2024.05.27.

Gól nélküli döntetlent hozott az SBTC gyöngyösi fellépése

Csak érvénytelenített találatokig és lehetőségekig jutottak el a pontokon megosztozó csapatok az NB III-as alsóházi ütközetben.

Vasárnap a nyeretlen sereghajtó Gyöngyös otthonába látogatott az utolsó előtti helyezett SBTC a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjának tizenegyedik körében. Az összecsapást Salgótarján Megyei Jogú Város szponzorálásának köszönhetően élőben közvetítettük. Nagy különbség nem alakult ki a mérkőzésen a résztvevők között. Jobbára talán valamelyest aktívabbnak bizonyultak a vendégek, de ezzel nem mentek sokra. Az első félidőben egyszer betaláltak a házigazdák, de les miatt érvénytelen lett a gól. A második felvonásban a fekete-fehérek is hasonló forgatókönyvben voltak érintettek, ők is megrezgették a hálót, de középkezdés helyett közvetett szabadrúgással jöhetett kifelé az ellenfél. A hazaiaknak volt még egy ziccere, amit Nyirati bravúrral hárított, így végül nulla nullás döntetlennel fejeződött be az alsóházi csatározás.

NB III Észak-Keleti-csoport, 11. forduló:

Gyöngyösi AK-Salgótarjáni BTC 0-0

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, 150 néző. Vezette: Virág A. B. (Halmai K., Bense M.)

Gyöngyösi AK: Tóth B. – Krán, Czinkóczi, Forgó, Kovács D. – Szabó T. (Muhari, 60.) – Szentannai (Dudás, 71.), Nagy-György B., Gonda (Uram, 83.), Trombola – Lakatos. Vezetőedző: Majzik Zoltán.

Salgótarjáni BTC: Nyirati – Molnár M., Csuka, Sulyok, Palkovics (Csáki, 75.) – Petrecsko, Tarlósi P., Nagy X., Horváth M., Bogdán (Boros, 46.) – Tarlósi M. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Nagy-György B., Gonda, ill. Molnár M., Nagy X., Tarlósi M.

 

Majzik Zoltán: – Azt gondolom, hogy igazságos döntetlen született. Egy masszív vendégcsapatot láttunk vendégül, aki nagyon sokat veszélyeztetett rögzített játékhelyzetekből, szögletekből, oldalszabadrúgásokból. Nekünk is volt egy nagy helyzetünk, egy az egyeztünk a kapussal, aki nagy bravúrral védett. Nem tetszett nekem ma annyira ez a játék, de az pozitív, hogy végre lehoztunk egy mérkőzést kapott gól nélkül. Igaz, hogy nem is rúgtunk, de egyelőre megbecsüljük ezt az egy pontot. Nem sokat ér ugyan, de majd megpróbálunk tanulni belőle.

Sebestyén Szilárd: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, ami be is igazolódott. Egy masszív Gyöngyössel néztünk farkasszemet. Ennek ellenére azt gondolom, hogy mezőnyfölényben játszottunk, magasan védekeztünk, letámadtuk őket. Több lehetőséget dolgoztunk ki, de sajnos ezekkel nem tudtunk élni. Be vagyunk oltva gól ellen. Amíg nem tudunk betalálni az ellenfelek kapujába, addig sajnos nem tudunk felzárkózni az előttünk lévőkhöz.

A bajnokság aktuális állása: