2024.05.29.

Papíron nyerniük kellene a dobogósoknak a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjában

Bercelen sem lassítana a Nőtincs, Felsőpetényben győzne a Kétbodony, a Keszeg ellen gyűjtene pontokat a Romhány.

Ezen a hétvégén a tizennegyedik körre kerül sor a vármegyei harmadik vonal Dél-Nyugati-csoportjában. Mind a négy mérkőzést vasárnap rendezik. Lássuk, mire számítunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 14. forduló, 2023. november 19. (vasárnap), 13.00:

Bercel KSK-Nőtincs SE

Nagy valószínűséggel az őszi elsőségért lépnek pályára a jelenlegi éllovas vendégek, akiknek annyival jobb a gólkülönbségük a közvetlen riválisokénál, amennyiben nyernek, szinte biztos, hogy az élen tölthetik a telet. A negyedik helyezett házigazdák két másik élcsapatot is meg tudtak szorongatni a mögöttünk hagyott időszakban, és bár végül rendre alulmaradt Berta János brigádja, nem sokon múlott egy-egy bravúr. Valami hasonlóra készülnek most is a berceliek, otthonukban semmiképpen nem szeretnék olcsón adni a bőrüket, az pedig zárásképpen nagyot  szólna, ha meg tudnák fricskázni a listavezetőt. Persze kár tagadni, hogy összességében esélyesebnek érezzük a nőtincsieket, érdemes lesz viszont résen lenniük, ha nem akarnak hoppon maradni.

Felsőpetény SE-Kétbodony SE

Ennek a párosításnak is adott a kiemelkedő favoritja a táblázaton előrébb helyet foglaló gárda személyében, de azért itt sem mehet tutira az esélyesebbnek nyilvánított armada, nem feltétlenül vár könnyed menet a vendégekre. Ugyan ebben a szezonban nem sziporkáznak az előző körben meccs nélkül maradó, legutóbbi három küldetésükön nyeretlen felsőpetényiek, számukra ismerős környezetben bármikor képesek lehetnek elérni egy-egy jobb eredményt, sosem szabad őket kategorikusan leírni. Az acélosabbnak tetsző látogatók nagy harcban vannak a bajnoki címért, szóval nem szabadna hibáznia Bartyik Róbert csapatának, kiélezett a verseny, minden elveszített pontnak komoly jelentősége lehet a végelszámoláskor, így vagy úgy, de be kellene húzni ezt az erőfelmérőt is.

Romhány KSE-Keszegi SE

Az imént kivesézett találkozókhoz hasonlóan, ezen ütközetet megelőzően is magabiztosan bökhetünk az egyik oldal irányába, saját játékterükön minden adott lehet az aranyéremárt hajtó romhányiak számára ahhoz, hogy folytassák a bajnoki egységek gyűjtögetését. Az előző hétvégén nem tudtak szerelést ölteni a hazaiak, így most a focira éhesen vethetik bele magukat a küzdelembe, nem titkoltan azzal a törekvéssel, hogy behúzzák zsinórban nyolcadik diadalukat. Még inkább várhatják már a kezdősípszót a keszegiek, akiknek a mögöttünk hagyott két körben nem volt lehetőségük szerepelni, rendre a pálya állapota szólt közbe. Mindenképpen érdekes kérdésnek tűnik, a nem tervezett kihagyások milyen hatással lesznek az érintettekre, ettől függetlenül viszont továbbra is esélyesebbnek érezzük a házigazdákat, akik részéről azonban komoly hiba lenne, ha leírnák hóbortos ellenlábasukat.

Legéndi SE-Egyházasdengeleg FE

A dobogós társulatok által fémjelzett összecsapások mellett egy igazi alsóházi birkózást is tartogat ez a forduló. A sereghajtó fogadja az utolsó előtti helyezettet. Tizenhárom kör alatt nem tudtak pontot szerezni a házigazdák, akik joggal reménykedhetnek, végre valahára megszakad rossz szériájuk és búcsút intenek Canossa-járásuknak. A látogatók pályájuk állapota miatt nem szerepeltek a múlt hétvégén, így újult erővel vághatnak neki soros küldetésüknek. Mondhatni, jó formában vannak a ‘dengelegiek, hiszen korábban két meccsen négy egységre tettek szert, utoljára szép sikert jegyezhettek fel idegenben. Éppen a friss mutatók miatt gondoljuk úgy, esélyesként jelölhetjük meg a vendégeket, akiknek most ezzel a furcsa szerepkörrel is meg kell küzdeniük ahhoz, hogy boldogabban konstatálhassák a lefújást.