2024.05.20.

Hétvégén a Magyar Kupa Final Four vár az SVSE-re

Szombaton a Tolna-Mözs lesz a sporttörténelmet író salgótarjáni csapat ellenfele az elődöntőben. 

Mint jó pár héttel ezelőtt már beszámoltunk róla, sporttörténelmi bravúrt felvonultatva, bejutott a női futsal Magyar Kupa Final Four-ba az SVSE együttese. A mostani hétvégén kerül sor a végső helyezéseket meghatározó mérkőzésekre.

A szombati, tizenhárom órás kezdéssel esedékes elődöntőben az egy osztállyal feljebb játszó, ráadásul az NB I-ben éppen aranyéremért küzdő Tolna-Mözs gárdájával találkozik Bujtár Tamás együttese a budapesti dr. Koltai Jenő Sportközpontban. Kár tagadni, hogy nem a Nógrád vármegyei társulat számít favoritnak, bárhogy is zárul azonban ez a nem mindennapi kaland, az ez idáig felvonultatott teljesítmény alapján, pusztán szuperlatívuszokban beszélhetünk a csapat eddigi szerepléséről.

A csapat hétvégi játékoskerete: Cseh-Rusz Bianka, Tóth Friderika, Bujtár-Bokor Berill, Bali Emese, Bede Anna, Budveszel Debóra, Mészáros Zsófia, Határ-Molnár Anett, Horváth-Keviczki Alexandra, Takács-Jakab Zsanett, Miklós-Baksa Boglárka.

Bujtár Tamás: Hosszú idő után újra NB II-es bajnokságban tudtunk indulni ebben a szezonban. Az idei célkitűzés a bajnokságban a dobogós helyezés elérése volt, illetve a Magyar Kupában szerettünk volna ismét jó eredményeket elérni. Végig nagyon izgalmas és kemény összecsapások jellemezték a bajnoki mérkőzéseinket, ahol végül nagy csatában, a második helyet sikerült megszerezni. Az Eger csapatának itt is szeretnénk gratulálni a bajnoki címhez, és sok sikert nekik az osztályozó mérkőzéseikre! A Magyar Kupa szereplésünk parádésra sikeredett, sporttörténelmi sikert ért el egyesületünk azzal, hogy idén bejutott a Final Four-ba. Méltón lehet büszke mindenki a lányokra, hogy Nógrád vármegyei csapat ott lesz a ország legjobbjai közt.

Hálás vagyok, mert nagyszerű játékosok alkotják a csapatot, akik nagyon megérdemlik ezt a kupadöntőt, sokat dolgoztak ezért az egész szezonban. Nem érdemtelenül vagyunk itt, két NB I-es csapatot is sikerült kiejteni a kupasorozatban, amivel kivívtuk a Final Four szereplésünket. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Tolna csapata a mérkőzés esélyese, és akár a végső győzelemre is képesek, mutatják ezt a remek eredményeik, de egy biztos, hogy minden játékosom nagyon oda fogja magát rakni a szombati találkozón. Három olyan NB I-es csapat van a elődöntőben, akik már “bérletesek” ebben a sorozatba. Nagyon örülök és büszke vagyok a lányokra, hogy a mi csapatunk lehet ott negyedik csapatként. Mindegyik csapat tele van válogatott játékosokkal, nekünk minden percet élvezni kell, hogy itt lehetünk, nagyon bátor és felszabadult játékot várok majd a lányoktól, nem szeretném, ha megijednénk a nagy lehetőségtől. Minden szurkolót szeretettel várunk szombaton a dr. Koltai Jenő sportközpontban (TFSE sportcsarnok). Gyertek és szurkoljatok a lányoknak, mert nagyon megérdemlik!