2024.07.20.

Nagy csatát nyert meg az SVSE

Nem adta olcsón a bőrét a Cered.

Vasárnap a Cerednél volt jelenése a Somos VSE-nek a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának ötödik körében. Felvették a kesztyűt az igen motivált a házigazdák, akik alaposan megnehezítették az előzetesen esélyesnek számító másik oldal dolgát. Fél óra elteltével meg is szerezték a vezetést a hazaiak, de hamarosan büntetőből jött a válasz, így egállal fordultak a felek. A második felvonásban tovább folytatódott a férfias, kemény küzdelem, ami végül a látogatók javára dőlt el. Az utolsó húsz perchez érve Móricz Ákos vette be a kaput és segítette kettő egyes győzelemhez övéit. A hajrában még inkább feszült lett az ütközet, a ceredieket erősítő Oláh Flórián piros lapot kapott tettéért.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 5. forduló:

Cered VSE-Somos VSE 1-2 (1-1)

Vezette: Kiss D. (Győri M. Sz., Szeles P.)

Cered VSE: Simon L. – Hajdu (Pál M., 65.)(Mikus, 77.), Tomon (Radics P., 62.), Cseri, Bolla – Tősér A., Simon Zs., Oláh F., Simon B. – Pap, Kovács B. Edző: Horváth Jenő.

Somos VSE: Krizsanyik – Horváth Sz. (Molnár, 46.), Lakatos, Ajtai, Kerényi – Kotroczó, Adorján (Láposi, 76.) – Bujtár, Móricz Á., Oroszi (Vanó, 79.) – Znamecz. Edző: Oláh Teofil.

Sárga lap: Bolla, Tősér, Tomon, ill. Móricz Á., Molnár, Láposi

Piros lap: Oláh F. (87., Cered VSE)

Gól: Kovács B. (32.), ill. Znamecz (42.), Móricz Á. (72.)

Jók: az egész csapat, ill. Kerényi, Ajtai, Bujtár, Lakatos

Horváth Jenő: – Az eredmény ellenére rendkívül büszke vagyok a játékosaimra, akik újra a régi lendülettel játszottak és felvették a versenyt a tabellát vezető Somossal. Jó iramú mérkőzést láthattak szurkolóink és néhány vendégszurkoló. Sikerült vezetést szereznünk, majd az ellenfél büntetőből egyenlített. Több helyzetet is sikerült kidolgoznunk, de végül egy potyagóllal a Somos csapata elvitte a három pontot. A mai meccs azonban jó példa volt arra, hogy képesek vagyunk megnehezíteni még a jóval képzettebb csapatok dolgát is, és messze még a bajnokság vége. Végezetül játékosaim és szurkolóim nevében elnézést kérek minden pályán, illetve azon kívül történt akár verbális, akár tettlegességig fajuló incidensért. A Somosnak további sok sikert!

Oláh Teofil: – Lassan, enerváltan kezdtük a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye, a hazaiak megszerezték a vezetést. Aztán kicsit összekaptuk magunkat, és ha nehezen is, de meg tudtuk fordítani a meccset, amihez gratulálok a csapatnak! Viszont, ami a találkozó végén történt, az nagyon nem hiányzott, az nem a pályára való! Minden jót kívánok az ellenfélnek!

A bajnokság aktuális állása: