2024.05.22.

Újabb nagy győzelemmel jelentkezett a Romhány

Bencsik Emil csapata gólokban gazdag rangadón múlta felül az éllovas Nőtincset.

Múlt vasárnap ismét rangadót rendeztek a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjának, a Romhány a listavezető Nőtincset fogadta a tizenkettedik körben. Mikulinszki bombájával a vendégek kerültek előnybe, hamarosan azonban egalizáltak, majd fordítottak a hazaiak. Villámgyorsan érkezett a válasz, de még a szünet előtt ismét beköszöntek a házigazdák. A második felvonás elején tovább nőtt a különbség egy szabadrúgásgóllal. A játékrész felénél faragtak hátrányukból a vendégek, de feltámadni már nem tudtak, sőt a hajrában a meccs embere, a triplázó Takács büntetőből alakította ki az övéi öt hármas sikerét jelentő végeredményt. Újabb nagy győzelmet aratott Bencsik Emil társulata.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 12. forduló:

Romhány KSE-Nőtincs SE 5-3 (3-2)

Vezette: Urbán V. P. (Szász K., Zsélyi Cs.)

Romhány KSE: Nagy M. (Mudroncsik, 80.) – Ivanics, Hornyák, Jávor, Seres Á. (Hajdu, 65.) – Dóka, Marsicki B., Hegedűs (Bencsik, 32.), Istvanovszki – Tabics (Petényi, 92.), Takács. Játékos-edző: Bencsik Emil.

Nőtincs SE: Kovács K. – Dancsó, Busai, Hugyecz, Ivanics – Nógrádi, Nagy B., Krausz, Fodor (Gyuricza G., 46.) – Szunter, Mikulinszki. Edző: Matyóka Ferenc.

Sárga lap: Hegedűs, Istvanovszki, Dóka, Ivanics, Hajdu, ill. Kovács K., Nagy B., Gyuricza G.

Gól: Tabics (13.), Takács (21., 40., 79.), Marsicki B. (49.), ill. Mikulinszki (8.), Szunter (22.), Hugyecz (67.)

Jók: az egész csapat, ill. Nagy B.

Bencsik Emil: – Gratulálok a csapatnak ehhez a nagyszerű győzelemhez! Mindjárt az elején az ellenfél egy távoli lövésből megszerezte a vezetést. Utána nem sokára sikerült egyenlítenünk, majd fordítottunk egy szép góllal. Aztán megint válaszoltak a vendégek. A szünet előtt sikerült Takács Sanyinak még egy gólt szereznie, így három kettes előnnyel tudtunk az öltözőbe menni. Végig egy izgalmas mérkőzés zajlott a pályán. Ide-oda voltak helyzetek. A második félidőben egy távoli szabadrúgásból megint be tudtunk találni. Hála istennek, a kapusuk bevédte. Rá tíz percre még egyet lőtt az ellenfél. A legvégén kaptunk egy jogos büntetőt, amit Takács Sanyi értékesített és le tudtuk zárni a meccset. Jót küzdött mindenki. Köszönöm a nézőknek, akik ebben a rossz időben is kijöttek és biztatták a csapatot! Megyünk tovább, és mindent megteszünk, hogy minél szebb eredményt érjünk el a bajnokságban. A vendégeknek további sok sikert kívánok, jó volt átélni ezt a találkozót!

Matyóka Ferenc: – Először is, szeretnék gratulálni a Romhánynak a győzelemhez! Elég hajtós mérkőzést produkált mindkét csapat. A hazaiak jobban akarták a győzelmet, szép gólokat lőttek. A mi védelmünk nagyon sok hibával játszott. Benéztük a labdákat, és amiről szoktam néha nyilatkozni, a helyzetkihasználásunk sajnos elmaradt a vártaktól. Ez okozta a vereséget. Gyakorlatilag nincs veszve semmi, egyenlő pontaránnyal vagyunk a Romhánnyal. Szerintem mindkét együttes a bajnoki címre tör, és még a Kétbodony is meg kell említenem. Úgy érzem, ha a helyzeteinket maximálisan belőttük volna, akkor ez a siker most a mi csapatunk mellett jegyezhető, de még egyszer mondom, az ellenfél jobban szerette volna a győzelmet, jobban akarta a sikert, a csatáraik jobban haraptak, és hibaszázalék nélkül dolgoztak. A kisebb sérülést szenvedett kapusuknak jobbulást kívánok a csapat nevében!

A bajnokság aktuális állása: