2024.04.22.

Nehezen gyűjtött elvárható pontokat az Ecseg

Emelt fővel kapott ki a becsülettel harcoló Feláldozhatók.

Vasárnap a Feláldozhatóknál volt jelenése az Ecsegnek a vármegyei harmadik vonal keleti-csoportjának tizenhatodik körében. Tíz perc alatt betaláltak a toronymagas favoritként ringbe szálló vendégek, ezt követően nem adták olcsón a bőrüket a nagy elánnal harcoló hazaiak, akik az első etap felénénél egyenlítettek. A szünetig már nem ismét előnyt szerezni a látogatók, a második felvonás elején azonban igen. Ekkor sem adták fel a karancsságiak, már nem tudtak válaszolni. Az összecsapás kétharmadánál növelték a különbséget az ecsegiek, majd a hajrához közeledve még egyszer mattolták büntetőt is rontó ellenfelüket. Végül négy kettőre nyert Moravcsik Ferenc együttese, a vereségtől függetlenül azonban megilleti a dicséret a becsülettel küzdő házigazdákat.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 16. forduló:

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Ecseg SE 2-4 (1-1)

Vezette: Gecse Z. (Homoki G., Pál A.)

Feláldozhatók SE (Karancsság): Berki A. – Gergely K. (Berki K., 73.), Csonka Attila (Csonka K., 82.), Csonka Achilles (Jónás K., 77.), Botos R. – Oláh M., Csonka K., Csonka R., Oláh K. (Kardos Zs., 88.) – Rusznyák, Berki B. (Brumár, 80.). Edző: Berta Gábor.

Ecseg SE: Baltacanovic – Horváth G. (Baranyi M., 87.), Rádi (Burbiczki, 79.), Kelemen, Zsiga (Mihalik K., 88.) – Mihalik J., Csík R. (Csík D., 54.), Moravcsik D., Könnyű (id. Mihalik R., 82.) – Budai, Mihalik Sz. Edző: Moravcsik Ferenc.

Sárga lap: Botos R., ill. Horváth G., Mihalik Sz., Rádi, Kelemen

Gól: Oláh K. (23.), Csonka R. (78.), ill. Mihalik Sz. (10., 52.), Zsiga (62.), Budai (64.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Berta Gábor: Úgy gondolom, méltó ellenfelei voltunk a jó erőkből álló Ecsegnek! Jól kezdtünk, volt lendület és küzdőszellem a csapatban, amíg bírtuk kondival, többnyire kiegyenlített csata volt. A második félidőben, ahogy fogyott az erő, jött a koncentrációzavar, és ebben az időszakban az Ecseg a saját javára tudta fordítani a mérkőzést. A végén még rátettünk egy lapáttal, és úgy vélem, ha a tizenegyesünk bemegy, akkor egy szoros végkimenetel lehetett volna, de így is gratulálok a csapatunknak, mert mindent kiadtak magukból, és szinte végig partiban voltunk! További sok sikert az Ecseg csapatának!

Moravcsik Ferenc: Nyögvenyelős mérkőzés volt ez a részünkről. Úgy gondolom, már az első öt percben el kellett volna döntenünk a meccset, de ez nem sikerült. Utána csak szenvedtünk. Végül is behúztuk, mert azért szerintem kijöttek a képességbéli különbségek, de nagyon nehezen ment. Annyira rossz minőségű volt a pálya, hogy egy egyeneset nem lehetett rajta passzolni. Mindenki görcsösen játszott. Érezték a fiúk, hogy mumus a Karancsság nekünk. A célt elértük, behúztuk a találkozót. A megerősödő ellenfél felszívta magát, az egyértelmű, hogy nem egy súlycsoport a két csapat, az akarat és a lendület viszont megvolt a hazaiakban. A játékvezetés jó volt. További sok sikert a hazaiaknak! Mi megyünk tovább a cél felé. 

A bajnokság aktuális állása: