2024.05.26.

Újabb kiemelkedő derbire kerül sor a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjában

Dejtárra látogat a Patak, Nógrádsipekre hivatalos az Érsekvadkert II.

A mostani hétvégén a tizennegyedik fordulót rendezik meg a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjában. Két-két meccsre kerül sor szombaton és vasárnap. Lássuk, mit várunk a soros műsorral kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 14. forduló, 2023. november 18. (szombat), 13.00:

Dejtár SE-Patak FC

Ezt a fordulót is színesíti egy nagy rangadó, a veretlen éllovas fogadja a mezőny harmadik helyezettjét. Mivel jelenleg hétpontos előnyben vannak a hazaiak, egyáltalán nem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le ez a derbi, egy esetleges siker révén ugyanis egyszer és mindenkorra leszakítanák magukról egyik legfőbb riválisukat a dejtáriak. Nyilván erről a forgatókönyvről nem igazán szeretnének hallani a látogatók, akik éppen ellenkezőleg gondolkodnak, amennyiben nyernek, felzárkóznának vetélytársuk nyakára. Szóval az átlagosnál is több tétje van ennek a csörtének, izgalmas viaskodásra van kilátás. A hasonló kaliberű összecsapáson elért döntetlennel melegítő házigazdák otthonukban talán valamelyest esélyesebbnek számítanak, a két vereséget követően az előző körben lélektanilag fontos győzelemmel előrukkoló másik oldalt viszont sosem szabad leírni, bármire képes lehet Bella Sándor csapata.

Borsosberény SE-Ipolyszögi SE

Nem csak az élboly, hanem a mezőny legalján lévő gárdák is találkoznak egymással ebben a körben. Ezen a meccsen múlhat, hogy a párbaj melyik résztvevője tölti sereghajtóként a telet. A mostani utolsó helyezett borsosberényiek egyaránt kikaptak legutóbbi öt fellépésükön, ráadásul három ízben jókora mélyütést szedtek be. Nincsenek jobb periódusban a vendégek sem, akik hat bajnoki óta nyeretlenek, mindemellett pedig szintén elkönyvelhettek súlyos fiaskókat. Mindkét társulat joggal remélheti, hogy végre meg tudja majd törni a jeget, kiegyenlített menetnek nézünk elébe. Az otthonuk miatt mondjuk azt, hogy kicsivel esélyesebbnek érezzük a hazaiakat, de ki tudja, lehet éppen ezúttal fogják átlépni saját árnyékukat az ipolyszögiek, nekik viszont legelőször a létszámgondjaikat kell rendbe tenni, aztán jöhet az alsóházi küzdelem.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 14. forduló, 2023. november 19. (vasárnap), 13.00:

Nógrádsipek SE-Érsekvadkert SE II

Nem feltétlenül érezzük lefutottnak ezt az ütközetet. Azt kár tagadni, hogy favoritként tekinthetünk a perpillanat a dobogó középső fokát birtokló látogatókra, gyorsan hozzá kell azonban tenni, hogy harapós riválisnak bizonyulhatnak az előző két fordulóban rendre nyerni tudó házigazdák, akik most egy kiemelkedő skalpszerzéssel hívnák fel magukra a figyelmet. Az idény teljes egészét nézve még veretlen mutatóval büszkélkedő ‘vadkertiek egy rangadón ikszeltek a mögöttünk hagyott hétvégén, még az aranyéremről sem tett le Bernhardt László együttese, így a közelgő erőpróbán így vagy úgy, de zsebre kellene tenni mindhárom pontot. A házigazdák gyakorlatilag bebetonozták magukat a negyedik helyre, jelenleg ez tűnik a realitásnak. Meglátjuk, ezúttal mire megy egy, a táblázaton előrébb megtalálható brigáddal Kelecsényi Gábor legénysége, egy sanda gyanúnk szerint, nem lesz ez egy sima meccs.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Rétság FC

Ellentétes mutatókkal hangoló társulatok birkózhatnak egy jót ezen a mérkőzésen. A jó darabig nem túl fényesen muzsikáló berneceiek három veretlen forduló után vállalható vereségbe szaladtak bele az előző körben, ezzel szemben a korábban gyengélkedő vendégek két szép sikerrel jelentkeztek elmúlt két küldetésük alkalmával. Egy újabb sikeres manőver segítségével le tudnák szakítani magukról ellenfelüket a rétságiak, nyilván ez is lesz Havay Zoltán fiainak célja. Ugyancsak biztos, hogy erről hallani sem akarnak a számukra ismerős környezet által járó előnyekkel felvértezett hazaiak, akik visszatérnének az eredményesség ösvényére. A kezdősípszót megelőzően egy hangyányival több sanszot adnánk a látogatók javára, egyáltalán nem lepődnénk meg azonban azon, ha végül nem üres kezekkel fejeznék be az ütközetet a csínytevésben gondolkodó házigazdák.