2024.05.27.

Nem hibázhatnak a dobogósok a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjában

A Legénd ellen gálázna a Nőtincs, Egyházasdengelegen nyerne a Romhány, a Bercellel szemben győzne a Kétbodony.

A mostani hétvégén a tizenharmadik körrel folytatódik a 2023/2024-es évad vármegyénk legalacsonyabb osztályának Dél-Nyugati-csoportjában. Egy meccset rendeznek meg szombaton, három csörte vasárnapra marad. Lássuk, mire számítunk a soros program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 13. forduló, 2023. november 11. (szombat), 10.30:

Kétbodony SE-Bercel KSK

Mivel az aktuális kör nem tartogat érdemi rangadót, ez a találkozó ígérkezik a legérdekesebbnek, bár a táblázaton előrébb helyet foglaló házigazdák esélyes mivolta gyakorlatilag vitathatatlan. Ugyan csupán egy pozíció választja el egymástól a csapatokat, pontszámban már jóval nagyobb a különbség, a jelenleg negyedik látogatóknak az lehet az elsődleges célja a későbbiekben, hogy megtartsák mostani helyezésüket. A berceliek sima sikerrel hangoltak, így jókedvűen várhatják az újabb erőpróbát. A hazaiak meccse elhalasztásra került az előző fordulóban, így focira éhesen vághat majd neki a meccsnek Bartyik Róbert társulat. Otthonukban elvileg nem ismerhetnek pardont a minél fényesebb éremért iparkodó kétbodonyiak, és bár nem szabad leírni a vendégeket, bravúr volna a javából, ha meg tudnák lepni a másik oldalt.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 13. forduló, 2023. november 12. (vasárnap), 13.30:

Nőtincs SE-Legéndi SE

Kár mellébeszélni, amennyiben nem történik valamilyen csoda, mészárszékre vezethet a szezonban még csak pontgyűjtésig sem eljutó, az előző fordulókban is sima vereségeket szenvedő látogatók útja, akiknek leginkább a tisztes helytállás lehet a célja vasárnap délután. A nőtincsiek rangadón elkönyvelt fiaskóval melegítettek, így nem is gondolhatnak másra, csupán arra, hogy most egy minél simább verést mérnek a sereghajtóra. A gólkülönbségnek akár még fajsúlyos jelentősége is lehet a folytatásban, így egyáltalán nem mindegy, a top három ilyen arányú diadalokkal abszolválja a különféle fellépéseit. Ennél a párosításnál maradva nyugodt szívvel megállapítható, pusztán az tűnik kérdésnek, mennyire nyernek a hatványozottan más kávéháznak minősülő hazaiak, nem lennénk az esélytelenek nyugalmával útra kelő legéndiek helyében…

Egyházasdengeleg FE-Romhány KSE

Ennek a menetnek is adott kiemelkedő favoritja a táblázaton jóval előrébb fellelhető, perpillanat második vendégek személyében, gyorsan hozzá kell azonban tenni, hogy megilleti a tisztelet a házigazdákat, akik legutóbb idegenben értek el szép sikert. Persze ezúttal jóval nehezebb erőpróba előtt áll Berkes Balázs gárda, még a múltkorinál is sokkal jobb produkcióra lesz szükség egy esetleges meglepetéshez. A romhányiak közvetlen vetélytársukat múlták felül az elmúlt fordulóban, rangadón diadalmaskodott Bencsik Emil alakulata. A mostani meccsen valahogy a kötelezőt kellene behúzni, sejtésünk szerint, ez vélhetően össze is fon jönni a bajnoki címre hajtó brigádnak, megsüvegelendő cselekedetként vonulna be a történelembe a ‘dengelegiek részéről, ha fel tudnák tartóztatni élcsapatnak számító ellenfelüket.

Keszegi SE-Felsőpetény SE

Hatpontos ütközetnek veselkedhetnek neki a táblázaton egymás mögött megtalálható érintettek, egy sikeres manőver által bajnoki egységek tekintetében beérnék mostani riválisukat az lejátszott mérkőzéssel többnél járó vendégek. Lenne mit kijavítaniuk a felsőpetényieknek, akik sokkszerű vereségben voltak érdekeltek az előző fordulóban. A hazaiak a pályájukra használhatatlansága miatt nem szerepelhettek az elmúlt hétvégén, így biztosan eléggé várják már, hogy ismét pattogjon a labda. Egy olyan csatára számítunk, ahol az ismerősebb környezet bizonyulhat döntő tényezőnek, ezt az előnyt meglovagolhatja Cseri Kornél armadája. Kategorikusan nem szabad leírni a látogatókat, ahhoz azonban össze kell kapniuk magukat, hogy feledtessék legutóbbi kisiklásukat és képesek legyenek lebirkózni közvetlen riválisukat idegenben.