2024.07.20.

Újabb derbit rendeznek a dél-nyugati vármegyei háromban

A Kétbodonyt látja vendégül a Romhány, az Egyházasdengeleg ellen javítana a Nőtincs.

Ezen a hétvégén a tizenhatodik kört bonyolítják le a vármegyei harmadik vonal dél-nyugati-csoportjában. Mind a négy találkozót vasárnap rendezik meg. Nézzük meg, mit várunk a soros mérkőzések kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 16. forduló:

2024. március 17. (vasárnap), 15.00:

Romhány KSE-Kétbodony SE

Nem átlagos meccsen futnak össze a felek, a tavaszi idény egyik legfontosabb összecsapásán lesznek érdekeltek a gárdák. Jelenleg ugyanannyi ponttal rendelkeznek a csapatok, csupán jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg riválisukat az élen álló hazaiak. A Bartyik Róbert által irányított látogatók egy hasonló jellegű csörtét már behúztak az előző körben, terveik szerint pedig ezúttal is elérnének egy minél pozitívabb eredményt. A Bencsik Emil vezette romhányiak elvárható sikerrel hangoltak, ezúttal úgy készülnek, hogy otthonukban tudnak majd ellépni legfőbb vetélytársuktól. Az ismerősebb környezet egészen biztosan a télen igen csak megerősödő, magasabb osztályba vágyódó házigazdák malmára hajthatja a vizet, ehhez viszont lesz egy-két szavuk a kétbodonyiaknak is. Minden adott lehet tehát egy kiélezett ütközethez, ahol bármi megtörténhet.

Nőtincs SE-Egyházasdengeleg FE

Mindkét társulat vereséggel melegített, a nőtincsiek rangadón szedtek be fájó pofont, a vendégek ugyancsak idegenben maradtak pont nélkül. Arra mérget vehetünk, a dobogó legalsó fokát birtokló hazaiak csak a javításra tudnak gondolni vasárnap, a papírforma pedig azt diktálja, hogy minden adott lehet Matyóka Ferenc brigádja számára ahhoz, hogy sikerüljön kiköszörülni a csorbát. Az utolsó előtti pozíciót elfoglaló ‘dengelegiek finoman szólva sem néznek elébe egyszerű menetnek, szemszögökből leginkább a tisztes helytállás bizonyulhat reális törekvésnek, jókora kalapemeléssel illethetnénk Berkes Balázs legénységét, ha képes volna megtréfálni a jóval acélosabbnak tetsző és komolyabb terveket szövögető másik oldalt. Semmiképpen nem hibázhatnak a házigazdák, akik kellő odafigyeléssel akár egy igen sima győzelmet is elérhetnek.

Bercel KSK-Keszegi SE

Egy teljes mértékben háromesélyesnek ígérkező csörte keretein belül mérhetik össze tudásukat a résztvevők. Közös a társaságokban, hogy egyaránt győzelmet tudhatnak maguk mögött, így az önbizalom itt is-ott is rendben van. A negyedik fogadja az ötödiket, ráadásul azonos pontszámmal állnak az alakulatok, igen csak egyforma képességűnek tűnnek a csapatok. Berta János együttese és Cseri Kornél brigádja is egy újabb sikerre készül, a küzdőszelemmel vélhetően nem lesz gond a pályán. Talán az ismerősebb környezet lehet az a tényező, ami haloványan elbillentheti a mérleg nyelvét az egyik oldal irányába, egyébként sem ide, sem oda nem tudunk bökni. Egy abszolút kiegyenlítettnek tűnő viaskodásra számítunk, ahol kis dolgok határozhatják meg, ki lesz boldogabb a lefújáskor.

Legéndi SE-Felsőpetény SE

Elvileg ezzel a párosítással már könnyebb a dolgunk, a sereghajtóhoz képest jelenleg tíz ponttal többel rendelkező vendégeket jelöljük meg favoritként, illene nyernie Laczkovszki Zsolt csapatának, ami egyúttal azt jelentené, sikerült visszatérni a helyes útra. Ahogy a látogatók, a legéndiek is vereséggel hangoltak, így nyilván ők is szeretnének javítani, otthonukban nem adnák olcsón a bőrüket. Bár a hazaiak jó pár embert igazoltak télen, még szükséges lehet időre az összeszokáshoz, meglepetésnek minősülne, ha képesek volnának elkapni az erősebbnek tetsző ellenfelüket. A felsőpetényiek stabilan foglalják el a hatodik pozíciót, most olybá tűnik, sem előre, sem hátra nem tudnak majd lépni a későbbiekben, de azért, ha másért nem is, a becsületük végett be kellene húzniuk ezt a mérkőzést.