tizenegyest kihagyták, ami nekünk még egy pluszt adott. Annyi hiányérzetem van, hogy a kapu előtt nem voltunk kétgólos vezetésünk után elég agresszívak. Megvoltak a lehetőségeink, hogy ez többgólos meccs legyen. Nem éltünk vele, de hála istennek, sikerült nyernünk. Ugye itt nagyon nem szokott győzni a ‘Gyarmat. Ami fontos, hogy nagyon kitesznek magukért a srácok! Most már tényleg össze-vissza állunk föl, a jobbhátvéd belsővédő, a középpályás jobbhátvéd. Össze-vissza vagyunk meg, és még mindig hoznak egy nagyon jó szintet, ami élvezetes mérkőzést hoz.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Bajnokságot váltott a Bátonyterenye futsalcsapata

Menet közben csatlakozhat újdonsült mezőnyéhez a pénteken már pályára is lépő csapat. Mint tudvalevő, már az előző szezonban is indított férfi futsalcsapatot a Bátonyterenyei TC. Megyénk jelenlegi egyetlen ilyen jellegű együttese végül abszolút újoncként a negyedik helyen zárta a mögöttünk hagyott megcsonkított évadot a Pest megyei regionális bajnokságban. Természetesen az […]
error: Content is protected !!