2024.07.13.

Nem sokon múlott egy SBTC-bravúr

Csak egy góllal tudta legyőzni a Cigánd a fekete-fehéreket.

Vasárnap a tavasszal még veretlen, harmadik helyezett Cigándnál volt jelenése az SBTC-nek az NB III Észak-Keleti-csoportjának huszonegyedik körében. Hamar kézbe vették a gyeplőt az egyértelmű esélyesként pályára lépő házigazdák, a salgótarjániak masszív védekezésre és gyors kontrákra rendezkedtek be. Egy darabig nem találtak fogást ellenfelükön a borsodiak, mígnem kevéssel a szünet előtt Kelemen kihasznált egy védelmi megingást.

A második felvonásban is többet volt a labda a hazaiaknál, de nem tudták lezárni a meccset. A fekete-fehérek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, volt is erre alkalmuk, de nem tudtak válaszolni. Nem könnyen, de egy nullra győztek az előzetes várakozásokat végül is igazolni tudó cigándiak.

NB III Észak-Keleti-csoport, 21. forduló:

Evolution Hungary-Cigánd SE-Salgótarjáni BTC 1-0 (1-0)

Cigánd, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Muhari G. (Halmai K., Benkő R.)

Evolution Hungary-Cigánd SE: Popovics – Kardos, Tóth M., Vass, Pap – Misák (Tóth G., 59.) – Kőrizs (Motkó, 69.), Juhász, Girdán (Erdei, 46.),  – Kovács N. (Horváth Z., 59.), Kelemen (Silling, 76.). Vezetőedző: Igor Bogdanovic.

Salgótarjáni BTC: Szalay – Klajban (Filkor M., 87.), Sulyok, Kálmán R. (Petrecsko, 50.), Palkovics – Tarlósi P., Molnár, Csáki (Boros, 46.), Filkor B. (Jacsó, 62.), Benkő – Tarlósi M. (Csifó, 46.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Klajban

Gól: Kelemen (44.)

Igor Bogdanovic: Van egy dolog, ami ilyenkor a legfontosabb, a fiúk ezt nagyon jól tudták és megcsinálták. Mindenáron szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést. Tudjuk, hogy az ilyen „papírforma” meccsek ilyenkor a legnehezebbek. Ráadásul az előző fordulóban tényleg egy nagyon jó mérkőzést csináltunk. Abból kiindulva, gondoltam, hogy kicsit ki fogunk engedni, és majdnem rosszul jártunk ezzel. Attól függetlenül, hogy volt jó pár helyzetünk, ez majdnem megbosszulta magát, mert a vége felé az ellenfélnek is volt egy helyzete. Összességében megérdemelten győztünk, és ahogy mondtam, egyetlen egy céllal léptünk ma pályára, hogy ezt a meccset be kell húzni.

Sebestyén Szilárd:Azt gondolom, talpra tudott állni a csapat az előző heti súlyos vereség után. Egyenlő partnerei voltunk a hazaiaknak. Az ellenfél vezetői azt mondták, hogy talán az egy pontra rászolgáltunk volna. Úgy érzem, hogy egy büntetőt nem kaptunk meg. A hazai játékos kézzel ütött a labdába. Ha az a labda bejön, százszázalékos ziccerünk van, de sajnos nem sikerült megkapnunk ezt az ítéletet. Le a kalappal a játékosaim előtt, megtettek mindent annak érdekében, hogy tisztes eredménnyel zárjuk a találkozót! Próbálunk legközelebb még jobbak lenni!

A bajnokság aktuális állása: