2024.07.20.

Folytatja a bajnokságot az SBTC

Másfél hét szünet után a Tiszafüred otthonában lesz jelenésük a fekete-fehéreknek. 

Két döntetlen és másfél hét szünet után vasárnap folytatja a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjának küzdelmeit az SBTC. Az ez idáig lepergő két körben előbb egy remit, majd legutóbb egy vereséget elkönyvelő Tiszafüred otthonában lesz jelenésük a salgótarjániaknak. A tizenhét óra harminc perces kezdéssel esedékes összecsapást a Tatárárok Szabadidőközpont és Teniszcentrum szponzorálásával élőben közvetítjük weboldalunkon. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett gárdák mestereit. A házigazdákat irányító Dorcsák Zoltán mellett a vendégek mestere, Sebestyén Szilárd foglalta össze számunkra gondolatait. Lássuk az előzetes meglátásokat!

NB III Észak-Keleti-csoport, 3. forduló, 2023. augusztus 13. (vasárnap), 17.30:

Facultas-Tiszafüredi VSE-Salgótarjáni BTC

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep. Vezeti: Nyekita Benjamin (Deme Rajmund, Kovács Zoltán)

Dorcsák Zoltán, a Facultas-Tiszafüredi VSE vezetőedzője: Jobb kezdésre számítottunk az első két fordulóban, bár tudtuk, hogy nem egyszerű a sorsolásunk, mint ahogy a Salgótarjáné sem. Eddig szerintem két jó csapattal találkoztunk. Sajnálom a Tiszaújváros elleni meccset, mert ott a végén egyenlített ellenfelünk, de így vagyok a Karcag elleni mérkőzésünkkel is, ahol teljesen szétestünk a végére. Pedig hetven percig nem volt különbség a Karcag javára. Utána viszont kijött az egyének közötti differencia, ők tudtak minőséget cserélni, és ez döntőnek bizonyult. A mostani egy teljesen más összecsapás lesz, mert úgy gondolom, a vendégeknek sem az egyéni kvalitásokban van az ereje, hanem inkább a csapatban. Az fogja eldönteni a meccset, hogy melyikünk tud igazán csapatként működni kettőnk közül, valamint, hogy lesznek-e olyan teljesítmények, ami által valamelyik együttes a maga javára tudja billenteni a mérleg nyelvét. Szerintem nagyjából azonosak a célok, ahogy interjúkból hallottam, ők is a bennmaradásért küzdenek. Nekünk is az NB III-as tagság meghosszabbítása a terv, ezen belül az a helyezés, ami kijön a gárdából. Jobb lenne azért nem a tizenkettedik helyen végezni, hanem még előrébb. Azonban még nagyon az elején vagyunk a bajnokságnak. Mi sem álltunk még teljesen össze. Mindenféleképp szeretnénk megszerezni az első győzelmünket! Mindenki hadra fogható, valamennyi játékos egészséges és nincs eltiltottunk sem.

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: Az előző hétvégén pihentek a játékosok. A hetünk a szokásos meccsidőszaknak megfelelően zajlott, és még csütörtökön a csapat kis fakultatív programot szervezett. Az előző két mérkőzésben benne volt a vereség és a győzelem lehetősége is, két erős csapattal játszottunk, ezért jónak értékeljük a megszerzett kettő pontot. Az ellenfelünk masszív csapat. Hazai pályán jó teljesítményre képesek. Vannak kiemelkedő játékosaik, akik képesek eldönteni az adott mérkőzést. Idegenben minden meccs nehéz, a két csapat stílusából kiindulva, küzdelmes mérkőzésre számítok. Csuka kisebb betegséggel, Bajor pedig húzódással bajlódik.