2024.05.22.

Rangadón biztosította be őszi elsőségét a Dejtár

Kétgólos hátrányból tudott talpra állni a végül egy pontot otthon tartó Érsekvadkert II.

Vasárnap az Érsekvadkert tartalékcsapatánál volt jelenése az éllovas Dejtárnak a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjának tizenharmadik fordulójában. Rangadó várt a felekre. Nagyobb elánnal kezdtek a vendégek, az első félidő derekán meg is tudták szerezni a vezetést. Még a szünet előtt tovább nőtt a különbség. Nem adták azonban fel a magukra találó házigazdák, az összecsapás kétharmadánál szépítettek. A hajrára egy piros lap miatt tíz főre csökkent a látogatók létszáma, amit ki is használtak a hazaiak, így kettő kettes döntetlennel fejeződött be az ütközet. Az egy pontnak köszönhetően eldőlt, hogy a dejtáriak töltik az élen a telet ebben a régióban.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 13. forduló:

Érsekvadkert SE II-Dejtár SE 2-2 (0-2)

Vezette: Varga P. B. (Elischer M., Bozó P.)

Érsekvadkert SE II: Szekeres – Hustyava, Majer, Tálas, Medvik – Sipos (Beluczki, 9.), Szabó László, Mácsik, Csiki – Szabó Levente, Kovács R. Edző: Bernhardt László.

Dejtár SE: Kopó – Gál N., Szorcsik, Keresztes G., Varga G. (Csabai, 88.) – Gál M. (Balatoni, 85.), Keresztes L., Szilágyi, Pap (Vachó, 57.) – Jakus, Szandai. Edző: Balga Ferenc.

Sárga lap: Szabó László, Csiki, Tálas, Majer, Hustyava, ill. Varga G., Vachó

Piros lap: Jakus (79., Dejtár SE)

Gól: Kovács R. (58.), Szabó László (84.), ill. Gál N. (25.), Szandai (41.)

Jók: Kovács R., Medvik, Hustyava, Szabó László, ill. Szandai

Bernhardt László: – Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk már a mérkőzés elején. Két sérült játékosunk is volt, így játszották végig a meccset. Aztán még egy emberünk megsérült, így a két cserénkből egy maradt. Gólkirályunk, Varga Sanyi sajnos beteg lett, ú sem tudott pályára lépni. Tudtuk, hogy a Dejtár nagyon jó csapat, mint az előzetesben is említettem. Nagyon jó összecsapásra számítottunk, és szerintem az is volt. Ismét igazságos döntetlen született, ahogy mostanában… Úgy gondolom, egy csapat sem érdemelt győzelmet a mai napon. Sok sikert kívánok továbbra is a Dejtárnak!

Balga Ferenc: – Kezdeném azzal, hogy a ‘vadkertiek szerintem több sebből véreztek a meccs előtt. Nem volt Varga Sanyi és Farkas Bálint sem. Ellenben mi teljes kerettel érkeztünk. Kettő nullás vezetést is tudtunk szerezni. Sajnálatos módon, egy hatalmas védelmi hibából visszajöttek a meccsbe. Onnantól kezdve érezték a hazaiak, hogy bármi lehet, és egy rangadón tényleg bármi megtörténhet. Nagyon sok helyzetet kihagytunk, szabadrúgásaink gyengék voltak. Sajnálom, hogy nem nyertünk ma, ez egy nagy lehetőség lett volna, de még így is vezetjük a tabellát. Nem értem, hogy igazából mi volt a probléma ma, mert nem játszottunk túl jól. Összességében mondhatnám azt, hogy végül is reális döntetlen született.

A bajnokság aktuális állása: