2024.04.24.

Rekordot jelentő győzelmet aratott Mátraterenyén a Putnok

A honi kupasorozat történelme során korábban soha semmilyen csapat nem tudott ilyen arányú sikert elérni, mint most az NB III-as vendégek.

Múlt vasárnap a harmadik vonal Észak-Keleti-csoportjában szereplő Putnokot fogadta a következő évadot vármegyénk másodosztályban megkezdő Mátraterenye a MOL Magyar Kupa első körében. Már a kezdés előtt tudvalevő volt, hogy toronymagas favoritnak számítanak a házigazdákkal összehasonlítva minden tekintetben másfajta kávéházként jellemezhető látogatók, akik maximálisan igazolták a papírformát. A szünetig öt egyes előnyre tettek szert a vendégek, majd a fordulás után még egy lapáttal rátettek, végül pedig kiütéses, tizenhat egyes sikerre tettek szert. Kiemelendő, a győzelem gólaránya egyúttal magyarországi rekordot ért, ugyanis az érintett küzdelemsorozat 1909 óta íródó története óta korábban soha semelyik más gárda nem tudott ennyi találattal diadalmaskodni adott ellenfelével szemben.

MOL Magyar Kupa, 1. forduló:

Mátraterenye SE-Putnok FC 1-16 (1-5)

Mátraterenye, Sporttelep, 100 néző. Vezette: Nyekita B. (Végh M., Sudicky B.)

Mátraterenye SE: Suha (Handó, 46.) – Kun (Orosz, 79.), Bakos Á., Pintér, Nagy Norbert (Szalai, 75.) – Hadusovszki (Berki A., 75.) – Budai K., Jónás (Nagy Noel, 46.), Rácz M. – Zsákai, Budai L. Edzők: Dancsok Roland, Berki Aladár.

Putnok FC: Pápai – Tordai, Mrva, Árvai, Pócsik (Dobrovolszki, 46.)- Komári (Bodnár, 46.), Juhos (Papp, 46.), Sztankó (Bökönyi, 46.), Galacs – Boros (Vattay, 46.), Bakos Zs. Vezetőedző: Szala Ákos.

Sárga lap: Nagy Norbert, ill. Arday

Gól: Budai L. (28.), ill. Boros (1.), Komári (7.), Bakos Zs. (10., 35.), Arday (22.), Dobrovolszki (62., 67.), Bökönyi (64., 78., 81., 83., 89.), Bodnár (68., 80.), Galacs (73.), Vattay (77.)

Dancsok Roland: Úgy gondolom, hogy hatvanöt percig edzőpartnerei tudtunk lenni a Putnoknak. Egy elég jól felkészített csapat ellen, nem mondom, hogy tisztes helytállás volt, de meg voltam elégedve a fiúk hozzáállásával. Sok sikert az ellenfélnek! Nekünk pedig a bajnokságra kell összpontosítani, hogy jobban szerepeljünk.

Szala Ákos: – A mérkőzésre a szokásos módon készültünk. Az első júniusi edzéstől kezdve, mindig csak a soron következő feladat, a soron következő meccs lebeg a szemünk előtt, és abból akarjuk kihozni a maximumot. Az ellenfelünk kiemelten készült a találkozóra, mindent megtett, hogy a játéktér alkalmas legyen az összecsapásra és nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Sportszerű csapatot és csapatvezetőket ismertünk meg a hazaiak személyében. Néhány apróbb sérüléssel bajlódó játékosom kivételével megtiszteltük a házigazdákat, valamint a kilátogató nézőket és a legjobb csapattal álltunk fel. Félidőben már vezethettünk volna még több góllal, de percekre voltak jelei a dekoncentráltságnak az eredmény tükrében. Szünetben ötöt cseréltünk, és azt mondtam a játékosoknak, hogy fél percig sem futballozhatunk az ellenfél szintjén. Szintén jeleztem számukra, minden megoldásunkban, legyen az futóverseny, egy az egy elleni párharc, érezni akarom az osztálykülönbséget az oldalvonal mellől. Ennek eleget tettek a játékosaim, és mindent elmond az öltözői közegünkről, hogy a tizenhatodik rúgott gól után is sprintben hozták vissza a kezdéshez a labdát. Remek mentalitású játékosaim vannak, és ezt a klubunk minden egyes alkalmazottjáról elmondhatom. Természetesen helyén kezeljük a sikert. Hétfő reggeltől a soron következő bajnoki mérkőzésünkre készülünk.