2024.05.29.

Újabb fájó pontvesztésben volt érdekelt az SBTC

Egy büntetővel tudott győzni Salgótarjánban a kiesési rangadót nyerő Hatvan.

Múlt vasárnap a Hatvant fogadta az SBTC a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjának huszonhetedik fordulójában. Vérbeli kiesési rangadónak veselkedtek neki a felek. Nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a házigazdák, A végig jól védő Menczeles azonban már a meccs elején és később is lehúzta a rolót. Szépen lassan felvették a ritmust a látogatók, gól azonban sem itt-sem ott nem esett a szünetig.

A második felvonásban is igyekeztek előnybe kerülni a hazaiak, de nem jártak sikerrel. Ezt a hajrához érve bánhatták igazán, amikor a kapu torkában kezező Kálmán piros lapot kapott, mag a másik oldal büntetőhöz jutott. Kitl be is vágta a tizenegyest. A hátralévő időben tíz emberrel már nem tudtak egalizálni a végül egy nullás vereséget szenvedő, ismét fájó pontoknak búcsút intő salgótarjániak.

NB III Észak-Keleti csoport, 27. forduló:

Salgótarjáni BTC-FC Hatvan 0-1 (0-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 520 néző. Vezette: Sveda M. (Deme R., Tóth Á.)

Salgótarjáni BTC: Szalay – Molnár, Csuka, Kálmán R., Klajban – Tarlósi P. (Boros, 46.), Nagy X., Horváth M. (Petrecsko, 80.), Filkor B. (Jacsó, 80.), Benkő (Csáki, 90.) – Csifó (Tarlósi M., 68.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

FC Hatvan: Menczeles – Nagy, Szabó, Bodnár (Kanálos, 65.), Dinka, Fellner, Tarjáni, Burzi, Mundi, Kitl, Benkó (Vince, 86.). Vezetőedző: Spisljak Zoran.

Sárga lap: Molnár M., Klajban, ill. Fellner, Nagy, Mundi, Kitl

Piros lap: Kálmán R. (77.)

Gól: Kitl (78.)

Sebestyén Szilárd: Próbáltunk határozottan fellépni a mai mérkőzésen. Azt gondolom, az első percekben két lehetőségünk is volt, amiből gólt szerezhettünk volna. Sajnos nem tudtunk ezzel élni. Addig, amíg a mögöttünk lévő kiesőjelöltek ellen nem tudunk hazai pályán pontot szerezni, addig sok jót igazából nem is várhatunk. Nagyon sok gyenge egyéni teljesítményünk volt. Ezt sajnos a csapatunk nem bírja el. Úgyhogy ezen meg kell próbálni javítani. Még van három forduló, meg kell próbálni bennmaradni. 

Spisljak Zoran: Kezdeném azzal, hogy gratulálok a Salgótarjánnak és a saját csapatomnak is, mert azt mondom, mindkét gárda nagyon jó meccset produkált. Tudtuk, hogy az ellenfél már az elején mindent meg fog tenni azért, hogy előnybe kerüljön. Az első percben volt is egy nagy helyzetük. Szerencsére a kapusunk jól reagálta le és nem kaptunk belőle gólt. Azután kicsit mi vettük át a kontrollt a pályán az első félidőben. Jobban kezeltük a hazaiakat, messzebb tartottuk őket a kapunktól. Nem tudtak nagyobb helyzetig jutni. Lassan-lassan, ahogy telt az idő, lehetett érezni, hogy nálunk vannak azok a kulcspasszok és lehetőségek, amikből többet ki lehet hozni. Ez a második félidőben ki is jött. A vége felé már több olyan szituáció volt, amikor még egy-két gólt elérhettünk volna. Mindkét csapat nagyon sokat beletett és megmutatta, hogy az NB III-ban a helye. 

A bajnokság aktuális állása: