2024.07.20.

Találkoznak az élboly csapatai a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjában

A Nógrádmegyert fogadja az SVSE, Kazárra hivatalos az Ecseg.

A mostani hétvégén a tizennegyedik kört bonyolítják le vármegyénk Keleti-csoportjában. Két-két meccset rendeznek szombaton, illetve vasárnap. Lássuk, mit várunk a soros programmal kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 14. forduló, 2023. november 18. (szombat), 13.00:

Kazár KSE-Ecseg SE

Egyaránt búfelejtésben gondolkodó gárdák veselkednek neki ennek a csörtének. A jelenleg negyedik, de még a bronzérmet érő pozíciót látótávolságon belülről szemlélő kazáriak négy győzelmet követően egy eléggé fájó pofonba szaladtak bele az előző körben, míg a második látogatók hat sikeres manőver után a hibátlan éllovassal szemben maradtak alul. Közös a résztvevőkben, hogy szeretnének javítani, így akár egy kifejezetten érdekes viaskodás is kibontakozhat majd a pályán. Férfias küzdelemre van kilátás. Az ismerősebb környezet mindenképpen a hazaiak malmára hajthatja a vizet, összességében viszont, ha nem is sokkal, de esélyesebbnek érezzük az ecsegieket, akik jobbik arcukat bemutatva legyűrhetik vetélytársukat.

Zagyvarónai SE-Cered VSE

Önbizalom terén perpillanat remekül festő gárdák ugorhatnak egymásnak ebben a párosításban. A házigazdák egymás után kétszer is diadalmaskodtak, az előző körben ráadásul nem kevesebb, mint tíz gólig jutva. A cerediek négy nyeretlen fellépést követően remek győzelmet tettek zsebre a mögöttünk hagyott fordulóban, megtáltosodott Horváth Jenő legénysége. A mostani párharc előtt a rutinosabbnak számító látogatókat jelölnénk meg favoritként, gyorsan hozzátennénk azonban, nem szabad leírni a roppant lelkes zagyvarónai armadát sem, akik apait-anyait beleadva okozhatnak kellemetlenségeket ellenfelüknek. Külön érdekesség, hogy egy héttel később fordított szereposztásban ismét összefutnak majd a felek, addig is viszont vár rájuk az „odavágó”.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 14. forduló, 2023. november 19. (vasárnap), 13.00:

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Felsőtoldi Cserhát TSE

Vérbeli alsóházi helyosztón búcsúznak el az őszi idény küzdelmeitől a táblázat két utolsó pozícióját elfoglaló gárdák. A nemrégiben alaposan megrostált sereghajtó vendégek már tizenegy embert sem tudtak összeszedni az előző fordulóban, így számukra az volna a legfontosabb, hogy ezúttal meglegyenek teljes létszámban. A közvetlen riválisukat két ponttal megelőző karancsságiak egyaránt alulmaradtak legutóbbi hat találkozójukon, utoljára még éppen mostani vetélytársukat tudták legyőzni. Lenne tehát miért visszavágniuk a felsőtoldiaknak, úgy véljük azonban, ebben a párharcban az ismerősebb játéktér miatt közelebb lehetnek az üdvösséghez a hazaiak, akik korábbi gyenge formájukat maguk mögött tudva, képesek lehetnek legyűrni a másik oldalt.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 14. forduló, 2023. november 19. (vasárnap), 15.30:

Somos VSE-Nógrádmegyer BSE

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont.

Tovább zakatolna az előző körben legfőbb riválisánál sikert elérő, még mindig hibátlan mérleggel büszkélkedő listavezető. Aktuális küldetésén a bronzérmes pozícióban tanyázó ‘megyerieket múlná felül Oláh Teofil csapata, semleges környezetben, Balassagyarmaton. A papírforma szerint pedig nem jelenthet akadályt a következő ellenfél sem. Az összességében eredményesen szereplő másik oldal kiütéses győzelemmel melegített, aminek köszönhetően újra előnyre tett szert Ökrös István garnitúrája a dobogó legalsó fokáért folytatott küzdelemben. A soros erőpróbán viszont finoman szólva sem néznek elébe egyszerű menetnek a ‘megyeriek, előzetesen nem nekik áll a zászló, kalapemelést érdemlő cselekedetnek számítana, ha bármilyen formában képesek volnának megfricskázni az acélosabbnak tetsző és nem ebbe az osztályba való éllovast.