2024.05.27.

Rangadón őrizte meg hibátlan mérlegét az SVSE

Ecsegen is nyerni tudott Oláh Teofil továbbra is százszázalékos csapata.

Vasárnap a második helyezett Ecsegnél volt jelenése a hibátlan listavezető Somos VSE-nek a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának tizenharmadik fordulójában. Kiegyenlített küzdelem jellemezte a rangadót. Az első félidő derekán egy közeli fejessel előnybe tudtak kerülni a látogatók, aztán hamarosan egalizáltak a büntetőt is rontó házigazdák. Ezt követően folytatódott a férfias csata, mindkét oldalon akadtak lehetőségek. Végül a vendégek tudták eldönteni a meccset. Az utolsó húsz perchez érve előbb Somoskői jutott dupláig, majd a lefújás előtt Kotroczó zárta le a párbajt. Három egyes sikert elérve őrizte meg makulátlan mérlegét legfőbb riválisánál az éllovas.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 13. forduló:

Ecseg SE-Somos VSE 1-3 (1-1)

Vezette: Gecse Z. (Dobsonyi L., Mércse L.)

Ecseg SE: Baltacanovic – Gaál, Rádi, Kelemen, Jaskó – Horváth G. (Oláh G., 78.), id. Mihalik R. (ifj. Mihalik R., 46.), Moravcsik D., Zsiga – Ökrös Sz., Mihalik J. (Burbiczki, 75.). Edző: Moravcsik Ferenc.

Somos VSE: Krizsanyik – Bocsó (Miskolczi, 90.), Lakatos, Somoskői, Kerényi – Molnár (Láposi, 46.) – Móricz K. (Vanó, 88.), Ajtai, Kotroczó, Adorján (Határ, 68.) – Znamecz. Edző: Oláh Teofil.

Sárga lap: Gaál, Ökrös Sz., Zsiga, Jaskó, ill. Lakatos, Somoskői, Molnár

Gól: Mihalik J. (33.), ill. Somoskői (24., 73.), Kotroczó (89.)

Jók: az egész csapat, ill. Kerényi, Somoskői, Láposi, Lakatos, Határ

Moravcsik Ferenc: – Először is, gratulálok az ellenfélnek! A Somos egy nagyon jó csapat. Viszont, ha végig nézzük a kilencven percet, szerintem meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést. Elég szomorú, mikor a játékvezetők ilyen mértékben belenyúlnak. Ha visszanézzük, vagy ha valaki nézte a közvetítést, az ellenfél első találata egy hatalmas lesgól volt. Utána aztán kihagytunk egy tizenegyest, a csapat pedig ezt a két nagy momentumot nem bírta teljesen feldolgozni. Ezt követően is voltak még helyzeteink. Így jött ki. Azt gondolom, ha ilyen mentalitással állnak a játékvezetők a Somoshoz, akkor itt nem kétség, hogy ki fogja megnyerni ezt a bajnokságot. Ettől függetlenül úgy vélem, a Somos az egyik legjobb csapat. Azonban elgondolkodtató, hogy bele kell-e nyúlni egy ilyen meccsbe vagy sem. Vagy hagyni, hogy tényleg hadd domborodjon ki a játéknak az eredménye. Itt a mai napon nem ez történt. A fiúknak gratulálok, mert odatették magukat tisztességgel és nagyon jól játszottak! Ezzel nem tudunk mit kezdeni, hogy így alakult… Ha látta valaki a mérkőzést és a játékvezetők ténykedését, azt is láthatta, nagyban meghatározták, mi lett a végkimenetel. Ezt már nem bírja el a csapatunk. Egy emberünk így is hiányzott, aki nagyon meghatározó, Szebasztián. Ugye ő az egyik leggólerősebb játékosunk. 

Oláh Teofil – Azt gondolom, hogy ezen a szinten egy jó mérkőzést tudtunk játszani, ami nagyon sportszerű volt, jó játékvezetéssel. A helyzeteinket jobban sikerült kihasználni, mint a hazaiaknak. A végén, ha nehezen is, de sikerült begyűjtenünk a számunkra nagyon fontos három pontot. Gratulálok a csapatnak, az ellenfélnek pedig további sok sikert kívánok!

A bajnokság aktuális állása: