2024.05.22.

Újabb pontot szerzett az Ipolyszög

Döntetlenig jutott idegenben a Rétság.

Vasárnap Ipolyszögön volt jelenése a Rétságnak a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjának nyolcadik fordulójában. Bár a meccs elején nem volt érdemi különbség a csapatok között, az első negyedóra után előnybe kerültek a házigazdák. Hátrányuk tudatában feljebb kapcsoltak a látogatók, a szünet előtt pedig egyenlítettek. A második felvonásban hiába álltak közelebb a sikerhez a vendégek, csak elrontott helyzetekig jutottak, így végül meg kellett elégedniük a döntetlennel az egy eggyel záruló csörte végén. Újra pontot tudtak gyűjteni a hazaiak.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 8. forduló:

Ipolyszögi SE-Rétság FC 1-1 (1-1)

Vezette: Zsélyi Cs. (Pálinkás S.)

Ipolyszögi SE: Homolya G. – Selymes (Vachó, 71.), Keresztes, Tóth G., Horváth – Mestra (Bogdán, 53.), Tóth Á., Mátyás K., Gyurcsán – Balla, Muladi. Megbízott játékos-edző: Tóth Ákos.

Rétság FC: Pataki – Tövis, Benkocs B., Ragács (Hekli, 79.), Monostori – Benkő, Molnár, Körmöci, Dian – Kenyeres, Mák. Edző: Havay Zoltán.

Sárga lap: Mátyás K., Selymes, Horváth, Tóth Á., ill. Ragács, Dian, Tövis

Gól: Balla (18.), ill. Monostori (36.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Tóth Ákos:  – A mérkőzés elején viszonylag kiegyenlített játék zajlott, majd egy jó pontrúgást követően Balla szerzett kapásból remek találatot. Ezt követően a Rétság átvette a meccs irányítását és ki is egyenlített egy léc alá tartó erős lövéssel. A fordulás után a második félidőt uralta a Rétság és futószalagon dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de vagy a védelmünk remekelt vagy a vendégtámadók hibáztak ajtó-ablak ziccerben. Csapatként nagyszerűen játszottunk, küzdöttünk egymásért, egy jóval erősebb gárda ellen, a szerencsével sem álltunk hadilábon, így nagy csatában megszereztük az egyik pontot. Mindenkinek gratulálok, aki hozzátett valamit a vasárnapi mérkőzéshez! Sok sikert kívánok a Rétságnak!

Havay Zoltán: – Küzdelmes mérkőzés volt, egy harcias Ipolyszög ellen. Pont amire számítottunk, mégis hátrányba kerültünk az első félidő derekán. A csapat a hátrány ellenére is hitt magában, küzdött, így még a félidő előtt sikerült egyenlítenünk és visszajönni a mérkőzésbe. A második félidőben rengeteg helyzetünk kimaradt, így maradt az egy egy a meccs végéig. Sok sikert kívánok az Ipolyszög csapatának!

A bajnokság aktuális állása: