2024.07.13.

Megharcolt a pontokért a Romhány

Nem adta olcsón a bőrét a Felsőpetény.

Vasárnap Felsőpetényben tette tiszteletét a Romhány a vármegyei harmadosztály dél-nyugati-csoportjának tizenötödik fordulójában. Negyedóra telt el a meccsből, amikor mattolták ellenfelüket az egyértelmű esélyesnek számító vendégek, kisvártatva viszont érkezett is a válasz. A találkozó harmadánál megint a látogatók vezettek, majd nem sokkal a szünet előtt nőtt a különbség. A fordulás után egy öngól segítségével visszatértek a mérkőzésbe hazaiak, de egalizálni nem tudtak. A hajrában a dupláig jutó Varga Gyula pontot tett az összecsapásra. Négy kettőre győzött Bencsik Emil csapata.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 15. forduló:

Felsőpetény SE-Romhány KSE 2-4 (1-3)

Vezette: Urbán V. P. (Babcsán Zs., Kürtössy O.)

Felsőpetény SE: Piszár – Misják, Benyusovics (Rendi, 52.), Hegedűs, Tóth P. – Fekete M. (Varga K., 87.), Sógor , Tóth Z., Burai – Garai G. (Fekete A., 70.), Nagy Cs. (Barnoki, 72.). Edző: Laczkovszki Zsolt.

Romhány KSE: Nagy M. – Majer (Seres, 56.), Péter Cs., Jávor, Marsicki B. – Bencsik (Petényi, 88.), Dudás, Takács S. (Dóka, 65.) – Tabics (Hegedűs, 46.), Varga Gy., Szunter (Hajdu, 73.). Játékos-edző: Bencsik Emil.

Sárga lap: Takács S.

Gól: Nagy Cs. (17.), Jávor (51., öngól), ill. Varga Gy. (15., 78.), Jávor (29.), Szunter (44.)

Jók: az egész csapat, ill. Varga Gy., Dudás, Marsicki B.

Laczkovszki Zsolt: Izgalmas, intenzív, sportszerű mérkőzést játszottunk és méltó ellenfelei voltunk a papíron jóval erősebb kerettel rendelkező Romhánynak. Ellenfelünk szerezte meg a vezetést, de hamar egyenlítettünk. Mindkét oldalon voltak helyzetek egyaránt, de a vendégeknek több és kétszer betaláltak nekünk még az első félidőben. A szünetben sikerült a srácokat feltüzelnünk, ennek meg is lett az eredménye. Egyik beadásunkat csatárunk helyett az ellenfél védője rúgta be a kapuba. Visszajöttünk a meccsbe. Ezt a félidőt mi uraltuk és letámadtuk ellenfelünket, helyzeteket alakítottunk ki, kétszer eltaláltuk a kapufát is, szépen játszottunk, de gólt nem sikerült szereznünk. Majd egy szögletből újabb találatot ért el a Romhány, így alakult ki a végeredmény. Az utolsó percig küzdött a csapat, minden tiszteletem a srácoké, mert nem adtuk fel és szívvel-lélekkel játszottunk, hajtottunk a sípszóig. Nincs mit szégyellnünk, úgy gondolom, hogy alaposan megnehezítettük a Romhány dolgát ezen a napon! Egy nagyon sportszerű, izgalmas, jó mérkőzést játszottunk. Gratulálok a Romhánynak! Mi megyünk tovább ugyanezzel a mentalitással, látszik már, hogy ennek meglesz a gyümölcse. A csapat eredménye ezen a meccsen a vereség ellenére is kimagasló volt, büszke vagyok rájuk! Piszár János és Misják Dávid voltak a mérkőzés emberei, bravúrokat mutattak be ezen a meccsen!

Bencsik Emil: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Az első félidőben nagyon sok helyzetet kihagytunk. Ezáltal nem tudtuk lezárni a mérkőzést. Folyamatosan meccsben tartottuk az ellenfelet. Nem adták fel a hazaiak, végig tisztességesen küzdöttek, de azért meglett a győzelem. Gratulálok az ellenfélnek! 

A bajnokság aktuális állása: