2024.05.29.

Ez történt a vármegyei másodosztályban

A Rimóc, a BSE, a Vizslás, illetve a Karancsberény is idegenben örülhetett, megharcolt a pontokért a Karancslapujtő II, ikszelt a Karancsalja és a Mátraverebély.

A mögöttünk hagyott hétvégén a huszonegyedik fordulóval folytatódott a vármegyei másodosztály 2023/2024-es kiírása. A Karancsalja és a Mátraverebély nem bírt el egymással. A BSE nyert Szügyben, a Karancsberény Varsányban örülhetett. A Karancslapujtő II legyűrte a tart. A Vizslás nem hibázott a BSC-nél. Az előző kör diadalát a Mihálygergén tíz emberrel sikert elérő Rimóc aratta. Lássuk a részleteket, ezúttal egy kalap alatt!

Vármegyei II. osztály, 21. forduló:

Karancsaljai MSE-Mátraverebély-Szentkút SE 1-1 (0-1)

Vezette: Homoki G. (Soós-Valenta B.)

Karancsaljai MSE: Ivanics – Bába, Henglár, Bolyós G., Dienes Gábor (Csicsman, 74.) – Sásdi, Bolyós B., Dienes Gergely (Lantos, 46.), Mede – Gordos (Oláh F., 46.), Máté B. Játékos-edző: Csicsman Tamás.

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Kovács Zs. (Csemer, 68.), Végh, Csépány (Dorozsin, 58.), Szabó S. – Sáfrány, Deák, Varga Zs., Benus – Balázs Á., Kovács J. Vezetőedző: Verebélyi László.

Sárga lap: Bolyós G., ill. Szabó S., Sáfrány, Balázs Á., Végh

Gól: Oláh F. (76.), ill. Kovács J. (7.)

Csicsman Tamás: – Igazságos döntetlen született. 

Verebélyi László: – Egykor szebb napokat megélt egyesületek mérkőzésén, két dolgot biztos megtanulhattunk. Az egyik, hogy a helyzet nem gól, a másik, hogy játékvezető bárkiből lehet! A két csapat sportszerű mérkőzést játszott egymással, ahol gyorsan megszereztük a vezetést, de sajnos nem sikerült lezárnunk a meccset egy második góllal, pedig erre több komoly lehetőségünk is volt. Összességében ez inkább két elveszített pont, mint egy szerzett, de jelen helyzetünkben megpróbálunk ennek is örülni. A Karancsaljának sok sikert kívánok a folytatásban!

Mihálygerge SE-Rimóc SE 3-4 (1-2)

Vezette: Gyetvai B. (Babcsán Zs.)

Mihálygerge SE: Bíró – Harai (Simon, 44.), Somoskői, Csonka, Zombori (Dienes, 55.) – Budveszel, Zsély D., Szőke (Puszta, 78.), Oláh T. – Ruzsinszki (Zsély L., 80.), Spala. Játékos-edző: Zsély László.

Rimóc SE: Fábián – Czupkó, Csizmadia, Szoldatics M., Mócsány – Rácz Sz., Szoldatics D., Bangó Rómeó, Balázs L. – Balázs L. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Sárga lap: Bíró, Oláh T., Szőkes, Somoskői, ill. Balázs L., Bangó Rómeó, Mócsány

Piros lap: Spala (88., Mihálygerge SE)

Gól: Oláh T. (30.), Szőke (59.), Zsély D. (66.), ill. Balázs L. (20., 21.), Bangó Rómeó (52.), Rácz A. (72.)

Zsély László: – A vereség sohasem jön jókor, főleg, ha még ilyen nagy árat is fizetünk érte. Térdsérülés miatt kellett lecserélni a csapat egyik legjobbját (Harai), piros lap, illetve sárga lapos eltiltás miatt nem túl jó előjelekkel készülhetünk a folytatásra. Azt hiszem, ilyenkor mondják, hogy” rögös ez az út, de szép”…

Fábián Róbert: – A mérkőzésre csak tízen érkeztünk, köztük kapus nélkül, de jó taktikát választva, kontrákra építkeztünk, amit jól is alkalmaztunk, és eredményesek lettünk belőle. Úgy gondolom, megérdemelten hoztuk el a három pontot, mert ellenfelünket akaratban és játékban is felülmúltuk! Köszönöm azoknak a játékosoknak, akik eljöttek és szívvel-lélekkel játszottak. Különösen azoknak, akik az eddigi mérkőzéseken alig vagy nem is kaptak játékperceket! Gratulálok a csapatomnak ehhez a teljesítményhez, a Mihálygergének a folytatásban további sok sikert kívánok!

Szügy SE-Balassagyarmati VSE 2-3 (1-2)

Vezette: Urbán V. P. (Kiss D. B., Ferencz P.)

Szügy SE: Oláh M. – Venczel, Gaál, Szilágyi (Jónás, 70.), Nyírjei – Mindszenty, Saár (Bozsó, 46.), Brezovszki (Mócz, 68.), Hugyecz – Berki A. (Zólyomi, 68.), Rónási. Vezetőedző: Koplányi Örs.

Balassagyarmati VSE: Brunda – Bukta, Berki J. (Csillik, 90.), Molnár, Varga Cs. (Farkas, 46.)(Soós-Valenta, 50.) – Jele, Erdélyi, ifj. Mátyás Zs., Mátyás T. – Géczy, Sallói. Vezetőedző: id. Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Bozsó, ill. Mátyás T., Soós-Valenta

Gól: Berki A. (1.), Hugyecz (87.), ill. Sallói (22.), Mátyás Zs. (29.), Géczy (64.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Koplányi Örs: – Fájó vereséget szenvedtünk, a meccs képe alapján nem ennek az eredménynek kellet volna születni! De amíg ilyen egyéni hibákat követünk el támadásban és védekezésben, addig csak ez az eredmény a reális! Játszhatunk mi szépen, fölényben, gólhelyzetek sokaságát dolgozhatjuk ki, ha nem értékesítjük, addig mindig csak a gratuláció marad! További sok sikert a BSE-nek!

Mátyás Zsolt: – Rossz előjelekkel indultunk neki a mérkőzésnek. Három játékosom is sérüléssel vállalta a játékot. Ráadásul gólt kaptunk az első percben egy óriási védelmi hibából. Felébredve a sokkos állapotból, kiegyenlített játékot hozott az első játékrész és két szép találattal fordítottunk. A második félidő sem kezdődött számunkra jól. A csereként beállt Farkas Szabolcsnak az ötvenedik percben kiment a válla és a sürgősségire kellett bevinni. A két kényszerű megnehezítette a dolgunkat, elfogytunk a szélről. A hazaiak gőzerővel támadtak, többet birtokolták a labdát, de a kontrajátékban ott volt a veszély, amiből növelni tudtuk az előnyünket. Nem dőlhettünk hátra, mert a hajrában a parjelző úr egy tiszta játékhelyzetet büntetőnek ítélt, és felülbírálta a játékvezetőt, amiből szépített a Szügy. Összességében ezen a szintem egy színvonalas, sportszerű meccset játszottak a csapatok, amihez gratulálok mindkét félnek! További sok sikert az ellenfélnek, Szabinak pedig mielőbbi felépülést!

Balassagyarmati SC-Vizslási SE 0-3 (0-1)

Vezette: Menczel J. (Reviczki J.)

Balassagyarmati SC: Csordás Á. – Nagy K., Rodák, Csordás K., Szilveszter (Vas, 82.) – Csábi B. (Major, 82.), Tóth Á., Lukács (Buzás, 82.), Csábi G. – Csábi T. (Pifka, 82.), Kovács A. (Horváth B., 46.). Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Vizslási SE: Kárász – Oláh F., Czutor, Sólyom (Kisbali, 71.), Oláh Z. – Tóth M., Babka (Szakos, 82.) – Stark (Varga Á., 79.), Bata Gábor (Pócsa, 46.), Novák (Bozó, 53.) – Kovács E. Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Sárga lap: Tóth Á., ill. Sólyom

Gól: Novák (2.), Kisbali (78.), Kovács E. (81.)

Jók: Csordás Á. (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Oláh F., Czutor, Babka, Stark, Pócsa, Kisbali

Babcsán Tibor: – Fantasztikus futballtudással rendelkezik a Vizslás, de nem adtuk olcsón a bőrünket. Mindent megtettek a játékosok a siker érdekében. Úgy érzem, sikerült a tisztes helytállás. Köszönöm az ellenfél sportszerű hozzáállását, hogy nem nézték le a játékosaimat. A csapat csupa szívvel futballozott, és a focitudásunkból is bemutattunk egy-két dolgot. Voltak helyzeteink, melyeket sajnos nem sikerült értékesíteni. A mezőny legjobbja a kapusunk volt, Csordás Ádám. Majdnem mindent fogott, mint a kék festék. Köszönöm a srácok nagyszerű futballját! A vendégeknek kívánom, hogy érjék el a céljaikat!

Bujtár Tamás: – Aki nem látta a mérkőzést, azt gondolja, hogy szoros összecsapás volt… Óriási mezőnyfölényben játszottunk, számtalan lehetőségünk volt a gólszerzésre, de a kapu előtt nem hoztunk jó döntéseket. A ‘gyarmati csapat végig védekezésre rendezkedett be, az, hogy nem lett nagyobb arányú a győzelmünk, a hazaiak kapusának köszönhető, mert végig parádésan védett. A hazai csapatnak sok sikert a folytatásban. Játékosaimnak gratulálok az újabb győzelemhez!

Varsány SE-Karancsberényi VSFC 0-5 (0-2)

Vezette: Hegedűs M. (Gyetvai B., Reviczki J.)

