2024.05.26.

Nyolcig számolt az SVSE

A második félidőben dőlt el a Zagyvaróna sorsa.

Szombaton Zagyvarónán tette tiszteletét a Somos VSE a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának kilencedik körében. Bár már a nyitónegyedórában betaláltak a toronymagas favoritnak számító vendégek, ezt követően becsülettel állták a sarat a házigazdák. A szünethez közeledve nőtt a különbség, de gyorsan faragott hátrányából a lelkes sereghajtó. A második felvonás elején megint eredményes tudott lenni a hibátlan éllovas, majd fokozatosan egyre nagyobb arányú vezetést alakítottak ki a látogatók. Végül nyolc egyes győzelemmel folytatta a szezont Oláh Teofil együttese.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 9. forduló:

Zagyvarónai SE-Somos VSE 1-8 (1-2)

Vezette: Reviczki J. (Menczel J., Gecse Z.)

Zagyvarónai SE: Lenkei (Oláh B., 72.) – Végi (Novák, 78.), Kovács M., Vanó, Berzák – Péli, Oláh G., Kakucsi (Oláh K., 68.), Horváth O. – Botos T., Puporka. Játékos-edző: Oláh Géza.

Somos VSE: Krizsanyik – Bocsó (Határ, 81.), Lakatos, Somoskői, Kerényi – Horváth Sz., Ajtai, Móricz Á. (Adorján, 62.), Láposi (Vanó T., 66.) – Znamecz, Kotroczó. Edző: Oláh Teofil.

Sárga lap: Móricz Á.

Gól: Puporka (40.), ill. Kotroczó (11., 82.), Móricz Á. (38.), Somoskői (54.), Znamecz (64., 76.), Ajtai (72.), Kerényi (85.)

Jók: első félidőben az egész csapat, a másodikban Vanó, ill. Kerényi, Somoskői, Adorján, Lakatos

Oláh Géza: – Aki nem látta a meccset, az csak legyint egyet, hogy ez is sima… Talán még meg is jegyzi, hogy ezek is minek vannak a pályán… Aki viszont látta, az tisztában van vele, hogy ötvenöt percig partiban tudtuk lenni a bajnokság legnagyobb favoritjával. Sajnos újra jött a sérülés, és megint a legrosszabb helyen, a kapuban… Kaptunk ebből gólokat, ami visszavetette a csapat lendületét és határozottságát. Sok tényező nem úgy alakult, ahogy azt elterveztük, de felesleges is lenni ilyenkor ezeket firtatni. Minden játékost dicséret illet! Ötvenöt percig remek teljesítményt nyújtott a gárda, és a csapatszellem is szépen kovácsolódik, iletve alakul. Gratulálunk a vendégeknek és egyben sok sikert nekik!

Oláh Teofil: – Gyenge színvonalú mérkőzésen, a második félidei eredményesebb játékunknak köszönhetően újabb három ponthoz jutottunk. Köszönjük a nagyon sportszerű hazaiaknak a vendéglátást és további sok sikert kívánunk nekik!

A bajnokság aktuális állása: