Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizenötödik fordulójában

Gabi

Csúnyán kikapott Füzesgyarmaton a Jászberény, simán nyert a Sényő, sokgólos döntetlen született a Heves megyei rangadón.

Az előző vasárnap a tizenötödik kört rendezték meg a harmadosztály Keleti-csoportjában. Ahogy arról korábban már hírt adtunk, az SBTC kikapott az éllovas Tiszakécskétől, míg a BSE elhalasztotta tiszafüredi fellépését. Ahogy már az előző évad során is megszokhatták olvasóink, a mostani pontvadászatban is valamennyi találkozóról beszámolunk majd a soros körből, edzői nyilatkozatokkal karöltve.

A további meccseken a Füzesgyarmat elverte a Jászberényt, a Sényő helybenhagyta a Sajóbábonyt, a Heves megyei rangadón hatgólos döntetlent játszott az Eger és a Gyöngyös, a Tiszaújváros bevette Putnokot, a Kisvárda tartalékcsapata nyert a BVSC-nél, a diósgyőri fiatalok három pontot szereztek Hatvanban, a Mezőkövesd kettő elcsípett egy remit Cegléden, míg a Tállya elverte a debreceni fakót. Nézzük meg a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 15. forduló:

Füzesgyarmati SK-Jászberényi FC 4-0 (0-0)

Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep, 220 néző. Vezette: Katona B. (Kovács Z., Molnár A.)

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S. (Erdős-Balizs, 89.), Lippai (Raducu, 12.), Szabó R., Sundas (Márkus, 89.) – Achim Á., Ramos (Tóth O., 85.) – Kis Sz. (Balogh G., 85.), Shadi, Cigan – Popescu. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Jászberényi FC: Bonica – Szemere, Torkos (Szanyi, 66.), Aranyos, Süttő – Fekete O. (László K., 63.), Gergely, Fekete M. (Nagy Sz., 63.) – Szőllősi (Papp P., 75.) – Hodgyai, Pálinkás. Vezetőedző: Németh Gyula.

Gól: Cigan (53.), Popescu (62.), Achim Á. (63.), Szabó R. (87.)

Boros Tibor:Az első félidőnket beárnyékolta egy, igaz vétlen szituáció utáni, de súlyosnak tűnő sérülés. A második félidőre tudtuk függetleníteni magunkat ettől, és a játékosok extra produkciót tettek le az asztalra, amely eredményességben is megmutatkozott. 

Németh Gyula:Nagyon sima lett! Ilyen szinten már az akarattal ilyen sikereket lehet elérni, és abban jobb volt az ellenfél. Gratulálok nekik!

Sényő-Carnifex FC-Sajóbábonyi VSE 6-2 (3-2)

Sényő, sportpálya, 200 néző. Vezette: Leél-Őssy Á. (Szabó F., Kövér T.)

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Hadházi, Fenyőfalvi (Fabu, 46.), Szokol, Boros – Farkas – Lizák (Barcsay M., 71.), Schmidt P., Páll Zs. (Lakatos L., 57.), Kapacina V. (Jócsák, 71.) – Orosz M. (Tőkés, 77.). Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Sajóbábonyi VSE: Bánhegyi – Dáné, Czene, Mezőssy, Molnár  – Titkó, Tóth I. – Boda, Lakatos R., Sebők – Faggyas. Játékos-edző: Vígh Ferenc.

Sárga lap: Gagyi, ill. Dáné

Gól: Páll Zs. (15.), Lizák (19., 37., 66.), Fabu (49.), Schmidt (69.), ill. Faggyas (25., 32.)

Fiumei Viktor: – Végig kézben tartottuk a mérkőzést, amit nagyon jól kezdtünk. Viszont kettő-nullnál egy elég érdekes bírói ítélet egy kicsit felhozta az ellenfelet, és megfogta a csapatunkat. Azonban elég hamar sikerült visszazökkenni az eredeti kerékvágásba, és szebbnél-szebb támadásokból, szebbnél-szebb gólokat szerezni. Le a kalappal az ellenfél játékosai előtt!

Vígh Ferenc:Három-négy emberrel nem lehet mérkőzést nyerni, ha az akarati tényező sincs meg, akkor el kell gondolkodni…

Eger SE-Gyöngyösi AK-Mátra Beton 3-3 (2-2)

Eger, Szentmarjay stadion, 200 néző. Vezette: Valu T. (Piskóczi V., Szilágyi Zs.)

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Vaskó, Hegedűs, Nemes – Valkay, Géringer – Pál Sz. (Deli, 60.), Antal Zs. (Kis G., 60.), Gresó (Vajda, 80.) – Olasz (Boros, 67.). Megbízott edző: Jakab Sándor.

