2024.04.18.

Harcos csatát húzott be tíz emberrel a Felsőpetény

Nagy küzdelemben kapott ki létszámfölényben a Keszeg.

Múlt vasárnap a Keszeget fogadta a Felsőpetény a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának hatodik körében. Húsz perc elteltével a hazaiak tudtak előnyt szerezni, ezután viszont jó darabig gólcsend következett, nem tudtak válaszolni a látogatók. A második felvonás elején egy piros lap miatt tíz főre olvadtak a házigazdák, ez azonban nem szegte kedvüket, a játékrész derekán újra bevették a kaput. Nem sokkal később érkezett a szépítés, de hamarosan megint mattolták ellenfelüket a felsőpetényiek. A hosszabbításban egyszer még eredményesek tudtak lenni a keszegiek, de többre már nem maradt idejük, három kettőre kikaptak. Szép győzelmet aratott Laczkovszki Zsolt brigádja, a siker értékét növeli, hogy a mérkőzés egy részét tíz emberrel vívták meg a vendéglátók.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 6. forduló:

Felsőpetény SE-Keszegi SE 3-2 (1-0)

Vezette: Ordasi I. P. (Horváth S., Nagy F. Zs.)

Felsőpetény SE: Piszár – Misják, Tóth P., Belovai (Nagy Cs., 63.), Tóth Z. – Busai, Hegedűs, Szabó B. (Fekete, 70.), Parádi (Rendi, 58.) – Barnoki (Varga K., 77.), Garai M. Edző: Laczkovszki Zsolt.

Keszegi SE: Rojkovics (Petuker, 46.) – Miklián, Bíró, Durucz, Irk (Kraft, 55.) – Burai, Terjék, Varga G. (Gömöri, 85.), Marozsán – Belencsák, Muszta (Hrkaj, 77.). Edző: Cseri Kornél.

Sárga lap: Irk, Miklián, Kraft

Piros lap: Tóth P. (54., Felsőpetény SE)

Gól: Barnoki (20.), Nagy Cs. (68.), Garai M. (80.), ill. Terjék (70., 91.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Laczkovszki Zsolt: – Izgalmas mérkőzésen, megérdemelten nyertünk. Viszonylag hamar megszereztük a vezetést és jól játszottunk, több helyzetet is kialakítottunk. A második félidőben viszont megfogyatkoztunk az ötvenedik perc körül. A Keszeg elkezdett erősen támadni, kihasználva az emberelőnyt, de Piszár és a védelmünk állta a sarat. Nem adtuk fel és újabb gólt tudtunk elérni emberhátrányban is. Aztán egy kapusbakiból betalált a Keszeg és szorosabb lett a küzdelem. Voltak helyzetek itt is-ott is, majd ismét mi tudtunk eredményesek lenni, egy szépen felépített kontratámadásból. A meccs végén egy lesgyanús helyzetből tudott még szépíteni még a Keszeg. Gratulálok a vendégeknek, sokkal erősebb a keretük, mint egy éve! Büszke vagyok a csapatom minden játékosára, mindenki végig küzdött, hajtott, és emberhátrányban sem ültünk le, hanem gólokat tudtunk szerezni. Meccsről meccsre jobban teljesítünk, remélem, ez a tendencia megmarad a továbbiakban is.

Cseri Kornél: – Ha érzelmi oldalról értékelem a mérkőzést, akkor óriási csalódás számomra ez az eredmény. Ha a realitások talaján maradunk, akkor viszont elmondhatjuk nyugodtan, hogy megérdemelt vereséget szenvedtünk. A foci egy végtelenül egyszerű játék, az a csapat nyer, amely kevesebbet hibázik hátul és több gólt rúg elöl az ellenfelénél. Jelenleg mi ezeknek a fordítottját műveljük. Most már elmondható, hogy rendre dominánsan kezdjük a meccseinket, majd jön egy érthetetlen hiba és már futhatunk is az eredmény után. Ma sem volt másképp… Ellenfelünk kihasználta könyörtelenül a hibáinkat és három helyzetéből mind a hármat értékesítette, míg nekünk sorra maradtak ki a kisebb-nagyobb lehetőségeink, és a számos helyzeteink közül csak kettőt tudtunk értékesíteni. Keressük az okokat és a megoldásokat, hogy hogyan tudnánk a meddő mezőnyfölényünket átbillenteni valódi dominanciává, de jelenleg valóban ez a realitás, itt tartunk! Túl sokat várunk el saját magunktól, túlságosan „szépen” és „elegánsan” szeretnénk meccseket nyerni, pedig most igazából csak zsiványságra és valódi harcos küzdőszellemre lenne szükségünk, és arra, hogy szégyelljünk olyan megoldást választani bizonyos helyzetekben, ami nem illik a „szép” foci fogalmába… Valamint a legfontosabb az lenne, hogy felismerjük, hogy a célunkhoz vezető úton nem kettesével vagy hármasával kell vennünk az akadályokat, hanem bizony egyesével, lépésről lépésre! Ha ezeket meg tudjuk valósítani, akkor fogunk igazán rátérni a helyes útra! De addig is nincs okunk a szégyenkezésre, van csapatunk, van jövőképünk, van fejlődési lehetőség bennünk, és a legfontosabb: van célunk! Elérjük a célunkat bizonyosan, de ahhoz időre és türelemre van szükségünk!

A bajnokság aktuális állása: