2024.05.26.

Nem simán, de azért behúzta az elvárható pontokat a Patak

Emelt fővel maradt alul a nagyot küzdő Bernecebaráti-Kemence.

Múlt vasárnap a Bernecebaráti-Kemencénél járt a Patak a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjának hatodik fordulójában. Gyorsan betaláltak a toronymagas favoritként ringbe szálló vendégek, de postafordultával válaszoltak a mindent beleadó házigazdák. Ezt követően egy darabig nem változott az eredmény, becsülettel állták a sarat a lelkes hazaiak. Az összecsapás kétharmadánál nagy nehezen megint mattolták ellenfelüket a látogatók. A hajrához érve nem sokon múlott, hogy ismét jöjjön az egyenlítés, de ziccert rontottak a vendéglátók. Hamarosan végleg lezárták a párbajt a patakiak, a volt csapatát triplával keserítő Forgács Levente alakította ki a jelenlegi együttese három egyes sikerét jelentő végkifejletet. Emelt fővel hagyhatták el a pályát a berneceiek, erre a teljesítményre építhetnek a későbbiekben.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 6. forduló:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Patak FC 1-3 (1-1)

Vezette: Fekte I. (Kiss-Bilkei B.)

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Esztergomi – Gláz, Németh K., Tóth K., Vig (Sági, 89.) – Szabadkai, Fekete, Gáspár, Pál L., Fabi (Forgács Z., 84.)- Bálint T. (Tóth M., 60.). Játékos-edző: Németh Krisztián.

Patak FC: Pincze (Oláh R., 46.) – Kürtössy (Fábián, 57.), Paulicsek, Mócsány, Horváth B. – Oravecz, Várhegyi, Forgács L., Dombi – Takács (Váró, 57.), Bogdány. Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Szabadkai, Németh K., ill. Paulicsek, Bogdány

Gól: Szabadkai (12.), ill. Forgács L. (11., 62., 83.)

Jók: Esztergomi (a csapat legjobbja), az egész csapat, ill. Forgács, Paulicsek, Mócsány

Németh Krisztián: – Most látszott a mérkőzésen, hogy amit kértem és amit megbeszéltünk, azt teljes mértékben betartották. Nem elbizakodva, de most érezni lehetett, hogy le vannak téve az alapok, és kezdik kapiskálni a lényeget, hogy mit és hogyan kellene játszanunk. Ez meg is látszódott az első félidőben. Jobb csapat a Patak, ez egyértelmű, egy tavalyi bajnok volt nálunk. A második félidőre már kicsit elfáradtunk, de úgy gondolom, csak gratulációt érdemelnek a srácok, mert mindent megtettek, sőt kettő egynél nagy ziccert fogott a vendégek kapusa. Nekünk is voltak helyzeteink, kontrákra rendezkedtünk be. A kért területeket lezártuk, ennyit számít az, ha követik a kért dolgokat a srácok, így most nem is alakult ki sokgólos különbség. Van mire alapozni. Jó kedvük volt a játékosoknak, élvezték a focit. A Pataknak további sok sikert! A csapat nevében innen is sok boldogságot kívánunk Gáspár Eriknek az újdonsült férjnek a további életben!

Bella Sándor: – Egy teljes félidőt elpazaroltunk, nagyon rosszul játszottunk, sem csapatként, sem egyénileg nem a tőlünk megszokott teljesítménnyel rukkoltunk elő. A második félidőre összekapták magukat a srácok és a betömörülő hazai védelmet végül sikerült feltörni, ezzel a három pontot is el hozni. Büszke vagyok a fiúkra, mert akarták ezt a győzelmet és megküzdöttek érte, a látottak alapján teljesen megérdemelten. A bernecei csapatnak további sok sikert kívánok!

A bajnokság aktuális állása: