2024.05.27.

Ismét lesz egy nagy meccs a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjában

Az Érsekvadkert II-höz látogat a Dejtár, a Bernecebaráti-Kemence ellen javítana a Patak.

Ezen a hétvégén a tizenharmadik kört bonyolítják le a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjában. Egy mérkőzésre kerül sor szombaton, három találkozót vasárnap rendeznek meg. Nézzük meg, mit várunk az aktuális műsorral kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 13. forduló, 2023. november 11. (szombat), 10.30:

Rétság FC-Borsosberény SE

Remek diadalt követően húznak ismét kesztyűt a korábban nem éppen tündöklő házigazdák, akik akkor érnek kiváltképp valamit az említett szép sikerrel, ha ezúttal behúzzák a kötelezőt. A vendégek elmúlt hétvégére kiírt bajnokija halasztásra került, így vélhetően focira éhesen vágnak neki soros küldetésüknek. Egyébként az előző kört megelőzően öt meccsen át nem tudtak nyerni a borsosberényiek, érdekesség, hogy legutóbbi győzelmüket éppen mostani riválisukkal szemben érték el. Van tehát miért revánsot venniük a hazaiaknak, akik számára minden adott lehet ahhoz, hogy otthonukban zsebre tegyék a pontokat. A papírforma szerint így vagy úgy, de be kell húznia a pontokat Havay Zoltán brigádjának, megilletné a kalapemelés a látogatókat, ha képesek volnának újra megtréfálni a másik oldalt.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 13. forduló, 2023. november 12. (vasárnap), 13.30:

Érsekvadkert SE II-Dejtár SE

Igazi rangadó keretein belül mérhetik össze a tudásukat az egymás közvetlen vetélytársainak számító gárdák, nagy derbinek nézünk elébe, ahol akármi előfordulhat. A hazaiak egy finoman szólva is meglepő döntetlennel melegítettek, kifejezetten fájó lehetett a múltkori remi a megbotló társaság szemszögéből. A dejtáriak ellenfele nem állt ki a mögöttünk hagyott fordulóban, így meccs nélkül jutott hozzá a bajnoki egységekhez Balga Ferenc legénysége. Perpillanat négy pont választja el egymástól a résztvevőket, így ki merjük jelenteni, amennyiben megint nyernének a vendégek, bizony félig-meddig már oda is adhatnánk nekik a végső elsőséget. Persze még ne rohanjunk ennyire előre, a közelgő csörte abszolút háromesélyesnek néz ki, ne legyen kétségünk afelől, hogy a ‘vadkertiek mindent beleadva feledtetnék kisiklásukat, a veretlen éllovas elleni diadal remek alkalomnak tűnik erre a célra, persze ehhez az ez idáig parádés idényt futó látogatóknak is lesz egy-két szavuk.

Patak FC-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)

Abszolút ellentétes mutatókkal melegítő gárdák néznek egymással farkasszemet ebben a párosításban. A patakiak egyaránt kikaptak az előző két körben, míg először egy közvetlen riválissal szemben maradtak alul, legutóbb nem várt pofont szedtek be. A látogatók viszont elkapták a fonalat, két szép sikert követően az elmúlt fordulóban győzelemmel felérő döntetlent tett zsebre Németh Krisztián komoly meglepetéssel előrukkoló csapata. A hab lenne a tortán, ha megint nem zárnák üres kezekkel aktuális erőpróbájukat a berneceiek, nem eszik viszont olyan forrón a kását, hiába gyengélkedtek az utóbbi időben a hazaiak, ennek a mérkőzésnek akkor is ők az esélyesei. Otthonában visszatérhet a helyes ösvényre Bella Sándor együttese, egy sejtésünk szerint azonban nem számíthatnak könnyed menetre a hazaiak.

Ipolyszögi SE-Nógrádsipek SE

Közös a csapatokban, hogy egyikük sem játszott az előző körben, de míg a hazaiak szándékosan döntöttek úgy, hogy nem állnak ki, addig a nógrádsipekiek eső áztatta játékterük miatt nem tudták megvívni tervezett küldetésüket. Most elvileg mindenképpen lesz mérkőzés, aminek a vendégek a favoritjai, elvileg közelebb lehet az üdvösséghez a magát a negyedik helyre bebetonozó armada. Az utolsó előtti pozíciót elfoglaló ipolyszögiek nagyon várják már az őszi idény végét, ami nem is meglepő, öt találkozó óta képtelenek győzni, a közelmúltban pedig kétszer is jókora zakót voltak kénytelenek magukra ölteni. Ezúttal csupán a saját pályájukban bízhatnak a házigazdák, amúgy a látogatóknak állhat a zászló, elvileg nem ismerhet pardont Kelecsényi Gábor garnitúrája.