2024.04.16.

Otthon örülhetett a Nógrádsipek

Nem termett babér a Bernecebaráti-Kemencének.

Vasárnap a Bernecebaráti-Kemencét fogadta a Nógrádsipek a vármegyei harmadosztály észak-nyugati-csoportjának tizenhatodik fordulójában. Egy darabig nem találtak egymáson fogást a felek, majdnem a komplett első félidő lepergett gól nélkül, aztán éppen a szünet előtt büntetőből megszerezték a vezetést a házigazdák. A második felvonásban próbáltak egyenlíteni a látogatók, de nem jártak sikerrel, az összecsapás kétharmadánál pedig újra kapituláltak. Ezt követően már nem tudtak felállni a vendégek, a hajrában még egyszer eredményesek tudtak lenni a hazaiak, akik végül három nullás sikert arattak.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 16. forduló:

Nógrádsipek SE-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) 3-0 (1-0)

Vezette: Kiss D. (Bangó R., Pálinkás S.)

Nógrádsipek SE: Strehó – Horváth P., Pityi, id. Kelecsényi (Végh F., 75.), Farkas – Percze, Végh Á., Mócsány B. (Deák N., 68.), Csernák – ifj. Kelecsényi (Portik-Lukács, 46.), Árva (Mócsány G., 68.). Játékos-edző: id. Kelecsényi Gábor

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Marót (Esztergomi, 75.) – Tóth K. (Sági, 88.), Vig (Szilágyi, 68.), Fabi (Nagy I., 52.), Bálint T. (Darnay-Kopó, 60.) – Dombi, Pál L., Varga M. (Karafa, 68.), Gáspár E. – Busai, Ujvári (Melo, 79.). Edző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Varga M., Tóth K.

Gól: Farkas (45.), Horváth P. (59.), Mócsány G. (81.)

Jók: az egész csapat, ill. Marót

id. Kelecsényi Gábor: – Végig kézben tartottuk a mérkőzést. Sok helyzetet kidolgoztunk, amiből keveset értékesítettünk, igaz, a vendégeknek is volt pár helyzet, amit kapusunk remekül hárított. Isten hozott Eszterke és Tamáska a családban, és jó egészséget kívánok! Németh Krisztián barátomnak sok sikert kívánok a folytatáshoz!

Németh Krisztián: Elég fáradt lábakon mozgott a csapat. Ez meg is látszódott az első félidőben, inkább mezőnyjáték folyt. Habár dolgoztunk ki helyzeteket, jól védett a hazai kapus. Ezt követően egy perccel a szünet előtt szerintem egy jogtalan tizenegyeshez segítette a játékvezető az ellenfelet. A második félidőben is inkább mezőnyjáték folyt, de hasonlóan történtek a dolgok, mint korábban. Megint ziccert hibáztunk, előbb hárított a kapus, majd az üres kaput nem tudtuk eltalálni. Rá egy percre jött egy kontra, majd egy szabadrúgásból kipattanó labdából ismét betaláltak a hazaiak. Nem szoktam velük foglalkozni, ekkortájt viszont már eléggé a játékvezető játszotta a főszerepet. Többet tett az ellenfél a győzelemért, mint mi. Gratulálok nekik! Mi a múltkorihoz képest hozzáállásban és fejben is jobbak voltunk, bár kicsit dekoncentráltan fociztunk. Megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat. 

A bajnokság aktuális állása: