2024.07.27.

Kilenc meccs maradt vasárnapra a vármegyei háromban

A Kazárt fogadja a Somos VSE, Nógrádsipeken kezd a Patak, a Felsőpetényt látja vendégül a Romhány.

A szombaton lezajló mérkőzések után vasárnap még kilenc bajnokit rendeznek meg vármegyénk legalacsonyabb osztályában. Folytatódik a keleti- és az észak-nyugati-csoport, míg dél-nyugaton most kezdődik a pontvadászat. Lássuk, mit várunk a közelgő meccsektől!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 1. forduló, 2023. augusztus 13. (vasárnap), 14.00:

Somos VSE-Ecseg SE

A házigazdák gyakorlatilag a mostani állományuk nagy részével csak más néven versenyezve megnyerték a csoport előző évadát, most pedig hasonló célokkal szállnak harcba az új kiírásban. A látogatók jelentős változásokon estek át a nyáron, mint arra sokan emlékezhetnek, a legutóbbi idény utolsó fordulójában alaposan meg lettek rostálva, majd jó pár eltiltás nehezítette a klub dolgát. A mostani párharcban egyértelmű favoritnak nevezhetők a másfajta kávéházként jellemezhető somosiak, a papírforma szerint nem ismerhetnek pardont. Finoman szólva sem néznek elébe egyszerű menetnek a vendégek, jókora kalapemeléssel illethetnénk a kazáriakat, ha bármilyen formában képesek volnának megfricskázni a bajnokaspiránst.

2023. augusztus 13. (vasárnap), 17.00:

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Cered VSE

A csoport nyitókörének legmasszívabbnak ígérkező csörtéjének keretein belül ugorhatnak egymásnak a felek, egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol bármi megtörténhet. Közös a résztvevőkben, hogy egyaránt remek kupasikerrel melegítettek, az osztálykülönbségre fittyet hányva ejtették ki ellenfeleiket. Önbizalom terén tehát sem itt, sem ott nem lehet gond, joggal várhatunk tehát egy izgalmas bajnoki küzdelmet. Az ismerősebb környezet a karancsságiak malmára hajthatja a vizet, apait-anyait beleadva azonban a látogatókban is meglehet a kellő erő ahhoz, hogy zsebre tegyék mindhárom pontot. Nagy csatára van kilátás.

Felsőtoldi Cserhát TSE-Nógrádmegyer BSE

A papírforma szerint ezen mérkőzését megelőzően félnivaló nélkül kijelenthetjük, hogy favoritként tekinthetünk az egyik oldalra, név szerint a szép kupabravúrt maguk mögött tudó vendégekre, akik ezúttal a bajnokságban aratnának fontos diadalt. A házigazdák sima zakóval búcsúztak az imént említett sorozattól, amennyiben pedig nem történik egy komoly meglepetés, ismét fejet kell hajtaniuk aktuális riválisuk előtt. A ‘megyeriek ezen a szinten remek támadóegységet szedtek össze, amennyiben pedig jó napot fognak ki vasárnap, akár több gólt is előhúzhatnak a tarsolyból, fel kell kötni a gatyát a hazaiaknak.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 1. forduló, 2023. augusztus 13. (vasárnap), 17.00:

Nógrádsipek SE-Patak FC

A régió hétvégi programjának legérdekesebbnek tűnő találkozóján mérhetik össze tudásukat a gárdák, egyáltalán nem érezzük lefutottnak ezt a párosítást, maximális fordulatszámon pörögve képesek lehetnek egy jó eredmény elérésére a házigazdák. A vendégek immáron két bajnoki címet tudhatnak maguk mögött, ettől függetlenül azonban megint egy aranyéremben bízva vágnak neki ennek a megcsonkított pontvadászatnak. Az tuti, hogy Bella Sándor fiai ott lesznek a mezőny elején, ez a kérdés, hogy mely társulatok lehetnek a legfőbb riválisok. Egyelőre az biztos, hogy a ‘sikepiek otthonában nem készülhetnek könnyed menetre a látogatók, nem éreznénk ördögtől való cselekedetnek Kelecsényi Gábor együttesétől, ha sikerülne legalább egy döntetlent elérni.

Ipolyszögi SE-Rétság FC

Mindkét alakulat kupatovábbjutásnak örülhetett az előző hétvégén, de amíg a hazaiak játék nélkül mentek tovább, a rétságiak a pályán vívták ki a győzelmet. Az ipolyszögiek edzőmeccs híján veselkednek neki az idénynek, jelenleg abszolút fekete lóként jellemezhető Selymes Richárd társasága. A vendégek minél előrébb szeretnének majd zárni a táblázaton, ahhoz azonban, hogy ez így is történjen, az ilyen jellegű fellépéseiken nem ismerhetnének pardont, sőt minél simábban kellene diadalmaskodniuk. Mindennel együtt, butaság volna, ha egy laza karlegyintéssel elintéznénk az ipolyszögieket, ugyanis katlanjukban párszor már meg tudták lepni előzetesen több sansszal felruházott ellenfelüket…

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 1. forduló, 2023. augusztus 13. (vasárnap), 17.00:

Romhány KSE-Felsőpetény SE

A divízió nyitófordulójának rangadóján találkoznak az érintettek, akár egy kifejezetten komoly csatározás is kibontakozhat a pályán. A kisebb Pest vármegyei kiruccanás után régiónk küzdelmeibe visszatérő romhányiak a jól sikerült edzőmérkőzéseket követően a kupában parádés skalpot tettek zsebre, terveik szerint pedig jó darabig nem lassítanának. A látogatók tizenegyespárbajban vívták ki a sikert a mögöttünk hagyott hétvégén, elképzelésük szerint a bajnoki rajton sem adnák alább egy minél jobb eredménynél. Esélyesebbnek mondanánk a Bencsik Emel által igen csak összekapott hazaiakat, mérget viszont nem vennénk rá, hogy bejön ez a várakozás…

Nőtincs SE-Kétbodony SE

Ebben a párharcban is kellőképpen megizzaszthatják a másikat a legénységek, változatos viaskodás elébe nézünk. Mindkét oldal elköszönt a kupától, így most a bajnokságban lehet vigasztalódni. Ebben a furcsa mezőnyben joggal remélhetik a felek, hogy képesek lesznek megkaparintani valamilyen színű érmet, az oda vezető úton most rögtön fontos egységeket jegyezhetnének fel. Azt kár tagadni, hogy az ismerősebb környezetre támaszkodhatnak majd a nőtincsiek, mégis úgy érezzük, Bartyik Róbert brigádja mindent beleadva lebirkózhatja riválisát. Szóval kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint bármi előfordulhat ezen a mérkőzésen.

Bercel KSK-Egyházasdengeleg FE

Ugyan a hazaiak kisebb szünet után térnek vissza a foci vérkeringésébe, ennek ellenére egyértelmű esélyesnek érezzük Berta János fiait. Az idény előtt egy alkalommal sem pályára lépő vendégek a korábbi években sem remekeltek idegenben, ráadásul rendre létszámgondok is jelentkeztek egy-egy kiruccanás alkalmával. A berceliek akár a pontvadászat legelején is ott lehetnek, ehhez az ilyen kötelezőnek nevezhető meccseket mellébeszélés nélkül be kell húzni. Kemény menet előtt állnak a lelkes ‘dengelegiek, komoly kalapemeléssel illethetnénk őket, ha egyből a nyitányon el tudnának rukkolni egy nem várt fordulattal.

Keszegi SE-Legéndi SE

Ez a találkozó teljes mértékben háromesélyesnek néz ki a kezdősípszó előtt, a rajtot megelőzően eléggé egyformának tűnnek az érintettek. A házigazdák kiestek a kupából a múlt hétvégén, ezzel szemben a legéndiek remek győzelmet arattak, ami által vélhetően kedvet is kaptak a bajnoki rajtra. Mivel a későbbiekben valószínűleg egymás közvetlen riválisainak számíthatnak a csapatok, nem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le ez az ütközet, egy esetleges siker akár fel is spannolhatja a folytatásra a győzni képes armadát. A saját pályájuk mindenképpen a keszegiek előnyére válhat, de jó napot kifogva a Bujnyik-alakulat is két vállra fektetheti a hazaiakat, szóval kár csűrni-csavarni, bármi megtörténhet.