2024.07.25.

A listavezetőt látja vendégül az SBTC

Vasárnap a tavaszi idény legnehezebb erőpróbája vár az NB III-as fekete-fehérekre a Szojka Ferenc Stadionban.

A DVTK II-nél elért döntetlent követően vasárnap ismét a Szojka Ferenc Stadionban lép pályára a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. A huszadik fordulóban az éllovas pozíciót elfoglaló Putnokot fogadják a salgótarjániak tizennégy órás kezdéssel. Szokásunkhoz hűen, ismét megszólaltattuk az érintett társulatok mestereit. Az egyelőre tavasszal négypontos házigazdákat felkészítő Sebestyén Szilárd mellett a vendégeket irányító Szala Ákos is megosztotta velünk gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 20. forduló, 2024. március 17. (vasárnap), 14.00:

Salgótarjáni BTC-Putnok FC

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Práth Dávid (Gergely Márton, Deme Rajmund)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője:Értékes pontot szereztünk a “nagy testvér” otthonában. Bár van egy kis hiányérzet az előre való játékkal kapcsolatban. Az edzések jó hangulatban teltek, de ismét vannak nehezítő tényezők, mint a betegség vagy sérülés. Nincs olyan hét, hogy két-három játékos ne dőlne ki a sorból! Most belsővédő poszton mindegyik játékosunk bajlódik kisebb-nagyobb sérüléssel. Az ellenfelünk a tabella élén áll és meg szeretné nyerni a bajnokságot. A télen tovább erősítették keretüket. A rajt viszont számukra nem a terveknek megfelelően alakult. Célunk, hogy bizonyítsuk, az első őszi mérkőzéstől jobban tudunk játszani. Nagyon koncentráltnak és szervezettnek kell lenni az egész meccsen. Hiányzóink: Bakos, Petrecsko, Csuka, illetve Csáki.

Szala Ákos, a Putnok FC vezetőedzője: – Pontokat nézve természetesen lehetne több egységünk a tavasszal. Ugyanakkor, ha az eddigi mérkőzéseinknek a játék képét nézzük, akkor nincs okunk aggodalomra. Tudjuk persze, hogy a nap végén az eredményeink határoznak meg minket ebben a sportban. Tizenegy mérkőzés van hátra a bajnokságból és szeretnénk az utunkat minél szebben véghez vinni. Szeretnénk megélni minden egyes közösen töltött napot a közösségünkkel. Beszélhetünk arról, hogy a bajnokság megnyerése a cél, de az addig vezető úton rengeteg értékes pillanattal szeretnénk gazdagodni. Az őszi egymás elleni meccsünkből indulunk ki a Salgótarján csapata kapcsán. Fontos, hogy nem annak eredményéből, hanem abból, hogy egy piszkosul nehéz mérkőzést nyertünk meg. Nagyon szervezett csapat otthonába látogatunk, akiknek a tabellán elfoglalt pozíciója nem tükrözi valós tudásukat. Nagyon jót tett nekünk, a közösségünknek a múlt heti győzelmünk. Jókedvű játékosokkal dolgozok a héten, akiken azt látom, hogy át akarnak menni a falon a következő győzelemért. Nem lesz egyszerű elhozni a három pontot Salgótarjánból, de képesnek érzem magunkat rá.