2024.04.18.

Rangadón őrizte meg hibátlan mutatóját az SVSE

Nem tudta kihasználni a kettős emberelőnyt a szezonban először kikapó Ecseg.

Múlt vasárnap az Ecseget fogadta a Somos VSE a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának hatodik fordulójában. A házigazdák kezdték jobban a hétvége előtt százszázalékos csapatok rangadóját, negyedóra sem telt és már kettővel vezettek. Hamarosan szépített a másik oldal, de válaszképpen gyorsan még kétszer betaláltak a vendéglátók. Éppen a szünet előtt egy piros lap miatt tíz főre csökkent a hazaiak létszáma, majd a második felvonás elején is a kapusukat is kiállították, így kilencen maradta. Büntetőből faragtak hátrányukból a látogatók, majd még közelebb férkőztek. Nem sok idejük maradt bizakodni az ecsegieknek, mert kisvártatva megint mattolták a védelmüket. Znamecz mesternégyesig jutott. Még bő fél óra hátra volt, de nem tudta kihasználni kettős emberelőnyét a létszámfölényben lévő gárda, sőt a hosszabbításban feltették a pontot az i-re a végül hat háromra diadalmaskodó somosiak, akik így megőrizték hibátlan mutatójukat.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 6. forduló:

Somos VSE-Ecseg SE 6-3 (4-1)

Vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs., Szűcs M. L.)

Somos VSE: Krizsanyik – Horváth Sz. (Somoskői, 46.), Lakatos, Ajtai, Kerényi – Adorján (Miskolczi, 87.), Kotroczó – Bocsó (Oroszi, 46.), Móricz Á., Bujtár (Molnár, 91.) – Znamecz. Edző: Oláh Teofil.

Ecseg SE: Baltacanovic – Jaskó (id. Mihalik R., 46.), Gaál (Baranyi M., 63.), Kelemen, Horváth G. – ifj. Mihalik R. (Burbiczki, 46.), Moravcsik D., Ökrös Sz., Zsiga – Mihalik J., Mihalik Sz. Edző: Moravcsik Ferenc.

Sárga lap: Kotroczó, Oláh T., Oroszi, ill. Kelemen, Mihalik Sz., Gaál

Piros lap: Móricz Á. (45.), Krizsanyik (48., mindketten Somos VSE)

Gól: Znamecz (9., 23., 25., 58.), Adorján (12.), Kotroczó (96.), ill. Mihalik Sz. (18., 53.), Mihalik J. (49.)

Jók: Znamecz (a mezőny legjobbja), Ajtai, Kerényi, Adorján, ill. senki

Oláh Teofil: – Azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk. Egy jó és egy motivált csapat látogatott hozzánk. Jól kezdtük a mérkőzést, sikerült vezetnünk négy egyre. Aztán jött a kettős kiállítás, ami megnehezítette a dolgunkat, de a csapat tartását mutatja, hogy ilyen emberhátrányban is tudtunk még támadást kezdeményezni, és ha nehezen is, de sikerült megnyerni a számunkra nagyon fontos meccset. Gratulálok a csapatnak, a vendégeknek további sok sikert kívánok!

Moravcsik Ferenc: – Először is, gratulálok az ellenfélnek, jobban játszottak! Ahogy már a beharangozóban is jeleztem, a védelemből a középhátvédünk hiányzott, és a gólok is rögtön abból adódtak, hogy védelmi hibáink voltak. Ettől függetlenül az ellenfél jobb volt. Amikor kilenc főre csökkent a létszámuk, akkor fordíthattunk volna, de nagyon rosszul játszottunk. Bízok benne, hogy ez csak egy ilyen kisiklás volt, aztán megyünk tovább. Még nagyon messze van a vége. Ezen felül még három meccsünk van a Somos ellen. Jobban kell teljesítenünk, egyértelmű. A játékvezetéssel én meg voltam elégedve. 

A bajnokság aktuális állása: