2024.07.20.

Rácáfolt az osztálykülönbségre az SVSE

Az egy vonallal feljebb szereplő Mihálygergén keresztül jutott a Vármegyei Kupa második körébe Oláh Teofil együttese.

Múlt szombaton a következő idényt a legalacsonyabb osztály Keleti-csoportjában megkezdő Somos VSE-nél volt jelenése az egy vonallal feljebb érdekelt Mihálygergének a Vármegyei Kupa nyitófordulójában. Az első etap inkább a látogatóké volt, akik az összecsapás harmadához közeledve meg is szerezték a vezetést. A második felvonásra összekapták magukat a korábban büntetőt is rontó házigazdák, Znamecz hamar egyenlített. Ezt követően már jobbik arcukat vették elő a hazaiak, a hajrára kanyarodva pedig a csereként beszálló Móricz Ákos révén fordítottak is. A hátralévő időben már nem tudott válaszolni a másik oldal, így végül kettő egyes sikert aratott a továbbjutó SVSE.

Nógrád Vármegyei Kupa, 1. forduló:

Somos VSE-Mihálygerge SE 2-1 (0-1)

Vezette: Kiss D. (Zsélyi Cs.)

Somos VSE: Krizsanyik – Horváth Sz., Lakatos, Vanó, Kerényi – Kotroczó, Bujtár, Bocsó (Határ, 78.), Oroszi – Láposi (Móricz Á., 46.), Znamecz. Játékos-edző: Oláh Teofil.

Mihálygerge SE: Bíró – Zsély D., Dienes, Csonka, Oláh T. – Lehoczki (Puszta, 78.), Szőke, Langa (Spala, 46.), Ruzsinszki – Czigler (Rácz P., 76.), Harai (Budveszel, 57.). Játékos-edzők: Zsély Dániel, Langa Attila.

Sárga lap: Oroszi, Móricz Á., Kerényi, ill. Zsély D.

Gól: Znamecz (49.), Móricz Á. (74.), ill. Lehoczki (28.)

Jók: az egész csapat, ill. Bíró, Szőke, Dienes, Csonka

Oláh Teofil:Az első félidőben nem tudtunk mit kezdeni a szervezetten játszó vendégekkel. Ráadásul még egy figyelmetlenségből hátrányba is kerültünk. A második félidőt támadóbb szellemben kezdtük, aminek meglett az eredménye. Kiegyenlítettünk és voltak lehetőségeink, de sajnos még a tizenegyest is kihagytuk. A csapat viszont nagyon akart és sokat tett azért, hogy megnyerjük a mérkőzést, egy szép góllal pedig ez sikerült is. Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz!

Zsély Dániel: – Jól előkészített pályán, az első félidő fegyelmezett játéka után a másodikban kiütközött a fáradtság a csapaton. Gratulálok a Somos csapatának és sok sikert a kupában, illetve a bajnokságban.