Gyöngyösi AK-Mátra Beton: Szalay – Borbély (Csillik, 67.), Márkus (Gazdag, 80.), Gohér – Gaal (Eichenvalder, 70), Pölöskei, Tarnai, Földi, Telinger (Botos, 80.) – Bartusz, Molnár M. Vezetőedző: Simon Antal.

Sárga lap: Olasz, ill. Gaal, Márkus, Borbély

Piros lap: Vaskó (28., Eger SE)

Gól: Valkay (30.), Gresó (39.), Boros (75.), ill. Bartusz (19., 37.), Pölöskei (87.)

Jakab Sándor:A korai kiállítás rányomta a bélyegét a mérkőzésre. De annak ellenére is úgy gondolom, hogy kilencven percig kontrolláltuk a játékot, létszámfölényt, helyzeteket alakítottunk ki, helyzeteket viszont az ellenfél kapusa egy nagyon jó napot fogott ki. Ez pedig megakadályozott minket abban, hogy a három pontot megszerezzük. Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a játékosokra, mert ahhoz képest, hogy milyen erőállapotból érkeztek, és milyen munkát végeztek a héten, ez az eredmény is jónak számít. Mindamellett picit csalódott vagyok a két pont elvesztése miatt. 

Simon Antal:Egy fordulatokban gazdag mérkőzést játszottunk a jó erőkből álló Egerrel. Elég hamar megfogyatkozott az ellenfél, és mi is igen hamar előnyhöz jutottunk, de mindig gólra-gól következett, így szerintem igazságos döntetlen született.

Putnok FC-Termálfürdő FC Tiszaújváros 2-4 (1-1)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, 100 néző. Vezette: Mencsik L. (Hovanecz M., Juhász Á.)

Putnok FC: Pápai – Gubacsi (Sramkó, 52.), Budaházi, Horváth Cs., Mahalek – Mertse, Keményffy – Madarász (Stefán, 72.), Csirszki, Ádám F. – Pataki (Szilágyi, 72.). Vezetőedző: Fehér Balázs.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Tóth M., Vincze, Gelsi, Lőrincz – Kulcsár, Tóth S. (Márton A., 79.) – Bene, Csernák, Pap (Németh, 70.) – Benke (Csoszánszki, 70.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Gubacsi, Mertse, Szilágyi, ill. Kulcsár, Gerliczki, Németh

Gól: Ádám F. (43., 88.), ill. Pap (9., 47.), Kulcsár (52.), Lőrincz (56.)

Fehér Balázs: – Eredményt csak akkor tudunk elérni, hogyha minden egyes játékosunk mindent megtesz. Sajnos ez ma hiányzott, és a második félidő elején lerendeztük magunkat, így megérdemelt vendéggyőzelem született.

Gerliczki Máté: – Félelmetesen jól játszottak a srácok, viszont egy icipicit kiszámíthatatlan, hogy éppen milyen teljesítményt fognak nyújtani, ezért kontroll alatt kell tartanunk őket. Jelenleg ez a legfontosabb feladatunk!

BVSC-Zugló-Kisvárda Master Good II 1-2 (1-0)

Budapest, BVSC-Zugló Stadion, 100 néző. Vezette: Altorjay Á. (Schweighardt D., Török B.)

BVSC-Zugló: Gábor P. – Komódi (Hrepka, 65.), Balogh M., Balogh B., Tóth K. – Murai, Kovács G., Simon K. (Pintér, 75.), Fisli – Kelemen, Schrammel. Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Kisvárda Master Good II: Perehanec – Himics (Kirjuhin, 77.), Vass, Avetiszjan, Baranyai – Mihalik (Bíró, 88.), Lakatos Cs. – Szentes  (Czérna, 66.), Atamas, Sikorszki (Riznicsenko, 66.) – Jelena. Vezetőedző: Szabó Balázs.

Sárga lap: Fisli, ill. Vas, Czérna

Piros lap: Gabala (93.), Dudás (93.), Zaka (94., mindannyian BVSC-Zugló, a kispadról)

Gól: Lakatos (7., öngól), ill. Jelena (57.), Khimich (71.)

Gabala Krisztián: Köszönettel tartozom ellenfelünk szakmai stábjában helyet foglaló személynek, aki mindig elismerő helyet foglalt el a labdarúgásunkban, hogy összefoglalta nekem a mai napon történteket! “Sajnálom Krisztián, de az igazságtalanság ellen nem tudsz mit csinálni” – azt gondolom, mindent elmondanak ezek a szavak! Most már csak egy dologra leszek kíváncsi, mégpedig, hogy azon a mérkőzésen, ahol játékosunk szárkapocscsonttörést szenvedett, ott négy mérkőzésre tiltottak el, most pedig amikor, játékosunk cipője eltört a becsúszás miatt, és a további diagnózist még nem tudjuk, ebben az esetben hány találkozó lesz újra az én büntetésem? Meddig kell egy edzőnek szótlanul néznie, tűrnie a következmények nélküli folyamatos sérüléseket okozó megmozdulásokat? Sajnálom, hogy nem a mérkőzéssel és annak értékelésével foglalkoztam, pedig két jól felkészített csapat…

Szabó Balázs:Nem kezdtük jól a mérkőzést, nem a megbeszéltek szerint álltunk hozzá. Néhány figyelmetlenségből adódott az ellenfélnek lehetősége, a megbeszélt szöglet után találtak egy gólt. Ezután fokozatosan egyre feljavult a játékunk, többet birtokoltuk a labdát, a második félidőben végig mi domináltunk. A hazaiak kontrákból voltak veszélyesek, sok helyzetet nem tudtunk kialakítani, viszont amit kialakítottunk, abból sikerült gólt szereznünk. Úgyhogy nagyon örülök, hogy sikerült megfordítanunk a mérkőzést, és idegenben tovább folytatódik ez a sikerszéria.

FC Hatvan-Diósgyőri VTK II 2-3 (1-1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 200 néző. Vezette: Kiss A. (Juhász L., Pogonyi F.)

FC Hatvan: Halasi – Purzsa, Labát, Virág, Gál – Bárkányi, Kitl (Czibolya, 31.) – Szabó R. (Bogdán, 68.), Mundi, Lukács Zs. (Fellner, 80.) – Simon M. (Bartók, 80.). Vezetőedző: Gulyás Gábor.

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Gönczi, Ivánka, Farkas M., Nagy Z. (Mrva, 56.) – Zsiga, Kispál (Nagy Á., 56.), Zsemlye, Schildkraut (Bartha, 80.) – Karika (Csávás, 67.), Omarashvili. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.

Sárga lap: Purzsa, Szabó R., Bárkányi

Gól: Purzsa (9.), Czibolya (50.), ill. Omrashvili (20., 92.), Farkas (87.)

Gulyás Gábor:Nagyon csalódott vagyok a vereség miatt. Főleg úgy, hogy öt perccel a vége előtt még kettő-egyre vezettünk. Ameddig viszont pár játékos nem érzi át, hogy ezeknek a mérkőzéseknek mekkora jelentősége van, és nincs meg az a felelősség, ami ilyen szituációkban meg kellene, hogy legyen, addig sajnos nem fogunk tudni előrelépni hosszú távon.

Zsivóczky Gyula: – Az első félidőben nem az elképzeléseinknek megfelelően játszott a csapat. A középpálya közepén távol álltunk az emberektől, és a széleken is sok kettő egyes szituációt alakítottak ki ellenünk. Az egész mérkőzésen az ellenfél beadásai és rögzített szituációi veszélyesek voltak. A második félidőre az ellenfél vezetőgólja után átszerveztük a csapatot és nagy nyomást, magas presszinget helyeztünk rájuk. Összességében a második félidei taktikus játéknak és nagy akaratnak meglett az eredménye. Végig bíztunk a sikerben. Mentálisan és fizikálisan jó állapotban vagyunk. Készülünk a Füzesgyarmat elleni bajnoki mérkőzésre. 

Ceglédi VSE-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (1-0)

Ceglédi, Zsengellér Gyula Sporttelep, 200 néző. Vezette: Erdélyi B. (Zsákai M., Donát F.)

Ceglédi VSE: Haála – Polyák, Bagó, Juhász Gy., Tóth D. – Markó, Kuti – Papp, Laczkó (Kelemen, 83.), Kovács L. (Juhász A., 70.) – Bartos. Vezetőedző: Makrai László.

Mezőkövesd Zsóry FC II: Fedinisinec – Seres, Pillár, Laczkó (Kovács D., 46.), Porkoláb – Sike, Gíber – Tóth D., Tóth M. (Juhász Á., 81.), Bencze – Szeibert. (Horváth B., 60.). Vezetőedző: Elek Norbert.

Sárga lap: Markó, Papp, Laczkó, Polyák, Juhász A., Juhász Gy., ill. Fedinisinec, Gíber

Gól: Bartos (12.), Laczkó (54.), ill. Pillár (49.), Gíber (69.)

Makrai László:Kétszer vezettünk, és két olyan gólt kaptunk, amik nagyon elkerülhetők lettek volna. Dühös vagyok, hogy kétszer is kiengedtük a kezünkből a vezetést.

Elek Norbert: – Jól játszottunk, megérdemelten szereztünk pontot. Gratulálok a csapatnak!

Tállya KSE-Debreceni VSE II 3-0 (0-0)

Tállya, Községi Sporttelep, 200 néző. Vezette: Bodzay Á. (Bőhm Á., Nagy P.)

Tállya KSE: Tarr – Tóth Sz., Fenyőfalvi, Szegedi, Nyitrai (Huszti, 73.) – Fazekas (Minczér, 75.), Bihari, Lavrik (Kelemen, 48.), Bocsi – Ondó (Jano, 75.), Tóth L. Vezetőedző: Uray Attila.

Debreceni VSE II: Hrabina – Jankelic, Csáki, Gellén, Fűzfői (Bene, 59.) – Juhász, Sárosi, Szabó Á. (Farkas, 83.), Maruscsák (Mezei, 68.) – Talpalló (Kenderesi, 59.), Sármány. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Sárga lap: Tóth L., Lavrik, Bocsi, ill. Csáki, Jankelic, Sárosi, Kenderesi

Gól: Bocsi (51.), Tóth Sz. (89.), Huszti (92.)

Uray Attila:Nagyon megérdemeltük már ezt a győzelmet! Rég nyertünk hazai pályán. Sok mérkőzésen győzelmi esélyt szalasztottunk el a kritikán aluli helyzetkihasználásunk miatt! Örülök, hogy ezzel nem volt gond! Gratulálok a csapatnak!

Szatmári Csaba: – Az első félidőben még úgy-ahogy elfogadhatóan futballoztunk, de sajnos a támadójátékunk nem nagyon működött a kilencven perc során. Nem volt igazán átütőerő a csapatban előrefelé. A második félidő elején kaptunk egy gólt, majd próbáltunk egyenlíteni. Mentünk előre, a végén már kockáztattunk is, belsővédőt küldtem föl, a végén pedig még két gólt lőtt az ellenfél. Összességében azt mondom, hogy megérdemelten nyert a Tállya. Sajnos a mai napon nem volt benne a csapatban a győzelem. 

A Tiszafüredi VSE-Balassagyarmati VSE mérkőzést 2020. november 11-ére halasztották.

Az SBTC mérkőzéséről már korábban beszámoltunk:

Salgótarjáni BTC-Tiszakécskei LC 1-3 (1-3)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Juhász D. (Imrő J., Molnár I.)

Salgótarjáni BTC: Puporka – Boros, Nemes, Simó A., Bocsi – Szabó T. (Fülöp A., 83.), Sárközi, Hegedűs – Tarlósi M., Gazdag (Bakos, 65.), Bata. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Tiszakécskei LC: Molnár – Farkas, Pácsa (Zvara, 92.), Kiprich, Szabó D. – Ternován, Horváth Att., Simon M., Pál A., Galacs, Káli (Tajti, 87.). Vezetőedző: Nagy Sándor

Sárga lap: Szabó T., Bata, ill. Simon M., Kiprich, Pongrácz

Gól: Tarlósi M. (14.), ill. Galacs (4.), Simon M. (33.), Pál A. ( 36.)

Rubint Richárd: – Egy kicsikét peches mérkőzést játszottunk, mert szinte három kapura lövésből kaptunk három gólt. Szerintem nem volt rossz ez a mérkőzés számunkra a listavezetővel. Tudjuk, hogy ott is voltak hiányzók, de mégis az első helyezett ellen játszottunk, egy jó meccset. Sajnálom a srácokat, mert mentek, dolgoztak. Voltak olyan szituációk is, amikből többet lehetett volna kihozni. Sajnos nem sikerült, de tovább kell menni. Olyan szériában vagyunk, míg az ellenfél mindig kis apró hibánkat kihasználja, mi pedig nem. De koncentrálni kell a következő mérkőzésre, most nem a kupáról beszélek. Azt le kell játszani, de nekünk fontosabb a bajnokság, és a derbin bármi lehet. 

Nagy Sándor: – Egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amit úgy gondolom, összességében megérdemelten nyertünk meg. Az első félidőben ötletesebben játszottunk és eredményesebben is futballoztunk. Hozzáteszem, ami lehetőségeink voltak, azt ki is használtuk, és szebbnél-szebb gólokat rúgtunk. A második félidőben meg próbáltuk az eredményt tartani. Persze nekünk is vannak gondjaink, amit most nagyon szépen orvosoltunk. Haladunk a cél irányába, jön a Mezőkövesd.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Szenvedve hozta a kötelezőt a Rétság

Új edzőjével feltámadt az Őrhalom, de ez csak a tisztes vereségre volt elég. Az előző hétvégén az Őrhalmot fogadta a biztos győzelem reményében a jó passzban lévő Rétság. A nyugati megye hármas mezőny tizenegyedik körében megvívott mérkőzés előtt nem sok kérdőjel volt. Fontos megemlíteni, immáron új edzővel, Sopotnik Lászlóval vették […]
error: Content is protected !!