Varsány SE: Baráth – Firskó (Király Sz., 62.), Takács R. (Lehoczki, 62.), Mlinkó, Rácz N. – Unyi (Sárközi, 73.), Rigó R., Rigó B., Király T. (Sámuel, 55.) – Kiss Á., Bakó. Játékos-edző: Báránkó Gábor.

Karancsberényi VSFC: Illefalvi – Nagy G., Szlatincsán, Lavaj (Hulitka Sz., 68.), Ispán A. – Szilágyi, Oláh M. (Berki K., 76.), Szabó R., Illés – Ispán V., Mezei. Játékos-edző: Berki Krisztián.

Sárga lap: Lehoczki, ill. Ispán A.

Gól: Ispán V. (11., 77., 81.), Illés (13., 89.)

Jók: senki, ill. senki

Báránkó Gábor: – A mérkőzés kezdése után ismét azonnal kapussal szemben ziccert hibáztunk. Nem is kellett sokat várni és máris egy duplával bosszulta magát a kihagyott helyzet. Ezt követően volt némi fellángolás részünkről játékban, de nem tudunk gólt rúgni. A végére teljesen megnyíltunk és ismét késbe szaladtunk. Már teljesen mindegy, mit mondok meccs előtt, vagy ki a kezdő vagy épp a csere! Nem tudom átadni a játékosoknak a motivációt. Erősnek érzem magam, és a kemény pofonokból próbálom harcba küldeni őket hétről hétre, de már nem megy! Nem tudják azt nyújtani, amit kérek, vagy nem akarják! Erősen elgondolkodtató bennem, így a közös munka a továbbiakban. Mindig magamat hibáztatom először, hogy mit csináltam rosszul… Ennyi meccsen keresztül azonban nem hiszem, hogy rosszul döntenék, de lehet, mégis! Gratulálok a vendégcsapatnak, szépen futballoznak!

Berki Krisztián: – A mérkőzés kezdése nem úgy sikerült, ahogy azt vártam. Az első percekben a hazai csapatnak volt egy óriási lehetősége, amit Illefalvi megoldott! Aztán rúgtunk a semmiből két gólt, amivel fordulni tudtunk. A mérkőzést megnyertük, ami fontos, de játékban mindenképp javulnunk kell. További sok sikert a Varsánynak!

Karancslapujtő KSE II-Tari SZE 3-2 (1-1)

Vezette: Varga P. B. (Elischer M., Menczel J.)

Karancslapujtő KSE II: Gordos M. – Susán, Gordos T., Cseh, Béres (Gerhát K., 60.) – Fenes (Oláh H., 60.), Tóth P. (Oláh K., 33.), Sánta, Botos – Banka K. (Bari, 53.), Gerhát Á. (Lavaj, 64.). Játékos-edző: Szőrös Krisztián.

Tari SZE: Bangó K. (Szécsényi, 80.) – Sisák, Nagy Z., Racskó, Holtner R. – Árminiczki, Sándor T., Gortva, Molnár – Kutka, Nyerges (Vincze, 57.). Vezetőedző: Percze Ferenc.

Sárga lap: Banka K., Sánta, Fenes, ill. Sándor T., Kutka

Gól: Gerhát Á. (10.), Botos V. (48.), Bari (89.), ill. Nyerges (42.), Racskó (80.)

Jók: senki, ill. Racskó, Sisák, Sándor T., Nagy Z.

Szőrös Krisztián: -Egész héten úgy készültünk erre a mérkőzésre, hogy mindenféleképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot és a tabellán picit megközelíteni az előttünk elhelyezkedő csapatokat. Az első húsz-huszonöt percben mi irányítottunk, a mi akaratunk érvényesült. Az ment a pályán, amit megbeszéltünk az öltözőben. Aztán az idő múlásával ez picit alább hagyott és az ellenfél elkezdett egyenlő partner lenni. Aztán a további találkozó ebben a mederben folyt. Kétszer vezettünk, de kiegyenlítettek. Majd szerencsére, visszaadta a sors, amibe már nagyon sokszor beleestünk, hogy az utolsó perc környékén tudtunk szerezni egy szöglet utáni kavarodásból egy gólt, amivel itthon tartottuk a győzelmet. Kiegyenlített összecsapás volt. Most a sors keze mellettünk volt, így mi nyertünk. További sok sikert kívánok a vendégeknek!

Percze Ferenc: – Nehéz jó bármit is mondai egy izgalmas, kiegyenlítettnek mondható mérkőzésről, ahol az utolsó percben kapott gól miatt veszítettünk. Még annak a tudatában is, hogy Karancslapujtőn egyáltalán nem szégyen kikapni a hozzánk hasonló focitudású csapatoknak. Evégett nagyon nagy kíváncsisággal olvasom majd, az ellenfelünk edzőjének nyilatkozatát. További sok sikert kívánok a Karancslapujtő edzőjének és csapatának! Továbbá a játékvezetői hármasnak, akik megítélésem szerint jól kezükben tartották és vezették a mérkőzést.

Szabadnap: Mátraterenye SE.

Aktuális állás: